انواع غذاهای پرمحتوا و سیر کننده برای کودکان – بخش اول
املت ( مناسب دوازده ماهگی )
مواد لازم :
1 عدد تخم مرغ
5 گرم کره
1 قاشق شیر غلیظ بدون شیرینی
* تخم مرغ را در ظرفی شکسته و آن را همراه با شیر هم بزنید.
* کره را در ظرفی با قطر حدود 10 سانتی متر گرم کنید.
* پس از آب شدن کره ( نباید رنگ بگیرد) تخم مرغ زده شده را به آن اضافه کنید. پس از آن که یک طرف آن پخت آن را برگردانید تا روی دیگرش نیز بپزد.
غذای تخم مرغ ( مناسب دوازده ماهگی )
مواد لازم :
1 عدد تخم مرغ
1 قاشق سوپخوری خامه تازه
5 گرم کره
مقدار بسیار کمی نمک
* کره را در ظرفی روی حرارت گرم کنید. تخم مرغ را خوب هم بزنید و نمک را به آن اضافه کنید و آنها را روی کره بریزید و مرتب با قاشق زیر و رو کنید.
* وقتی تخم مرغ پخت خامه را اضافه کرده و کمی هم بزنید. در این غذا سفیده تخم مرغ باید نرم بماند و خشک نشود. بلافاصله پس از پختن غذا آن را در بشقاب ریخته و با دمای مناسب به کودک بدهید.
توجه : مواد غذایی مختلفی مانند میگو ، قارچ و غیره ( با توجه به سلیقه کودک) را میتوان به تخم مرغ اضافه کرد.
تخم مرغ با پنیر ( مناسب دوازده ماهگی)
مواد لازم :
1 عدد تخم مرغ
20 گرم پنیر رنده شده
2شاخه جعفری
1 قاشق سوپخوری خامه
5 گرم کره
مقدار بسیار کمی نمک
* ظرفی را با نصف کره چرب کنید. تخم مرغ را داخل آن بشکنید و خامه ، پنیر رنده شده و جعفری خرد شده ( باید شسته شده باشد) نمک و بقیه کره را اضافه کنید.
* تخم مرغ را به روش بن ماری بپزید. برای این منظور سینی داخل فر را پر از آب داغ کنید و ظرف تخم مرغ را درون آن درون آن بگذارید. سپس آن را به مدت 8 دقیقه در فر با دمای 220 درجه سانتی گراد قرار دهید تا سفیده اش سفت شود ولی زرده نرم بماند ( اگر درون سینی آب سرد بریزید زمان لازم برای گرم شدن آب باعث سفت شدن تخم مرغ می شود).
تخم مرغ نیم بند ( مناسب پنج ماهگی ( زرده ) / دوازده ماهگی ( سفیده ) )
مواد لازم :
1 عدد تخم مرغ
مقدار بسیار کمی نمک
* تخم مرغ را شسته و داخل ظرف آب سرد بگذارید و نمک را اضافه کنید ( نمک باعث جلوگیری از ترک خوردگی تخم مرغ میشود) ظرف را روی آتش بگذارید تا آب جوش بیاید. بگذارید آب به مدت یک دقیقه بجوشد.
* بلافاصله تخم مرغ را از آب داغ خارج کرده و زیر آب سرد بگیرید تا پختن آن متوقف شده و پوست آن به راحتی جدا شود.
اگر کودک کمتر از یک سال دارد فقط زرده را به او بدهید.
تخم مرغ سفت ( مناسب پنج ماهگی ( زرده ) / دوازده ماهگی (سفیده ))
مواد لازم :
1 عدد تخم مرغ
مقدار بسیار کمی نمک
* تخم مرغ را در ظرف آب سرد گذاشته و حرارت دهید تا آب بجوشد. سپس به مدت 6 دقیقه بگذارید تخم مرغ در آب در حال جوش بماند.
* تخم مرغ را زیر آب سرد گرفته و پوستش را جدا کنید.
تخم مرغ جیبی ( مناسب دوازده ماهگی)
مواد لازم :
1 عدد تخم مرغ
کمی سرکه
* نیم لیتر آب را در ظرفی ریخته و سرکه را به آن اضافه کنید و روی حرارت بگذارید تا به جوش آید. در این موقع تخم مرغی را که داخل ظرفی شکسته اید به آرامی داخل آب جوش بیاندازید ( به طوری که سفیده و زرده از هم جدا نشوند) و به مدت 3 دقیقه بگذارید بجوشد به این ترتیب سفیده دور زرده را در خود پنهان می کند.
توجه : به آب ، نمک اضافه نکنید زیرا جلو بسته شدن سفیده را میگیرد. میتوانید زرده تخم مرغ را در ملاقه ای شکسته و ملاقه را درون ظرف آب جوش فرو ببرید.
تخم مرغ نیمرو با بخار ( مناسب دوازده ماهگی )
مواد لازم :
1 عدد تخم مرغ
5 گرم کره
مقدار بسیار کمی نمک
* ظرفی به قطر 10 سانتی متر را با کره چرب کنید و تخم مرغ را درون آن بشکنید و نمک را به آن اضافه کنید.
* سر ظرف را با کاغذ آلومینیومی بپوشانید و به مدت 5 دقیقه با بخار بپزید. تخم مرغ پخته را در بشقاب ریخته و به کودک بدهید.
منبع : کتاب آشپزی نوین برای کودکان از سه تا هیجده ماهگی