0

ده راهکار برای معرفی غذاهای متنوع و بافت‌های گوناگون

 
fatemeh_75
fatemeh_75
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 10557
محل سکونت : اصفهان

ده راهکار برای معرفی غذاهای متنوع و بافت‌های گوناگون
چهارشنبه 25 تیر 1399  12:31 PM

 
 
 
 
با ارائه غذاهای متنوع در طعم‌ها و بافت‌های مختلف به کودک هفت تا هشت ماهه خود کمک کنید تا در آینده از غذاهای سالم استفاده کند.
 

ده راهکار برای معرفی غذاهای متنوع و بافت‌های گوناگون

با ارائه غذاهای متنوع در طعم‌ها و بافت‌های مختلف به کودک هفت تا هشت ماهه خود کمک کنید تا در آینده از غذاهای سالم استفاده کند.
هر چقدر کودک شما بزرگتر می‌شود و رشد و تکامل بیشتری می‌یابد، توانایی خوردن طیف وسیع‌تری از غذاهای متنوع را کسب می‌کند. معرفی ترکیب‌های متنوع از طعم‌های جدید در وعده‌های غذایی فرزندتان می‌تواند جذاب و مفید باشد. ممکن است برای معرفی یک غذای جدید به فرزندتان ناچار شوید تا هشت بار آن غذا را امتحان کنید و یا روزها و هفته‌ها تلاش کنید تا او غذای جدید را قبول کند، پس نباید به‌سادگی تسلیم شوید.
هنگام معرفی غذاهای جدید، به نشانه‌های عدم سازگاری غذا با بدن کودک و آلرژی توجه داشته باشید. با وجود اینکه شیر مادر هنوز و تا تولد یک سالگی کودک منبع اصلی تأمین مواد مواد مغذی مورد نیاز او خواهد بود، برنامه غذایی او می‌تواند متنوع‌تر شود. پس از اینکه کودک به مواد غذایی جدید عادت کرد، می‌توانید غذاهای ترکیبی را به او معرفی کنید. ارائه غذا با طعم‌ها و بافت‌های جدید به او، کمک می‌کند تا در آینده به احتمال بیشتری تمایل به امتحان غذاهای جدید و متنوع داشته باشد، پس در این مرحله برای ترکیب مواد غذایی به خلاقیت بیشتری نیاز دارید.

سبزیجات و میوه‌ها خارق‌العاده‌اند
میوه‌ها و سبزیجات برای کودک بسیار مفید هستند، چراکه سرشار از مواد مغذی مهم هستند، مواردی مثل:
ویتامین A: برای سلامت رشد و تکامل بینایی و سلول‌ها.
ویتامین C: یک آنتی‌اکسیدان که به سلامت لثه‌ها کمک می‌کند، همچنین به کودک کمک می‌کند تا وقتی غذاهای حاوی آهن مثل غلات مخصوص کودک غنی‌شده با آهن می‌خورد، آهن را بهتر جذب کند.
پتاسیم: ماده‌ای معدنی به عملکرد بهتر سیستم عصبی و ماهیچه‌های کودک کمک می‌کند.
فیبر: به پیشگیری از یبوست کمک می‌کند و می‌تواند به حرکات منظم روده کودک کمک کند.
در ادامه ده نکته و راهکار را برای افزودن بافت‌ها و طعم‌های جدید میوه‌ها، سبزیجات و سایر غذاها به برنامه غذایی فرزندتان آورده‌ایم:

۱. به‌راحتی تسلیم نشوید
تحقیقات نشان داده‌اند که کودکان ممکن است برای پذیرفتن یک غذای جدید نیاز داشته باشند که تا هشت بار آن را امتحان کنند. در دنباله‌ای از پژوهش‌ها مشخص شد که کودکان هفت ماهه‌ای که با چندین بار تلاش و امتحان سبزیجات جدیدی را قبول می‌کنند، تا ۱۵ ماهگی، سه سالگی و تا شش سالگی نیز به خوردن آن سبزی تمایل خواهند داشت. فرزند شما ممکن است با حالت بامزه چهره و یا با حالت تعجب به غذاهای جدید واکنش نشان دهد و دلیل این امر غالباً این است که طعم غذا برایش جدید است و این به معنی دوست نداشتن طعم غذا نیست. حتی اگر غذا را از دهانش بیرون ریخت، ناامید نشوید، این بدین معنی نیست که هرگز این غذا را نخواهد خورد. صبور باشید و روز بعد نیز دوباره آن غذا را به کودک خود بدهید. ممکن است در ابتدا به نظر برسد که کودک غذایی را دوست ندارد، ولی این غذا پس از چند بار امتحان در روزها و هفته‌های مختلف به غذای مورد علاقه وی تبدیل شود. حتی امتحان یک مقدار کم از یک طعم جدید (مثلاً یک قاشق چای‌خوری) می‌تواند باعث شود کودک به یک طعم جدید (مثلاً یک سبزی جدید) علاقمند شود. طعم‌ها و بافت‌های مختلف برای کودک شما جدید و ناشناخته هستند و او برای پذیرفتن و لذت بردن از آن‌ها نیاز به زمان دارد.

۲. از روش ۱ در ۳ پیروی کنید
هر سه روز یک بار یک غذای جدید به فرزند خود بدهید تا بتوانید نشانه‌های عدم سازگاری و یا حساسیت را بررسی کنید. اگر شک کردید که کودک واکنش غیرطبیعی به غذای جدید دارد، دیگر از آن غذا به کودک ندهید و با پزشک خود مشورت کنید. توجه داشته باشید که واکنش آلرژیک با بیرون ریختن غذا از دهان به علت جدید بودن طعم و بافت آن و همچنین سیر بودن کودک متفاوت است. (به مقاله Hungry or full? Nine faces of feeding را بخوانید (فعلا بارگذاری نشده است، در ادامه معادل آن در وبسایت در مرحله بارگذاری مشخص خواهد شد) مراجعه کنید)

۳. غذا خوردن را به یک تجربه جمعی تبدیل کنید
وقتی فرزندتان روی صندلی مخصوص غذا خوردن نشسته است، کنار او بنشینید. لبخند بزنید، با او صحبت کنید و به چشم‌های او نگاه کنید. وقتی می‌خواهید بگویید که «یه قاشق غذا اومد» از کلمات ساده و لحن شاد استفاده کنید و اجازه بدهید کودک با سرعت دلخواه خود غذا بخورد. اگر غذا خوردن به یک تجربه شاد و مثبت تبدیل شود و عادات غذایی سالم را از هم‌اکنون در کودک ایجاد شوند، تأثیر آن‌ها در کل زندگی آینده او نیز پایدار خواهد بود.

۴. تعداد وعده‌های غذا خوردن را افزایش دهید
معده کودکان کوچکتر از معده بزرگسالان است، پس باید وعده‌های غذایی فرزندتان را در مقدار کم تهیه کنید. بدین ترتیب می‌توانید هر روز، سه وعده اصلی و دو میان‌وعده برای او در نظر بگیرید.

۵. تغذیه تکمیلی را با غذاهای محبوب و رایج شروع کنید
زمانیکه فرزند شما برای تأمین آهن مورد نیاز بدنش جهت رشد مغزی سالم به اندازه کافی غذاهای حاوی آهن مثل غلات غنی شده با آهن مخصوص کودکان یا پوره گوشت مصرف می‌کند، نیازی نیست برای معرفی میوه‌ها و سبزی‌های با طعم و رایحه قوی به او تامل کنید . اگرچه شیرینی طبیعی سیب، موز، هویج و سیب زمینی شیرین آن‌ها را به گزینه‌های مورد علاقه برای آنها تبدیل می‌کند، سعی کنید طعم‌های مختلف را با هم ترکیب کنید. کودکان تنوع بالایی از میوه‌ها و سبزی‌های را می‌پذیرند، حتی آن‌هایی که از نظر ما تند هستند. اکنون بهترین زمان برای معرفی انواع طعم‌های مختلف به کودک است.

۶. طعم‌های جدید را با طعم‌هایی که کودک قبلاً امتحان کرده، ترکیب کنید
آیا می‌خواهید برای اولین بار یک طعم جدید را به کودک خود معرفی کنید؟ آن را با یک طعم آشنا و محبوب برای او ترکیب کنید تا به آن عادت کند و از آن لذت ببرد.

۷. تنوعی از رنگ‌ها را در برنامه غذایی فرزندتان قرار دهید
میوه‌ها و سبزیجات با رنگ‌های متفاوت، حاوی مواد مغذی متفاوتی هستند، پس بهتر است سعی کنید تا میوه‌ها و سبزیجات در رنگ‌های متنوع را در برنامه غذایی کودک خود قرار دهید. این کار باعث می‌شود او ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیازش برای رشد و تکامل سالم را دریافت کند. میوه‌ها و سبزیجات حاوی مواد مغذی گیاهی هستند؛ ترکیبات شیمیایی که توسط گیاهان ساخته شده‌اند و فواید بسیاری برای سلامتی دارند که دانشمندان هنوز در حال کشف آن‌ها هستند.

۸. از لبنیات غافل نشوید
کودک شما اکنون می‌تواند ماست بخورد که کلسیم و مواد مغذی مورد نیاز برای تقویت استخوان‌های در حال رشد او را تأمین می‌کند. دقت داشته باشید تا از ماست‌های فاقد مواد شیرین‌کننده یا کم شیرین که برای نیازهای غذایی بخصوص کودکان تهیه شده‌اند، استفاده کنید.

۹. از شکر استفاده نکنید
هیچ نیازی نیست که به غذای کودک خود شکر اضافه کنید و یا نوشیدنی شیرین برای او تهیه کنید. بعضی از کارشناسان تعذیه و سلامت به دلیل وجود مواد قندی زیاد در آبمیوه‌ها پیشنهاد می‌کنند که در سال‌ اول زندگی به کودکان آبمیوه ندهید. میوه پوره شده یا له شده مقداری فیبر دارد که آبمیوه ندارد و این ممکن است باعث شود که کودک شما از خوردن آبمیوه لذت بیشتری ببرد. اگر می‌خواهید به کودک خود آبمیوه بدهید، به جای بطری از فنجان استفاده کنید و مقدار آن را به کمتر از ۱۲۰ میلی‌لیتر محدود کنید (حتما در این خصوص با پزشک خود مشورت کنید). از آبمیوه‌ها و نوشیدنی‌های مشابه که دارای مواد شیرین‌کننده هستند استفاده نکنید و همیشه به جداول ارزش غذایی توجه داشته باشید.

۱۰. نوشیدن آب را به برنامه غذایی کودکتان اضافه کنید
در طول یک سال اول شیر مادر مهم‌ترین منبع تأمین مواد مغذی و مایعات است. اکنون زمان خوبی است تا فرزند شما از نوشیدن آب لذت ببرد. سعی کنید در هر وعده یا میان‌وعده مقداری کمی آب (۳۰ تا ۶۰ میلی لیتر) در یک فنجان به فرزند خود بدهید تا از نوشیدن آب به‌عنوان نوشیدنی برطرف‌کننده تشنگی که شیرین نشده است ، لذت ببرد. نوشیدن آب به کودک کمک می‌کند که بیاموزد غذا را چگونه در دهان خود جابجا کند و ببلعد، علاوه‌براین نوشیدن مایعات از فنجان را نیز به او می‌آموزد. همچنین معرفی آب برای نوشیدن به فرزندتان در این دوره باعث می‌شود تا آب به نوشیدنی مورد علاقه وی در آینده تبدیل شود. حتماً توجه داشته باشید که شیر گاو نباید تا قبل از تولد یک سالگی به عنوان نوشیدنی به کودک داده شود.

آیا کودک شما برای امتحان بافت‌های غذایی متفاوت آماده است؟
پس از اینکه فرزند شما به خوردن غذاهای نرم و پوره شده عادت کرد، برای امتحان و تجربه غذاهایی با بافت‌های درشت و حاوی توده‌های نرم و کوچک آماده است. سارا اسمیت-سیمپسون پژوهشگر و متخصص تغذیه در بخش تغذیه

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها