دختران و زنانی که صبح از خواب برمیخیزند در آینه خانهشان به جز تحقیر خود چه چیزی را مشاهده خواهند کرد؟ آیا به غیر از این زنان بَزککرده و شیکپوش زن جذابیتهای دیگری هم در هستی تبلیغات چندرسانهای وجود دارند که دختر نوجوان و جوان ما بداند آنگونه پوشیدن و آرایشکردن تنها راز بقای او نیست؟
چرا از زنان در تبلیغات استفاده میشود؟ این که استفاده ابزاری و جنسیتزده از زنان، ضدحقوق انسانی آنان است را دیگران گفتهاند و این موضوع که زنانی که کالایی را تبلیغ میکنند خودشان هم کالا شدهاند و به عبارتی کالا، کالا را تبلیغ میکند را نیز به راحتی میتوان مشاهده کرد. اما علاوه بر اینها باید ببینیم حضور چنین کاراکتر هایی چه بلایی را بر سر زندگی خیلی از مخاطبین خواهد آورد؟
نکته قابل توجه: اولین نکته نمره متوسط به بالای زیبایی اکثر زنان در تبلیغات است. حالا اگر چنین تبلیغاتی در رسانههایی از جمله فضاهای مجازی و سایتها و از همه مهمتر تلویزیون رسمی کشور به پخش برسند سطح توقعها را تا چه اندازه جابهجا خواهند کرد؟ کل ماجرا چیست؟ توقع دختر نوجوان یا جوان با دیدن مکرر این تبلیغات از زیبایی خودش چقدر خواهد شد؟ مگر نه این است که تکرار در رسانهها و به ویژه رسانه جمعی به مرور زمان تبدیل به ملاک میشود و وسیلهای برای سنجش؟
با این حساب زمانی که از زیبایی، حداکثر آن نمایش داده شود دختران و زنانی که صبح از خواب برمیخیزند در آینه خانهشان به جز تحقیر خود چه چیزی را مشاهده خواهند کرد؟ آیا به غیر از این زنان بَزککرده و شیکپوش زنهای دیگری هم در تبلیغات چندرسانهای وجود دارند که دختر نوجوان و جوان ما بداند آنگونه پوشیدن و آرایشکردن تنها راز بقای او نیست؟
طبق قانون حضور خانمها در آگهیهایی که وضعیت کالا و مصارف آن با نقش خانمها ارتباط و بستگی نداشته باشد مجاز نیست
مردان کجای ماجرا هستند؟ از خانمهایی که مخاطباند بگذریم و به مردان توجه کنیم. اولین نکته بالا رفتن سطح توقعات آقایان از چهره زنانشان است! مسئله به وجود آمدن احساس نارضایتی در بسیاری از زنان و مردان متاهل با زندگی فردی و زناشویی آنها چه خواهد کرد؟ با بالا رفتن سطح توقع جوانی که میخواهد با دختری ازدواج کند چه کنیم؟
نگاه کوتاه و عمیق به ماجرا: از این به بعد به صدای تیزرهای لوکس تلویزیون و زنان خوش اندام و زیبا چهره آنها توجه کنید؛ ببینید آیا در هیاهوی رنگ و لعاب تصویر و موسیقی پرطمطراق آن، آه حسرت دستهای از زنان به گوش شما هم میرسد؟!
تبلیغ ویدئویی شکلات توسط یه خانم که به دلیل عبور از عرف جامعه با انتقادات فراوانی مواجه شد
قانون چه میگوید؟ طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران در فصل نهم قوانین و مقررات تبلیغات کشور "استفاده از جذابیتهای جنسی در تبلیغات ممنوع است".
در فصل دهم آمده است: "حضور خانمها و دخترخانمها در آگهی جذابیتهای رادیو تلویزیونی در صورت اقتضاء مورد آگهی بدون آرایش و با رعایت کامل حجاب اسلامی امکانپذیر است".
حضور خانمها در چه مواقعی ممنوع است؟ "حضور خانمها در آگهیهایی که وضعیت کالا و مصارف آن با نقش خانمها ارتباط و بستگی نداشته باشد مجاز نیست".
چرا به قانون عمل نمیشود؟ طبق اصل آخر که ذکر شد یعنی کالاهایی مانند چرم، فرش، کاکائو، لبنیات و صدها مورد دیگر که مصرف آنها به نقش خانم بستگی ندارد قانوناً ممنوع است. حالا که قانون تکلیف این مسئله را روشن کرده پس چرا نتیجه مطلوب حاصل نشده است؟ پاسخ در عدم نظارت دستگاههای مربوطه است. اگر بر اجرای صحیح این قوانین نظارت کاملی صورت میگرفت و تخطی از آن منجر به عدم پخش آن آگهی میشد احتمالاً اوضاع الان تیزرهای تلویزیونی و غیرتلویزیونی ما این نمیبود!