عوض کردن لباس نوزادان در ابتدا برای والدینی که به تازگی بچه دار شده اند، کار سخت و دلهره آوری به نظر می آید. اما هنگامی که این عمل را برای ۱ بار به خوبی انجام می دهند، ترسشان از بین رفته و به راحتی این عمل را انجام می دهند. برای تعویض لباس کودکتان نیاز نیست که نگران باشید، چرا که روش های آسانی وجود دارد که با انجام یکباره آن ها برایتان عادی می شود.
نوزادان در ابتدای زندگی به دلیل دارا بودن اعضای بدن حساس، ترس های بسیاری به پدر و مادر جوان خود وارد می کنند. هنگامی که این عمل توسط یکی از اعضای خانواده برای زوجین انجام می گیرد به مراتب آسان تر می شود، و زمانی که خود، آن ها را انجام می دهند تعویض لباس نوزادان را امری آسان بیان می کنند. در این مطلب ضمن آشنایی شما با نکات مهم در رابطه با عوض کردن لباس به دیگر موارد مهم در این رابطه نیز پرداخته ایم.
لباس مناسب نوزاد بعد از ترخیص بیمارستان
بعد از متولد شدن نوزاد و ثابت ماندن دمای بدن آن ها در درجه مناسب بهتر است که برای پوشش از لباس های نخی و به رنگ روشن استفاده کنید. به همراه داشتن مواردی چون پوشک، پارچه نخی و پتوی نوزادی لازم می باشد. همچنین دارا بودن یک کلاه کوچک و نخی برای جلوگیری از خروج حرارت بدن نوزاد به کار می آید. اگر نوزادتان در فصول سرد از سال متولد شده است، همراه داشتن لباس های گرم و پتویی نرم بسیار مهم و دارای اهمیت می باشد. همچنین لباس نوزاد اگر به صورت ژاکتی و یا سر همی باشد بسیار مناسب است. لباس های گفته شده، اغلب دارای کلاه هستند اما اگر این طور نبود حتما کلاهی کوچک در ساک بیمارستان خود قرار دهید.
جنس لباس های نوزادان بهتر است از نخ طبیعی باشد و هیچ گونه مواد پلاستیکی در ترکیب آن ها به کار نرفته باشد. در زمان بیرون بردن نوزاد از منزل به آب و هوا توجه کافی را داشته باشید و طبق شرایطی که بر محیط حاکم است، بر تن نوزاد لباس کنید.
آشنایی با نحوه تعویض لباس نوزادان
برای اینکه از ترسیدن های بی مورد نوزاد جلوگیری شود، بهتر است که خونسردی خود را حفظ کنید و با بالا بردن سرعت عمل، عملکردی مناسب به اجرا در بیاورید. برای راحت تر بودن شما و نوزاد توصیه می شود، که در هنگام پوشیدن لباس های بالا تنه نوزاد را بر روی پاهای خود قرار دهید و برای پوشاندن لباس های پایین تنه، او را در سطح زمین و یا بر روی تخت قرار دهید. هرچه زمان بگذرد مهارت شما نیز در عوض کردن لباس نوزاد بالاتر می رود، پس هیچ جای نگرانی نیست.
در ابتدای تعویض لباس به دمای بدن نوزاد توجه کنید که که در گذر زمان برای شما و کودکتان مشکلی پیش نیاید. با پیروی از مراحلی که در ادامه این مطلب برای عوض کردن لباس نوزاد بیان شده است، به هیچ مشکلی بر نخواهید خورد.
-
پوشاندن بلوز
برای پوشاندن لباس های بالا تنه و آستین دار، بهتر است از مراحل زیر پیروی کنید.
- در ابتدا دست هایتان را به خوبی بشویید، تا پاکیزه باشند.
- محیطی امن و نرم برای تعویض لباس انتخاب کنید.
- توصیه ما به شما برای تعویض راحت تر لباس این است که در ارتفاعی مناسب از سطح نوزاد را قرار دهید، اما توجه داشته باشید که ناگهان او را رها نکنید و یا از دستتان نیفتد.
- برای پوشاندن لباس های بالا تنه همانند بلوز، ابتدا یقه را به خوبی باز کنید.
- حالا به آرامی یقه لباس را به طرف سر نوزاد هدایت کنید.
- از انگشتانتان به دلیل حفاظت از چشم و بینی نوزاد از کشیده شدن لباس ها بر روی آن ها استفاده کنید.
- این کار را خیلی آرام و بدون هیچ استرسی انجام دهید.
- دست نوزاد را از درون وارد آستین نکنید، بلکه از خارج لباس با دستتان دستان نوزاد را به بیرون هدایت کنید.
- این عمل را به آرامی و بدون هیچ دلهره ای انجام دهید.
- حالا که دست های نوزاد را از هر دو آستین خارج کردید، لباس را به آرامی پایین بکشید.
- در حین انجام تمامی مراحل مواظب سر نوزاد باشید که تحت فشار و آزردگی قرار نگیرد.
-
پوشاندن شلوار
برای پوشاندن شلوار به پای نوزاد نیز مراحل زیر را به آرامی انجام دهید.
- در این مرحله نیز، دست هایتان را به خوبی شستشو دهید.
- زیر اندازی تمیز تهیه کنید و نوزاد را بر روی آن بخوابانید.
- برای پوشاندن شوار در ابتدا پاچه شلوار را به خوبی باز کنید.
- یک دست خود را وارد پاچه شلوار کنید و پای نوزاد را به بیرون هدایت کنید.
- پای دیگر را نیز به همین صورت وارد شلوار کنید و آن را بالا بکشید.
-
پوشاندن لباس های سرهمی
لباس های سر همی که به صورت عمده برای نوزادان مورد استفاده قرار می گیرد، به صورت زیر باید تن کودک بشود.
- پاکیزه بودن دستان بسیار حائز اهمیت است، پس از شستشوی آن در این مرحله نیز غافل نشوید.
- زیر اندازی تمیز و از جنس نخ بر روی زمین پهن کنید.
- دکمه های لباس را با حوصله باز کنید و آن را به صورت آماده شده بر روی زیر انداز قرار دهید.
- نوزاد را بر روی آن قرار دهید و به آرامی ابتدا شلوار و جوراب ها را به تن نوزاد و سپس آستین ها را به دست او کنید.
- دکمه ها را ببندید و حالا نوزاد را در آغوش بگیرید.
از پوشاندن سر همی هایی که دور گردن آن ها بسیار تنگ است و یا ابزار تزئینی از آن ها آویزان است، بپرهیزید. در هنگام تعویض لباس نوزادان بهتر است با او حرف بزنید و به خوبی سرگرمش کنید تا شروع به گریه و بی قراری نکند.
ویژگی های لباس نوزادی
تهیه لباس مناسب از مهم ترین مراحل در تهیه سیسمونی دختر و پسر است. در هنگام خرید این لباس و وسایل با دنیایی شیرین و بامزه کوچک تر ها مواجه می شوید که احتمال دارد طی مدت زمان طولانی از آن دور مانده باشید. گاهی در مغازه های زیبا و پر از وسایل نوزاد دلتان برای خیلی از آن ها ضعف می رود و دوست دارید هرچه سریع تر نیمه وجودی خود را پوشیده از آنان ببینید. اما باید در این مورد توجه داشته باشید که چه چیزی را انتخاب می کنید. در ادامه این مطلب به بیان ویژگی های مناسب لباس نوزادی برای شما عزیران پرداخته ایم.
-
فقدان هر گونه قطعه کوچک ترئینی
کمتر برند معتبر در تولید لباس های نوزادی پیدا می شود که نکات مرتبط با تولید لباس نوزاد را رعایت نکرده باشد. مهم نیست که لباس به کدام برند تعلق دارد و یا تولید ایران و خارج است. تنها نکته ای که بسیار حائز اهمیت است، این می باشد که لباس نوزاد فاقد هر گونه شی و یا جسم تزئینی کوچک باشد. وجود این اجسام بر روی لباس بسیار خطرناک است، زیرا احتمال کنده شدن و بلع آن ها توسط نوزاد وجود دارد.
-
فقدان بند و روبان های اضافی
بند و روبان های رنگی که ممکن است به ظاهر بسیار با نمک و زیبا به نظر بیایند، برای نوزاد اصلا مناسب نیستند. وجود این بند ها مخصوصا در ناحیه گردن و بالا تنه ممکن است در صورت پیچیدن به دور بدن نوزاد به خفگی و عواقب جبران نشدنی، منجر شود.
-
اجتناب از لباس های پشمی
پوشیدن لباس های پشمی و گرم در فصول سرد سال، واکنشی عقلانی می باشد. اما در ابتدای خرید توجه داشته باشید که کودک دلبندتان به این نوع لباس ها حساسیت نداشته باشد. پس توصیه ما به شما این است که در ابتدای خرید، از عدم حساسیت نوزاد به پشم اطمینان حاصل کنید و سپس اقدام به خریداری کنید.
-
فقدان هر گونه پرز و پر
شاید این عمل که بر تن نوزاد لباس های خزدار و پری باشد، بسیار با نمک و جالب به نظر بیاید. اما توجه داشته باشید که ممکن است نوزاد به این موارد حساسیت داشته باشد و در صورت بی توجهی به این امر مشکلات تنفسی و پوستی برای کودک دلبندتان ایجاد شود.
-
خرید لباس هایی با پارچه مجاز
توصیه ما به شما برای خرید و تعویض لباس نوزادان، لباس های نخی و پنبه ای است که با عدم ایجاد حساسیت برای بدن حساس آن ها بسیار مناسب می باشد. همچنین این لباس ها از پارچه های نخی و طبیعی تولید شده اند که در مقابل پوست نوزاد هیچ مشکلی ایجاد نمی کنند، بلکه بسیار سازگار عمل می کنند.
-
اجتناب از پوشیدن لباس های تنگ
شاید پوشش های تنگ و چسبان به ظاهر زیبا و مطابق با مد باشد، اما توصیه ما به شما این است که از پوشش های تنگ و چسبان نوزادی بپرهیزید. در هنگام خرید سعی کنید، لباس های آزاد و یک سایز بزرگ تر انتخاب کنید، مخصوصا رعایت این اصول در آستین و زیر بغل و قسمت گردنی بسیار توصیه می شود. همچنین از تعویض لباس نوزادان با پوشش های کشی بپرهیزید، و اگر لباسی دارای کش و بندهای اضافی بود؛ توصیه ما به شما این است که آن ها را خارج کنید.
تعویض لباس نوزادان
برای اینکه از بروز اتفاقات احتمالی در حین تعویض لباس نوزادان جلوگیری کنید. بهتر است مراحل زیر را با دقت انجام دهید و در حین انجام کار دچار استرس و دلهره نشوید.
- در ابتدا کودک را بر روی زیر انداز تمیزی که از قبل تهیه کرده اید، قرار دهید.
- حالا آستین ها را یکی یکی از دستان نوزاد خارج کنید.
- یقه لباس را به خوبی باز کنید و با ملایمت سر را به خارج از لباس هدایت کنید.
- در حین انجام این اعمال به چانه و صورت نوزاد به خوبی توجه کنید که دچار خراش نشود.
- پوست گردن و صورت به علت حساس بودن باید بسیار مواظبت شود تا به قرمزی و خراش دچار نشود.
- توجه داشته باشید که در آوردن لباس از تن نوزادان سخت تر از پوشیدن آن نیست، پس جای هیچ نگرانی نیست.
- بهتر است تعویض لباس نوزادان را به صورت بازی انجام دهید، که از گریه احتمالی او خود داری کنید.
به منظور سرگرم کردن نوزاد می توان در حین پوشاندن آستین به دست نوزاد مثلا بگویید: دست نی نی کجاست؟
و وقتی که دست او را بیرون آوردید بگویید: ایناهاش اینجاست.
این رفتاری های بچگونه و سرگرم کننده باعث می شود که در زمان کودکی نیز برای شنیدن این حرفایی از جانب شما، خود سریع تر این عمل را انجام دهند.
نکات مرتبط با لباس عوض کردن نوزاد
برخی لباس ها به دلیل آسان تر بودن، برای نوزادان بسیار مناسب هستند. در ادامه این مطلب نکاتی درباره نحوه مناسب پوشیدن لباس بیان کرده ایم.
- در هنگام تعویض لباس، ابتدا دمای اتاق را گرم و مناسب فراهم آورید.
- در هنگام لباس پوشیدن و در آوردن به خوبی سرگرمش کنید و برایش آهنگ های کودکانه بخوانید.
- همواره برایش شکلک در آورید، بخندید، حواسش را پرت کنید و به بازی کردن باهاش بپردازید.
- در خرید لباس نوزاد توجه داشته باشید، که دکمه و زیپی اگر دارا بود در جلوی لباس قرار گرفته اشد. وجود این عوامل در پشت لباس نوزاد او را آزرده خواهد کرد.
- سرهمی هایی که در وسط لباس دکمه ندارند ،بهتر است در پایین هر دو پا برای آنان دکمه تهیه و دوخت شود.
- در خرید لباس سعی کنید، بلوز های آستین گشاد انتخاب کنید.
- برای نوزادان تازه متولد شده، بهتر است لباس های کمی آزاد و راحت تهیه شود. حد امکان از خرید لباس های تنگ و چسبان که فقط جنبه تزیینی دارند، بپرهیزید.
- لباس هایی که در ناحیه گردن از بند و روبان استفاده شده است، برای نوزادان به هیچ وجه توصیه نمی شود.
- لباس هایی با جنس نخ و پنبه از هر جنس دیگری برای لباس راحت تر هستند.
- پارچه هایی که دارای الیاف مصنوعی و مواد هستند برای بدن حساس نوزاد بسیار خطرناک می باشند.
- لباس های پشمی نیز اگر همیشه به تن نوزاد باشند زمینه آلرژی و حساسیت را به وجود می آورند، مگر اینکه فقط برای بیرون و طی یک الی دو ساعت بر تن نوزاد باشد.
مواردی که در تعویض لباس نوزادان باید در نظر داشته باشید
در تعویض لباس نوزادان همیشه باید مواردی را در یاد داشته باشید و انجام دهید. این موارد عبارت اند از:
- شستن پی در پی دستان قبل از تعویض لباس
- ایجاد شرایط و دمای مناسب محیط
- پیدا کردن تسلط برای راحت عوض کردن لباس ها
- تهیه زیر اندازی پاکیزه برای پهن کردن در جهت تعویض لباس نوزادان
- محافظت از سر نوزاد