عضو جديد خانواده يک ميليارديها
جمعه 5 خرداد 1391 9:52 AM
تعداد دفعات بارگذاري نرمافزار VLC از مرز يک ميليارد عبور کرد. از مهمترين خبرهايي که هفته گذشته در جامعه متنباز منتشر شد، خبر رسيدن تعـداد دفعـات بارگذاري نـرمافزار VLC Media Player به يک ميليارد مرتبه بود.
در هفته گذشته تعداد دانلود اين برنامه کاربردي توسط کاربران از مرز يک ميليارد مرتبه عبور کرد و تاکنون به بيش از يک ميليارد و 5 ميليون مرتبه رسيده است.
در خبرها آمده است شمارش تعداد دفعات دانلود اين نرمافزار از ماه فوريه سال 2005 آغاز شده است و در مقياس واقعي، اين تعداد ميتواند بيش از آن چيزي باشد که هماکنون اعلام شده است. لازم به ذکر است اين برنامه يک پخشکننده فايلهاي صوتي و تصويري است و بر پايه نرمافزارهاي متنباز طراحي شده است.
البته نکته بسيار مهم ديگري نيز در رابطه با اين آمار وجود دارد و آن اينکه به گفته سازندگان اين نرمافزار، در آمار يک ميلياردي اعلام شده، تعداد دفعات دريافت اين برنامه در سيستمعامل لينوکس لحاظ نشده است.
نکته قابل توجه ديگر محبوبيت نسخه 1.1.11 اين نرمافزار در ميان کاربران ويندوز است. در جدول آماري مربوط به تعداد دفعات دريافت نسخههاي مختلف اين نرمافزار، نسخه 1.1.11 آن با بيش از 181 ميليون مرتبه بارگذاري توسط کاربران سيستمعامل ويندوز، عنوان محبوبترين نسخه اين برنامه را به خود اختصاص داده است. همچنين در اين جدول آماري مشخص ميشود که با وجود بروز برخي مشکلات نرمافزاري در نسخههاي 1.1.12 و 1.1.13 که کاهش چشمگير ميزان دانلودهاي اين نرمافزار را به همراه داشت، رفع مشکلات موجود و ارائه نسخههاي جديد 2.0.0 و 2.0.1، توانست بار ديگر اعتماد کاربران به استفاده از VLC را جلب کند و ميزان دفعات دانلود آن را به بيش از 75 ميليون مرتبه برساند.
کارشناسان بر اين عقيدهاند که محبوبيت کنوني نرمافزار VLC تنها به دليل متنباز و رايگان بودن آن نيست بلکه توانايي آن در پخش فرمتهاي مختلف صوتي و تصويري، تاثير بهسزايي در اين موفقيت داشته است.
با وجود تمامي اتفاقاتي که در ماههاي اخير افتاد تا حدودي بر وجهه عمومي سيستمعامل آندرويد شرکت گوگل تاثير منفي گذاشته است اما آمارها از اين موضوع حکايت ميکند که روند رو به رشد نرمافزارهاي آندرويدي همچنان روند مثبتي است و نسبت به نرمافزارهاي iOS شرکت اپل با شيب تندتري افزايش يافته است. همچنين تلاشهاي گوگل براي ايجاد اتحاد ميان شرکتهاي توليدکننده محصولات مبتني بر آندرويد، از اهداف اين شرکت براي حفظ برتري خود نسبت به اپل حکايت ميکند.
بر اساس آمارهاي منتشر شده، تعداد نرمافزارهاي توليد شده در سال 2011 براي استفاده در سيستمعامل آندرويد به 18 هزار رسيد که در مقايسه با آمار 8 هزارتايي آن در سال 2010، حدود 125 درصد رشد را نشان ميدهد. نکته جالب در اين زمينه، رسيدن تعداد برنامههاي کاربردي آندرويد به 600 هزار برنامه بود که توانست با پشت سر گذاشتن نرمافزارهاي شرکت اپل، صدر جدول ردهبندي اين حوزه را به خود اختصاص دهد. اين برتري را ميتوان در آمار مربوط به ميزان پروژههاي نرمافزاري تلفنهاي همراه در شرکتهاي مختلف نيز مشاهده کرد. آماري که نشان ميدهد 70 درصد پروژههاي سال گذشته بر پايه آندرويد طراحي شدهاند و تنها 20 درصد آنها بر مبناي سيستمعامل iOS شرکت اپل بوده است.
در همين رابطه گوگل اعلام کرده است براي بالا بردن بازدهي فروش و بازاريابي دستگاههاي شرکتهاي مختلفي که از سيستمعامل آندرويد استفاده ميکنند، قصد دارد تا با ايجاد جبههاي متحد متشکل از اين شرکتها، برنامهريزيهاي دقيق و حسابشدهاي را براي افزايش ميزان فروش محصولات آنها و حفظ برتري بازار آندرويد در مقابل محصولات شرکت اپل انجام دهد.
خبرها حاکي از آن است که با توجه به کاهش ميزان استقبال برنامهنويسان متنباز به استفاده از مجوزهاي آپاچي و GPL، به نظر ميرسد مجوز MPLv2 که از سوي شرکت موزيلا ارائه شده است، جايگاه مناسبي در ميان کاربران پيدا کند. البته حدود يک دهه پيش شرکت موزيلا با ارائه مجوز MPL، فعاليت خود را در زمينه ثبت اختراع متقاضيان آغاز کرد اما در ماههاي اخير و با ارائه نسخه دوم اين مجوز با نام MPLv2، توجه بسياري از برنامهنويسان جامعه متنباز به استفاده از اين مجوز جلب شده است. در همين راستا برخي از برنامهنويسان اعلام کردهاند که ممکن است شيوه خود در انتخاب مجوز انتشار کدهاي متنباز را که تاکنون به آپاچي و GPL اختصاص داشته است، تغيير داده و برخي از نرمافزارها و کدهاي سابق خود را نيز با تغييراتي جديد و با مجوز موزيلا منتشر کنند.
مصطفي عبدالهي
چهار راه برای رسیدن به آرامش:
1.نگاه کردن به عقب و تشکر از خدا 2.نگاه کردن به جلو و اعتماد به خدا 3.نگاه کردن به اطراف و خدمت به خدا 4.نگاه کردن به درون و پیدا کردن خدا
پل ارتباطی : samsamdragon@gmail.com
تالارهای تحت مدیریت :
مطالب عمومی کامپیوتراخبار و تکنولوژی های جدیدسیستم های عاملنرم افزارسخت افزارشبکه