0

موفقیت پژوهشگران دانشگاه صنعتی شریف در بهبود کارایی شبکه های بی سیم

 
samsam
samsam
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 50672
محل سکونت : یزد

موفقیت پژوهشگران دانشگاه صنعتی شریف در بهبود کارایی شبکه های بی سیم
سه شنبه 28 مهر 1388  10:23 AM

پژوهشگر دانشگاه صنعتی شریف با بررسی تاثیر حرکت در شبکه های بی سیم بدون زیرساخت موفق به ارائه روشی شد که کارایی برخی از انواع این شبکه ها را بهبود می بخشد.
به گزارش ایسنا مهندس عباس نایبی، پژوهشگر دانشگاه صنعتی شریف که این شیوه در قالب رساله دوره دکتری وی ارائه شده است، اظهار کرد: از آنجایی که در شبکه های بی سیم بدون زیرساخت حرکت باعث می شود همبندی این شبکه ها به طور دائم در حال تغییر باشد، در این طرح روشی ارائه شده که ایده اصلی آن مدل سازی میانی است که مبتنی بر تقسیم کار تحلیل تأثیر حرکت در کارایی به دو بخش است.
وی افزود: در بخش اول مباحث مربوط به فیزیک حرکت بیشتر مطرح است و حاصل آن یک سری نتایج کمی یا کیفی است که قابلیت استفاده مجدد دارند. در قسمت دوم این طرح نیز تحلیل هایی انجام می شود که خاص هر الگوریتم است، در حالی که که پیش از این روشی که در این موارد استفاده می شده، بهره گیری از شبیه سازی بوده و مشکلات و محدودیت های خاص خود را به همراه داشته است.
پژوهشگر دانشگاه صنعتی شریف ادامه داد: از این رو به نظر می رسید باید شیوه ای ارائه شود تا بتوان ضعف های موجود در این زمینه را بهبود بخشید، ضمن این که به کارگیری روش های معمول به دلایل مختلف از جمله نیاز به منابع خاص جهت بررسی دقیق تأثیر حرکت در کارایی الگوریتم های مختلف در این نوع شبکه ها میسر نیست.
وی درباره دیگر ضرورت های انجام این طرح گفت: امروزه موضوع شبکه های بی سیم از موضوعات بسیار مهم و رو به رشد در زمینه فن آوری ارتباطات است و یکی از موضوعات اساسی در زمینه این نوع شبکه ها بحث حرکت است. اساسا ارتباط با عناصر در حال حرکت یکی از انگیزه های اصلی برقراری ارتباطات بی سیم به شمار می رود.
این پژوهشگر در ادامه گفت: هم چنین تحلیل تأثیر حرکت در معیارهای کارایی در این شبکه ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است، در ضمن ارزیابی کارایی شبکه های بدون زیرساخت حتی بدون لحاظ کردن موضوع حرکت کار دشواری بوده و هنوز بسیاری از الگوریتم های مسیریابی یا کنترل همبندی به طور دقیق مطالعه نشده اند.
وی با اشاره به نتایج این طرح گفت: دستاورد اصلی این تحقیق به طور مشخص ایده استفاده از آمار پیوندی (اطلاعات مربوط به عمر پیوندها) به عنوان یک مدل میانی کارایی است. به عنوان یک مثال با روش های ریاضی و احتمالی نشان داده ایم که بهترین روش ارسال پیام های «سلام» که کاربرد فراوانی در شبکه های بی سیم دارند، ارسال پریودیک آن هاست و بهترین بازه ارسال برابر میانگین عمر متوسط پیوند های شبکه است.
نایبی ادامه داد: البته این تحقیق دستاورد های جانبی متعددی نیز داشته است؛ به عنوان مثال، پدیده گذر فاز در اتصال شبکه بی سیم بر اثر حرکت برای نخستین بار گزارش شد، یعنی اینکه انفصال شبکه بر اثر حرکت به صورت تدریجی نیست. همچنین معلوم شد که گراف ارتباطات شبکه های بی سیم در یک درجه نسبتا مشخص منفصل می شود.
وی با اشاره به آزمایش های صورت گرفته به منظور ارزیابی این روش اظهار داشت: در این تحقیق تعدادی از پروتکل های معروف شبکه های بی سیم برای نخستین بار در محیط متحرک مورد بررسی کارایی قرار گرفتند که نتایج مثبتی به همراه داشت. زمینه هایی که در این پژوهش به طور نمونه انتخاب شده اند عبارتند ازپروتکل های کنترل همبندی که گراف ارتباطات شبکه را مشخص می کنند، پروتکل های مسیریابی، بررسی ترافیک خود شبیه و کشف گره های همسایه متحرک.
به گزارش ایسنا، تحقیقات این رساله با عنوان «بررسی تاثیر حرکت در کارایی شبکه های بی سیم بدون زیرساخت» با راهنمایی دکتر حمید سربازی آزاد در دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف به انجام رسیده است. 

چهار راه برای رسیدن به آرامش:
1.نگاه کردن به عقب و تشکر از خدا  2.نگاه کردن به جلو و اعتماد به خدا  3.نگاه کردن به اطراف و خدمت به خدا  4.نگاه کردن به درون و پیدا کردن خدا

پل ارتباطی : samsamdragon@gmail.com

تالارهای تحت مدیریت :

مطالب عمومی کامپیوتراخبار و تکنولوژی های جدیدسیستم های عاملنرم افزارسخت افزارشبکه

 

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها