این بیماری پوستی در اکثر مواقع با خارش های آزار دهنده ای همراه می باشد، و شکلی نا متعارف از خود به روی پوست بر جای می گذارد.
در ادامه این مطلب با ما همراه شوید تا توضیحات مختصری از قارچ پوستی در کودکان و روش های درمان و پیشگیری را مطالعه نمایید.
آشنایی با عارضه قارچ پوستی
در ابتدای مطلب نام علمی این بیماری را مطالعه کردید و متوجه شدید که از هیچ نوع کرمی نیز منشا نمی گیرد. پس گفتنی می باشد که این بیماری پوستی از نوعی قارچ به وجود می آید که در اکثر مواقع با بروز دایره های قرمز و لکه هایی صورتی رنگ بر روی پوست نمایان می شود. قارچ پوستی در اکثر مواقع بزرگ سالان را مبتلا می کند، اما کم نیستند کودکانی که این عارضه پوستی را تجربه می کنند. قابل به ذکر است که این بیماری خطرناک نیست، فقط ممکن است با نوع خارش هایی که ایجاد می کند، تا طی روند درمان مقداری برایتان دردناک باشد.
نشانه های ابتلا به قارچ پوستی در کودکان
از نشانه های بسیار مهم در زمان ابتلا به قارچ پوستی در کودکان را می توان به ریزش موی شدید اشاره داشت. این بیماری با ایجاد خارش، پوسته هایی بر روی سر ایجاد می کند که در نهایت به زخم هایی چرکین در صورت عدم درمان تبدیل می شود. این علائم را می توان در طی ۴ الی ۱۰ روز ابتلا بر روی پوست مشاهده کرد، همچنین گفتنی است که برای کودکان تهدید جدی به حساب نمی آید. این دسته از بیماری ها به علت علائمی آزار دهنده در لیست بیماری های درد آور قرار دارد، چرا که در صورت ابتلا فرد را بی قرار و بی حوصله می کند.
این عارضه در بیشتر مواقع تکه و لکه هایی قرمز رنگ بر روی پوست ایجاد می کند، و سپس با خارش های بیش از حد فرد را بی قرار خواهد کرد. در طی گذشت زمان و عدم درمان ممکن است این لکه ها، به حلقه هایی گسترده با مرز های بالا آمده تبدیل شود؛ نوع الگوی تولید و گستردگی این بیماری پوستی رینگ ورم نام دارد. در برخی مواقع بسیار نادر، نیز برخی افراد در صورت ابتلا هیچ نشانه ای ندارند و بر روی پوست نمی توان آثاری از وجود آن ها مشاهده کرد.
آشنایی با روند درمان و پیشگیری
در رابطه با نوع درمان قارچ پوستی در کودکان باید با انواع آن ها آشنایی داشته باشید و سپس با تشخیص درست به طی روند درمان بپردازید. بیماری های قارچ پوستی در دو گروه کلی به نام های بیماری های تینئا و عارضه های کاندیدیازیس تینئا طبقه بندی می شوند. در ادامه با این دو نوع از قارچ های پوستی آشنا خواهید شد.
-
کاندیدیازیس تینئا
این عارضه در اصلاحی ساده تر را کچلی می نامند. شاید با شنیدن این نام به فکر طاسی و کم مویی بیفتید، اما قابل به ذکر است که هیچ ربطی به آن ندارد. چرا که این نوع قارچ نواحی همچون کشاله ران، دست، پا و صورت را به خود مبتلا می کند، و فقط طاسی و کم مویی را شامل نمی شود.
-
تینئا
عامل بروز این قارچ پوستی در کودکان نیز، قارچی میکروسکوپی به نام درماتوفیت است که سه خانواده بزرگ از ابتلا کننده به بیماری را شامل می شود. این گروه ها به علت جای گذاری بر نواحی مختلف بدن دارای پسوند های خاصی نیز هستند. این گروه های قارچی را می توان در گروه هایی به نام های؛ میکروسپوروم ها و اپیدرموفیتون ها معرفی کرد. گفتنی است که میکروسپوروم ها شاخه ای دیگر از کچلی را در برمی گیرند، این در حالی است که اپیدرموفیتون ها به سه دسته دیگر یعنی؛ خاک دوست، حیوان دوست و انسان دوست طبقه بندی می شود.
این تمایلات نشان دهنده وجود قارچ در هر یک از مکان ها می باشد، و گفتنی است تمایل بسیاری به زندگی در آن ها نواحی دارند. در صورتی که قارچ غیر انسانی بر بدن فرد وارد شود، میزبان موجب التهابات بسیاری می شود که تمامی آن ها به نوع سیستم دفاعی بدن ارتباط دارد.
اگر مطالبی که در بالا مطالعه کردید را بخواهیم به صورت جمع بندی برایتان بیان کنیم؛ باید گفت که هر نوع از قارچ های بیماری زا اگر از مکان مورد علاقه خود دور باشند در تماس با موارد دیگر به ایجاد التهابات شدید منجر می شوند. به این صورت که قارچ های خاک و حیوان دوست در ارتباط با انسان، به ایجاد التهابات و خارش های بسیاری می پردازند.
آشنایی با انواع بیماری های قارچی
-
قارچ پا:
هنگامی که این نوع قارچ پوست پا را تحت تاثیر خود قرار می دهد، بر بین انگشتان پا تکه هایی ایجاد می کند که از نظر ظاهری نیز بسیار ناخوشایند می باشد. این راش های پوستی در صورت ایجاد، خارش های دردناکی را برای فرد ایجاد می کند که شکل شاهری آن ها هیچ شباهتی به حلقه و دایره های قرمز رنگ فلس مانند ندارد.
-
قارچ پوست سر:
این عارضه نیز با نام دیگر کچلی معرفی می شود، که با بروز یک زخم کوچک بر روی پوست سر نمایان می شود. این قارچ در ابتدا به شکل جوشی بسیار کوچک مشاهده می شود که بر اثر خارش به پوست های ریزی در گوشه و کنار مبتلا شده است. اما حقیقت این است که در صورت عدم پبشگیری و گستردگی این بیماری، ریزش موی شدید را در بر فرد می گیرد که در نهایت ریشه مو را بسیار ضعیف می کند. در بیشتر مواقع این عارضه در ابتدای ابتلا نشانه هایی همچون تورم، حساسیت و قرمزی را ایجاد می کند.
-
قارچ ناخن:
این نوع از قارچ پوستی در کودکان نیز یک یا چند ناخن فرزند شما را در صورت ابتلا در بر خود می گیرد. در این شرایط ناخن حالتی ضخیم، سفید و زرد رنگ، و شکننده و حساس به خود می گیرد. ابتلا به قارچ ناخن در قبل از بلوغ افراد بسیار نادر و کمیاب می باشد.
عوامل ایجاد قارچ پوستی
مواردی را که در ادامه مطالعه می کنید، احتمال ابتلا به این دسته از عارضه های قارچی را افزایش می دهد. انتظار می رود با مطالعه هر یک، مقدار تماس و استفاده را برای تضمین سلامتی خود کاهش و رفع نمایید.
- استفاده بسیار و طولانی مدت از انواع آنتی بیوتیک ها
- استفاده از انواع استروئید ها
- ابتلا به بیماری دیابت
- ابتلا به بیماری فشار خون
- دارا بودن اضافه وزن بسیار شدید
- تجربه بیماری های قارچی را بر روی پوست داشته اید
- از سیستم ایمنی بسیار ضعیفی بر خوردار هستید
- پوستتان در اکثر مواقع چرب و مرطوب می باشد
- بعد از تعریق و دوش گرفتن، تمایلی به خشک کردن لباس و بدن خود ندارید
- در صورت پوشیدن لباس های تنگ و غیر نخی، بدن بعد از تعریق قدرت تبخیر آب را از روی بدن ندارد و به این صورت با استفاده از رطوبت موجود بر سطح بدن به ایجاد و گستردگی عارضه های قارچی منجر می شود.
علت بروز قارچ بر نواحی پوست بدن
در صورت تماس با موارد آلوده ای همچون خاک، فرد و حیوان آلوده احتمال انتقال و ابتلا این عارضه قارچی وجود دارد. همچنین در صورت استفاده از حوله، برس مو، شانه و کلاه آلوده نیز این بیماری به بدن فرد سالم انتقال پیدا می کند و او را به خود مبتلا می کند. اگر کودکان شما به تازگی راه رفتن یاد گرفته و تمایل به انجام این عمل در هر مکانی دارد، گفتنی است که در صوت تماس پای برهنه به مکان های آلوده نیز نوعی دیگر از قارچ پوستی که مخصوص به انگشتان پا می باشد، بروز پیدا می کند.
طبق مطالعات انجام شده، بسیاری از محققان بر این باورند که این بیماری قارچی ریشه در ژنتیک نیز دارد. همچینن با تعریق بیش از حد و عدم خشک کردن نواحی مورد نظر، بدن رطوبت کافی را برای ابتلا شدن به بیماری قاچی را دارا می شود. چرا که قارچ ها میانه خوبی با مکان های مرطوب برای رشد و گستردگی بهتر دارند.
پیشگیری از ابتلا به چه صورت است؟
اگر مواردی که در ادامه بیان می شود را رعایت کنید، گفتنی است که راه بسیاری برای جلوگیری از ابتلا به قارچ پوستی در کودکان را طی کرده اید.
- بعد از استحمام بدن خود را به خوبی خشک کنید.
- از پوشیدن لباس های بسیار تنگ و دارای الیاف مصنوعی به شدن دوری کنید.
- همواره لباس و جوراب های نخی را برای خرید انتخاب کنید.
- در صورت امکان برای کفش و جوراب هایتان از پودر بچه استفاده کنید.
- بعد از شستشوی پاهایتان آن را به خوبی خشک کنید.
- حوله، شانه و برس مخصوص به خود را داشته باشید و به طور کلی از وسایل شخصی خود استفاده کنید.
- بعد از بهبود این عارضه پوستی، حتما ملافه و لباس هایتان را به خوبی شستشو و ضد عفونی کنید.
- همچنین بعد از بهبود بافتن، استریل کردن وسایل شخصی نیز بسیار توصیه می شود.
- اگر فردی از خانواده تان به این بیماری پوستی مبتلا شده بود ،حتما بالش، کلاه، شانه و قیچی او را بعد از بهبود به خوبی ضد عفونی کنید و در موارد حاد بهتر می باشد که آن ها را دور بیندازید.
- در استخر ها حتما دمپایی به پا داشته باشید.
- هر ۲ الی ۳ روز کفش های خود را در معرض هوای آزاد برای از بین بردن رطوبت و باکتری ها قرار دهید.
- در هنگام ورزش توصیه می شود که از لباس های نخی استفاده کنید.
- در صورت ابتلا به بیماری دیابت ،بهتر می باشد که از هر از چند گاهی میزان قند خون بدن خود را بسنجید.
بیماری های شایع پوستی
تاکنون با انواعی از قارچ های انتقال دهنده بیماری آشنا شدید، در ادامه نیز بهتر می باشد بیماری هایی که این قارچ ها برای فرد ایجاد می کنند را مطالعه نمایید.
-
تینا کورپوریس:
این بیماری نوعی از قارچ های ایجاد کننده بیماری در درون بدن می باشد.
-
تینا کاپیتیس:
این قارچ نیز عامل ایجاد کننده بیماری در پوست سر می باشد.
-
تینا پدیس:
همچنین این قارچ با ایجاد بیماری در پای افراد، در اصطلاحی دیگر به نام بیماری قارچی پای قهرمان نیز معرفی می شود.
-
تینا کروریس:
این عفونت قارچی میان پا نیز در اصطلاحی دیگر به اسم قارچ پای ورزشکار نیز معرفی می شود.
-
تینا اونگورئیوم:
این بیمار نیز به آلوده کردن ناخن فرد می پردازد.
روش های درمان
با انجام هریک از موارد زیر می توانید، گامی موثر در رابطه با درمان قارچ پوستی در کودکان بردارید.
- می توانید در روشی ساده از درمان های موضعی همانند کرم ها، لوسیون ها و پودر های ضد قارچ برای نواحی مورد نظر خود استفاده کنید.
- اگر لکه هایی قرمز رنگ بر نواحی همچون ناخن، صورت و پوست سر مشاهده کردید؛ بهتر می باشد که برای خرید قرص های ضد قارچ اقدام نمایید.
- همچنین از اسپری های درمان کننده برای رقع این نوع قارچ ها می توانید استفاده کنید، که برای از بین بردن قارچ پای ورزشکاران بسیار مناسب است.
- اگر در پوست سر خود پوسته هایی دایره ای شکل مشاهده کردید که خارش بسیاری به همراه داشت، بهتر است در داروخانه ها اقدام به خرید شامپو های ضد قارچ برای رفع و پیشگیری کنید.
قابل به ذکر می باشد که در ابتدای مصرف هر یک بهتر می باشد عواقب آن را نیز به خوبی مطالعه کنید و در صورت لزوم با پزشک مشورت کنید. در برخی موارد این قرص و دارو ها ممکن است معده شما را تحریک کنند که در نهایت نتیجه خوبی برایتان به وجود نمی آورند.
درمان های طبیعی
اگر تمایل به مصرف قرص و دارو های شیمیایی ندارید، بهتر می باشد از موارد درمان طبیعی که در ادامه بیان می شود، کمک بگیرید.
-
سرکه سیب:
مقداری پنبه را به سرکه سیب آغشته کنید و سپس بر روی محل آلوده قرار دهید. این کار را برای اثر بخشی بهتر می توانید ۳ الی ۴ مرتبه در طی روز تکرار کنید.
-
روغن سیر:
در این رابطه می توانید علاوه بر روغن سیر از روغن هایی همچون چایی و بابونه نیز کمک بگیرید. برای اقدام به این عمل می توانید از دستور بالا پیروی کنید.
-
پماد های طبیعی ضد قارچ:
برخی از این پماد ها در دارو گیاهی فروشی موجود می باشد که در صورت استفاده موضعی می توانید از عدم تولید رنگدانه های پوست جلوگیری کنید.
-
پراکسید هیدروژن:
در این روش نیز می توانید مقداری از پروکسید هیدروژن را با آب ترکیب کنید و سپس بدن خود را در طی ۲ مرتبه در روز، درون آن قرار دهید. گفتنی است که محلول پراکسید برای رفع قارچ های پوستی به عنوان معجزه عمل می کند.
نکته:
ممکن است بدن در تماس با پروکسید از خود واکنش نشان دهد، پس بهتر می باشد که در این رابطه محلول را مقداری رقیق تر برای راحت تر بودن پوست خود تهیه کنید.