هر آنچه که میخواهید در مورد بارداری بدانید
چهارشنبه 21 خرداد 1399 4:23 PM
بارداری زمانی رخ میدهد که اسپرم با تخمکی که طی عمل تخمک گذاری از تخمدان آزاد شده است، لقاح انجام دهد. سپس تخمک بارور شده به سمت رحم که جایگاه لانه گزینی است، حرکت میکند. نتیجه ی یک لانه گزینی موفق، بارداری است.
دوره کامل بارداری ۴۰ هفته میباشد. عوامل زیادی بر بارداری مؤثر هستند. خانم هایی که تشخیص زود هنگام بارداری و مراقبت های دوره بارداری داشته باشند، احتمالا بارداری سالمی داشته و نوزاد سالمی به دنیا می آورند.
دانستن آنچه که طی دوره کامل بارداری اتفاق می افتد برای کنترل سلامت مادر و نوزاد، مهم است. اگر بخواهید از بارداری جلوگیری کنید هم راه های مؤثری برای آن وجود دارد که باید به خاطر بسپرید.
قبل از اینکه آزمایش بارداری انجام دهید، ممکن است علائم و نشانه هایش را متوجه شوید. علائم دیگری هم چند هفته دیرتر ظاهر میشوند، زمانی که سطح هورمون هایتان تغییر پیدا میکنند.
یکی از اولین ( و شاید قدیمی ترین ) نشانه بارداری، عقب افتادن پریود است. هرچند، یک تأخیر پریودی لزوما به معنای بارداری شما نیست، خصوصا اگر سیکل پریودی تان نامنظم باشد.
مقاله 8 دلیل ممکن برای به تاخیر افتادن عادت ماهیانه را بخوانید.
یکی از علائم رایج در ابتدای بارداری، سردرد است. معمولا سردرد به خاطر تغییرات سطح هورمون ها و افزایش حجم خون، ایجاد میشود. اگر سردردهایتان ادامه دار و خصوصا ناراحت کننده شد، با پزشکتان تماس بگیرید.
بعضی از خانم ها ممکن است در ابتدای بارداری، لکه بینی یا خونریزی کمی داشته باشند. اغلب این خونریزی ها به دلیل لانه گزینی رخ میدهند. لانه گزینی معمولا یک تا دو هفته بعد از لقاح انجام میشود.
خونریزی در ابتدای بارداری میتواند نتیجه عارضه های نسبتا جزئی مثل التهاب یا عفونت باشد، که اغب باعث تغییر سطح دهانه رحم میشوند( دهانه رحم در زمان بارداری بسیار حساس میشود ).
همچنین، گاهی اوقات خونریزی علامت عوارض جدی بارداری مثل سقط جنین، بارداری خارج از رحمی و یا جفت سرراهی میباشد.
اگر نگران بودید با پزشک خود تماس بگیرید.
ممکن است در نخستین هفته های بارداری، بین نیم تا دو کیلو وزن اضافه کنید. افزایش وزن نزدیک به شروع سه ماهه ی دوم بارداری، نمایان تر میشود.
گاهی اوقات در دوران بارداری، فشارخون افزایش میابد. برخی از عوامل این خطر را افزایش میدهند، ازجمله:
. اضافه وزن و چاقی
. کشیدن سیگار
. سابقه داشتن فشار خون بالا یا ارثی بودن فشار خون در خانواده
گاهی اوقات آزادسازی هورمون ها طی بارداری، میتواند دریچه ی بین مری و معده را سست کند و زمانی که اسید معده ترشح شود، باعث سوزش سر دل میشود.
تغییرات هورمونی در اوایل بارداری میتواند عملکرد سیستم گوارشتان را کند بکند، درنتیجه ممکن است دچار یبوست شوید.
همانطور که عضلات رحمی تان شروع به کشش وانقباض میکنند، ممکن است احساس کشش داشته باشید که شبیه گرفتگی عضلانی دوران قاعدگی است. اگر همراه با گرفتگی عضلانی، لکه بینی یا خونریزی هم داشته باشید، میتواند نشانه سقط جنین یا بارداری خارج از رحمی باشد.
از مهمترین عوامل ایجاد کمردرد در اوایل بارداری، هورمون ها و فشار به عضلات میباشد. بعد از آن، افزایش وزن و تغییر مرکز ثقل بدن هم میتواند باعث افزایش کمردرد شما شود. حدود نیمی از زنان باردار گفته اند که طی بارداری شان کمردرد داشته اند.
در زنان باردار، خطر کم خونی افزایش پیدا میکند و علائمی مثل سرگیجه و گیجی ایجاد میکند. کم خونی میتواند منجر به زایمان زودرس یا وزن کم نوزاد هنگام تولد شود. معمولا غربالگری کم خونی از مراقبت های بارداری میباشد.
بین ۲۳ تا ۱۴ درصد از زنان باردار طی بارداری شان دچار افسردگی میشوند. بسیاری از تغییرات بیولوژیکی و عاطفی که تجربه میکنید هم در ایجاد افسردگی مؤثرند.
از دیگر نشانه های رایج در اوایل بارداری، بیخوابی است. اضطراب، درد های جسمانی و تغییرات هورمونی میتوانند در بیخوابی مؤثر باشند. از جمله عواملی که به شما کمک میکنند تا خواب خوبی در شب داشته باشید میتوان رژیم متعادل، عادت های خوب خواب و تمرینات کششی یوگا را نام برد.
از اولین نشانه های محسوس بارداری، تغییرات سینه میباشد. حتی قبل از اینکه جواب آزمایشتان مثبت شود، سینه هایتان ممکن است شروع به تغییر کنند، حساس و متورم شده و به طور کلی، سنگین و پر شوند. نوک سینه تان هم ممکن است حساستر و بزرگتر شود و دور نوک سینه تان رنگش تیره تر شود.
بسیاری از خانم ها در اوایل بارداری به خاطر افزایش هورمون های اندروژن، جوش میزنند. این هورمون ها پوستتان را چرب تر میکند که باعث بسته شدن منفذ های ریز پوست میشوند. آکنه بارداری معمولا موقتی است و بعد از زایمان، از بین میروند.
استفراغ یا همان حالت تهوع صبحگاهی، نشانه رایجی است و معمولا در چهار ماهه ی اول بارداری رخ میدهد. اغلب، تهوع بارداری نخستین نشانه باردار بودن است و دلیل اصلی آن، افزایش هورمون ها در اوایل بارداری است.
درد مفاصل ران طی بارداری رایج است و در اواخر بارداری شدت میابد. که میتواند علت های زیادی داشته باشد، ازجمله:
. فشار به رباط ها
. درد سیاتیک
. تغییرات اندام ها
. سنگین شدن رحم
اسهال و دیگر مشکلات گوارشی مکررا طی بارداری اتفاق میافتند. از دلایل آن میتوان به تغییرات هورمونی، رژیم غذایی متفاوت و اضطراب اشاره کرد. اگر اسهال بیشتر از چند روز ادامه یافت، برای اطمینان از اینکه دچار کم آبی نشده باشید، با پزشکتان تماس بگیرید.
درحالی که در زمان بارداری معمولا باید خوشحال باشید، اما اضطراب هایی هم دارید. یک نوزاد جدید به معنی تغییر بزرگی در بدنتان، روابط شخصی تان و حتی در شرایط مالی تان است. اگر احساس کردید مضطربید، تردید نکنید و با پزشکتان تماس بگیرید.
اگر فکر میکنید که احتمالا باردار شده اید، تنها به علائم و نشانه ها برای تأیید بارداری تان اکتفا نکنید. یا از بیبی چک استفاده کنید و یا به نزد پزشکتان بروید تا آزمایش بارداری برایتان بنویسد.
بسیاری از این علائم و نشانه ها میتوانند در اثر بیماری های دیگری مثل سندرم پیش قاعدگی، ایجاد شده باشند.
درمورد اولین نشانه های بارداری بیشتر مطالعه کنید- مثلا اینکه بعد چه مدتی بعد از به تأخیر افتادن اولین پریودی تان، بارداری مشخص میشود.
مقاله چه مدت طول می کشد تا باردار شوید؟ را بخوانید.
هفته های بارداری به سه دوره سه ماهه تقسیم میشود. در هر دوره، رویدادهای مهمی هم در جنین و هم در مادر ایجاد میشود.
طی سه ماهه اول ( هفته اول تا دوازدهم )، جنین به سرعت رشد میکند. مغز، نخاع و اندام های جنین شروع به تشکیل میکنند و قلب نوزاد هم شروع به تپیدن میکند.
در سه ماهه ی اول، احتمال سقط جنین نسبتا زیاد است. طبق تحقیقاتی که کالج آمریکایی متخصص زنان و زایمان انجام داده، تقریبا یک بارداری از هر ده بارداری، منجر به سقط جنین میشود که حدود ۷۵ درصد این سقط ها در سه ماهه اول بارداری رخ میدهند.
اگر علائم سقط جنین دارید، فورا کمک بخواهید.
طی سه ماهه دوم بارداری( هفته سیزدهم تا بیست و هفتم )، پزشک برایتان درخواست انومالی اسکن میدهد. این اسکن، وضعیت جنین را از نظر هر ناهنجاری رشدی بررسی میکند.
اگر بخواهید قبل تولد نوزاد جنسیتش را بفهمید، نتایج این اسکن آنرا مشخص میکند. احتمالا حرکت، لگد زدن و مشت زدن جنین درون رحمتان را حس میکنید. به جنین درون رحم بعد از ۲۳ هفته، موجود زنده میگویند. که به این معنی است میتواند بیرون از رحم شما زنده بماند.
نوزادانی که زودتر به دنیا می آیند، اغلب دچار مشکلات طبی شدیدی میشوند. نوزاد شما هر چه بیشتر در رحمتان بماند، شانس بیشتری در سالم بدنیا آمدن دارد.
طی سه ماهه سوم( هفته بیست و هشتم تا چهلم )، وزنتان به سرعت زیاد میشود و بیشتر احساس خستگی میکنید. در این مرحله، نوزاد میتواند با باز وبسته کردن چشم هایش، نور را حس کند. استخوان هایش هم شکل میگیرند. هرچه به زمان زایمان نزدیکتر شوید، ممکن است احساس درد بیشتری در ناحیه لگن داشته باشید و پاهایتان ورم کند. انقباضاتی مثل انقباضات براکستون هیکس، منجر به زایمان نمیشوند و ممکن است چند هفته قبل زایمان رخ دهند.
نکات: هر زایمانی متفاوت است اما تکامل در این محدوده زمانی رخ میدهد.
درمورد تغییراتی که به طور کلی برای شما و نوزادتان در این دوره های سه ماهه ایجاد میشود، بیشتر بدانید.
بعد از اولین روز به تأخیر افتادن پریودی، بیبی چک خیلی دقیق بارداری را نشان میدهد. اگر نتیجه بیبی چک مثبت بود، باید سریع از پزشکتان وقت بگیرید.
مقاله 7 دلیل برای مثبت شدن کاذب تست بارداری را بخوانید.
سونوگرافی برای تأیید بارداری و تعیین سن بارداری انجام میشود.
بارداری را با اندازه گرفتن سطح گونادوتروپین کوریونی انسانی (hCG) تشخیص میدهند. هورمون گونادوتروپین جفتی در نتیجه ی لانه گزینی تولید میشود و به آن هورمون بارداری میگویند. اگرچه، تا بعد از به تأخیر افتادن اولین پریود، این هورمون آزاد نمیشود، اما بعد آن به سرعت سطح این هورمون افزایش میابد.
اچ سی جی به واسطه آزمایش خون یا ادرار تشخیص داده میشود. آزمایش ادرار میتواند در مطب پزشک هم انجام شود و شبیه آزمایش هایی است که میتوانید در خانه انجام دهید. آزمایش خون میتواند در آزمایشگاه انجام شود. آزمایش اچ سی جی خون تقریبا به اندازه بیبی چک، دقیق هستند. تفاوتشان در این است که آزمایش خون ممکن است شش روز بعد از تخمگ گذاری درخواست شود. هرچه زودتر مطمئن شوید باردار شده اید، بهتر است. تشخیص زودتر به شما کمک میکند تا مراقبت بهتری از سلامتی تان داشته باشید.
یکی از اولین نشانه های بارداری، افزایش ترشحات واژن است. یک تا دو هفته بعد لقاح و حتی قبل از به تأخیر افتادن پریودی، ترشحات واژن شما افزایش میابد و همزمان با پیشرفت بارداری، افزایش ترشحات ادامه میابد. این ترشحات غلیظ تر و بیشتر شده و معمولا در اواخر بارداری به بیشترین مقدارخود میرسند.
طی هفته های آخر بارداری، ترشحاتتان ممکن است رگه هایی از خون یا مخاط داشته باشند، که به این حالت ترشح خونی میگویند، که میتواند از اولین نشانه های زایمان باشد. هر خونریزی که داشتید باید پزشکتان را در جریان قراردهید.
ترشحات معمولی واژن یا ترشح موکوس سفید از واژن، رقیق بوده و روشن یا سفید شیری رنگ هستند و همچنین بوی ملایمی دارند.
اگر ترشحاتتان به رنگ سبز، زرد یا خاکستری بود و بوی نامطبوع شدیدی داشت، غیر عادی است. ترشحات غیرعادی میتواند نشانه ی عفونت یا مشکلی در بارداری باشد، خصوصا اگر که با قرمزی، خارش و ورم همراه باشند.
اگر فکر میکنید که ترشحات واژنی غیر عادی دارید، فورا با پزشکتان تماس بگیرید.
یکی از رایج ترین عوارضی که خانم ها طی بارداری شان دارند، عفونت مجرای ادراری است. باکتری وارد مجرای خروج ادرار و مجرای ادرار زنان شده و به سمت مثانه میرود. جنین به مثانه فشار می آورد که باعث به دام افتادن باکتری و ایجاد عفونت میشود. درد و سوزش و یا تکرر ادرار، معمولا از نشانه های عفونت مجرای ادراری هستند
ممکن است علائم دیگری هم داشته باشید، مثل:
. ادرار تیره یا کمی خونی
. درد در ناحیه لگن
. کمر درد
. تب
. حالت تهوع و استفراغ
تقریبا ۱۸ درصد از زنان باردار، عفونت مجاری ادرار دارند. شما میتوانید با خالی کردن مکرر مثانه تان، خصوصا قبل و بعد رابطه ی جنسی، از این عفونت ها جلوگیری کنید. مقدار زیادی آب بنوشید تا آب کافی دریافت کنید.
از دوش آب یا صابون های خشک برای شستن ناحیه تناسلی تان استفاده نکنید. اگر علائم عفونت مجاری ادراری دارید، با پزشکتان تماس بگیرید. عفونت ها طی بارداری میتوانند خطرناک باشند، چون خطر زایمان زودرس را افزایش میدهند.
اکثر عفونت های مجاری ادرار با آنتی بیوتیک هایی که علیه باکتری ها مؤثرند و مصرفشان در دوران بارداری ضرر ندارد، درمان میشوند، البته اگر زود تشخیص داده شوند.
این توصیه ها را دنبال کنید تا قبل شروع این عفونت ها از آنها جلوگیری کنید.
زنانی که با همسران خود رابطه ی جنسی دارند، اگر علاقه ای به باردارشدن ندارند باید روش های جلوگیری را در نظر بگیرند. بعضی از روش های جلوگیری از بارداری، روی افراد خاصی بهتر جواب میدهند. با پزشکتان صحبت کنید تا راه درست جلوگیری را به شما معرفی کند.
تعدادی از رایج ترین راه های جلوگیری از بارداری در ادامه معرفی شده اند:
روش جلوگیری از بارداری |
میزان اثربخشی |
دستگاه های درون رحمی(iud) |
بیش از ۹۹ درصد |
قرص ضد بارداری |
۹۹ درصد با مصرف درست، حدود ۹۱ درصد با مصرف عادی |
کاندوم مردانه |
98 درصد اثربخشی با استفاده درست حدود 82 درصد با مصرف عادی |
کاندوم های زنانه یا کاندوم های با مصرف داخلی |
۹۵ درصد اثربخشی با استفاده درست حدود ۷۹ درصد با مصرف عادی |
قرص ضد بارداری اورژانسی |
بیش از۹۵ درصد(ظرف مدت یک روز بعد از رابطه) ۸۹-۷۵ درصد(مصرف ظرف مدت سه روز بعد از رابطه)
|
تنظیم خانواده طبیعی |
۷۵ درصد ، زمانی که به تنهایی استفاده شود |
دستگاه های درون رحمی اکثرا با متوقف کردن لقاح کار میکنند. اخیرا تأثیر گذارترین روش جلوگیری از بارداری هستند. از مضرات این روش این است که از بیماری های منتقله از راه جنسی جلوگیری نمیکنند.
قرص های ضد بارداری، چسب های جلوگیری از بارداری یا حلقه های واژنی با کنترل سطح هورمون های بدن، کار میکنند. آنها را میتوانید با نسخه تهیه کنید.
کارهایی مثل فراموش کردن استفاده از این وسایل طبق نسخه، اثربخشی شان را کاهش میدهد. میزان اثربخشی مواردی که باعنوان مصرف عادی نام برده شدند، به دلیل همین خطاهای انسانی است.
از دیگر روش های هورمونی جلوگیری از بارداری میتوان چسب های جلوگیری و یا حلقه های واژنی را نام برد. آنها را هم میتوان با نسخه تهیه کرد و میزان اثربخشی شان شبیه قرص های ضد بارداری است.
کاندوم ها، دیافراگم ها و اسفنج ها، روش های راحتتر و به صرفه تری از روش های دیگر جلوگیری هستند که میتوان بدون نسخه تهیه شان کرد. اگر در هر بار رابطه جنسی به درستی از آنها استفاده شود، بسیار مؤثر هستند. اگر برای جلوگیری از بارداری به این روش های جلوگیری کننده اکتفا میکنید، از روش های دیگر جلوگیری کننده مثل اسپرم کشی یا قرص های ضدبارداری هم استفاده کنید. روش های دیگر مثل استفاده از دیافراگم و اسفنج هستند که آنها را هم میتوان بدون نسخه تهیه کرد.
قرص های اورژانسی ضد بارداری زیادی وجود دارند که هم با نسخه و هم به صورت آزاد تهیه میشوند. این قرص ها روش های رایج جلوگیری از بارداری نیستند، درعوض میتوانند به عنوان یک روش کمکی عمل کنند. اگر رابطه جنسی بدون کاندوم داشتید یا فراموش کردید که از روش های جلوگیری استفاده کنید، باید در ظرف مدت ۱۲۰ ساعت )۵ روز) بعد رابطه جنسی، آنها را مصرف کنید تا اثربخش باشند. بعضی از قرص ها اگر در ظرف مدت ۷۲ ساعت )۳ روز) مصرف شوند، اثربخشی زیادی دارند.
تنظیم خانواده طبیعی یا آگاهی باروری، روشی از جلوگیری است که بیشترین میزان عدم موفقیت را دارد. در تنظیم خانواده طبیعی، یک زن چرخه قاعدگی اش را دنبال میکند، بنابراین میتواند زمان تخمک گذاری اش را پیش بینی کند. و از مقاربت کردن در دوره ای که احتمال باروری اش بیشتر است، جلوگیری میکند. بارداری های تصادفی زیادی در این صورت رخ میدهد، چون متغیر های زیادی وجود دارند که ماه به ماه بر چرخه قاعدگی زنان تأثیر میگذارند.
نکات: کاندوم ها تنها روش جلوگیری از بارداری اند که هم از بارداری و هم از بیماری های منتقله از راه جنسی، جلوگیری میکنند.
علائم اولیه بارداری میتوانند اغلب شبیه علائم سندرم پیش قاعدگی، باشند. تشخیص آن ممکن است سخت باشد که بخواهیم بفهمیم یک خانم باردار است یا فقط شروع دوره پریودی دیگری را تجربه میکند. برای یک زن بسیار مهم است که هرچه زودتر بارداری اش را بفهمد تا بتواند مراقبت های مناسب دوره بارداری را انجام دهد. همچنین شاید بخواهد تغییرات خاصی در سبک زندگی اش ایجاد کند، مثل کنار گذاشتن الکل، مصرف ویتامین های بارداری و بهینه سازی رژیم غذایی. انجام آزمایش بارداری، بهترین و آسانترین راه برای تشخیص بارداری از سندرم پیش قاعدگی است. میتوانید از بیبی چک استفاده کنید یا به نزد پزشکتان بروید.
بعضی از نشانه های رایج اوایل بارداری و سندرم پیش قاعدگی عبارتند از:
. درد سینه
. خونریزی
. تغییرات خلق و خوی
. خستگی
. حساسیت غذایی
. گرفتگی عضلانی
اغلب تشخیص سندرم پیش قاعدگی و اوایل بارداری از همدیگر، سخت است.
رژیم غذایی سالم بارداری باید بسیار شبیه رژیم غذایی سالم عادی باشد، فقط باید۴۵۰-۳۴۰ کالری اضافه در روز دریافت کنید.
ترکیب سالمی از غذاها را میل کنید، ازجمله:
. کربوهیدرات های مرکب
. پروتئین
. میوه و سبزیجات
. غلات و حبوبات
. روغن های سالم
اگر قبلا رژیم غذایی سالمی داشتید، تنها کافیست تغییرات بسیار کمی ایجاد کنید. مصرف مایعات، فیبر و غذاهای غنی از آهن در زمان بارداری بسیار مهم هستند.
یک زن باردار نسبت به زنان غیر باردار، به مقدار بیشتری ویتامین و مواد معدنی نیاز دارد. فولیک اسید و زینک، تنها دو نمونه از این ویتامین ها هستند. زمانی که از بارداری خود مطمئن شدید احتمالا به دنبال افزایش مصرف ویتامین و مواد معدنی به کمک مکمل ها خواهید بود. برچسب های این مواد را بخوانید و قبل از مصرف هرگونه مکمل یا داروی بدون تجویز، با پزشکتان مشورت کنید.
اگرچه در موارد کمی، مصرف مکمل میتواند منجر به مسمومیت به ویتامین ها در اثرمصرف بیش از حد شود. اما ویتامین های کامل بارداری احتمالا شامل ترکیب خوبی از مواد مغذی هستند که شما برای سلامتی بارداری تان به آن نیاز دارید.
نکات: مراقبت از خودتان، یکی از بهترین راه های مراقبت از رشد نوزادتان است.
۱۸ ویتامین و مواد معدنی که اساس رژیم بهینه بارداری هستند را تهیه کنید.
ورزش برای سلامتی، آرامش و آمادگی قبل زایمانتان ضروری است. خصوصا تمرینات کششی یوگا به انعطاف پذیری بدنتان کمک میکند. نکته مهم این است که اگر خطر آسیبی وجود دارد، انجام این تمرینات را کنار بگذارید.
شنا، پیاده روی و پیلاتس آرام، از دیگر ورزش های مناسب برای بارداری هستند. ممکن است برای تطبیق با سطح پائینتر انرژی تان و تغییرات سطح بدنتان، نیاز به تغییر تناسب اندامتان داشته باشید. با مراقب سلامتتان یا مربی شخصی تان تمرین کنید تا مطمئن شوید که فعالیت بیش از حد ندارید.
ایده های بیشتر برای سالم ماندن در سه ماهه اول بارداری داشته باشید.
تکنیک های شل سازی عضلات را انجام دهید چون برای کاهش اضطراب و ناراحتی هایی که ممکن است در طول بارداری تان داشته باشید، کمک کننده است. اگر به دنبال راه های آرام ماندن هستید، ماساژهای بارداری را امتحان کنید. ماساژهای بارداری برای تسکین و آرام سازی تنش های خفیف، مفید هستند، و همچنین به شل کردن عضلات بدن و کاهش درد، کمک میکنند. عموما ماساژها طی بارداری بی خطر هستند. بعضی از این تکنیک ها در سه ماهه اول انجام نمیشوند، چون خطر سقط جنین در این دوره بسیار بالاست. اگر قبل انجام ماساژ، در بدنتان خصوصا در ساق پاهایتان یا در بخش های دیگر پاهایتان دردی احساس میکنید، بهتر است تأییدیه پزشکتان را برای انجام ماساژ بگیرید.
استفاده از روغن های عصاره ای در دوران بارداری باید مورد بحث قرار بگیرد. بعضی از متخصصان مراقب سلامت گفته اند که بعضی از این روغن ها بی ضرر بوده و برای شل کردن عضلات و تسکین درد های بارداری و زایمان، مفید هستند. اگرچه درمورد استفاده این روغن ها در سه ماهه اول، هشدار داده اند.
طبق گزارشات انجمن ملی ماساژدرمانی، نکته اصلی مباحثات این است که اگر استفاده از این روغن ها در زمان بارداری باعث ایجاد تغییراتی در جنین شود، برای رشد جنین خطرناک است یا نه.
تحقیقات بیشتری باید درمورد استفاده روغن های عصاره ای در زمان بارداری و زایمان، انجام شود. اگر قصد استفاده از چنین روغن هایی را دارید، از پزشکتان راهنمایی بگیرید.
نکات: ماساژ بارداری میتواند آرام کننده بوده ودرد بخش های مربوط به بارداری را با یا بدون استفاده از این روغن ها، تسکین دهد.
اکثر زنانی که دردهه بیست یا سی سالگی قرار دارند، شانس بالایی در بارداری بدون مشکل دارند. نوجوانان و زنان بالای ۳۵ سال در معرض خطر بسیاری از بیماری ها قرار دارند.
بیماری های زمینه ای
بیماری های زمینه ای مثل فشار خون بالا، دیابت یا بیماری قلبی- عروقی، خطر عوارض بارداری را افزایش میدهند. بیماری های دیگری هم مؤثر هستند، ازجمله:
. سرطان
. بیماری های کلیوی
. صرع
اگر یکی از این بیماری ها را دارید، از بررسی های مناسب و درمان در طول بارداری تان اطمینان حاصل کنید، چون در غیر این صورت ممکن است منجر به سقط جنین، رشد کم جنینی و نقص های جنین شوند.
دیگر عواملی که میتوانند بر سلامتی بارداری تان تأثیر بگذارند. مثل:
. بارداری های چند قلویی- مثل دوقلویی یا سه قلویی
. عفونت ها مثل بیماری های منتقله از راه جنسی
. اضافه وزن یا چاقی
. کم خونی
عوارض بارداری میتواند سلامت مادر، سلامت جنین، و یا هر دو را درگیر کند. این عوارض ممکن است طی بارداری یا زایمان رخ دهند.
عوارض شایع بارداری:
. فشار خون بالا
. دیابت بارداری
. پره اکلامپسی
. زایمان زودرس
. سقط جنین
زودتر متوجه این مشکلات شوید تا اثراتی که بر مادر و جنین میگذارد را به حداقل برسانید.
گاهی اوقات بعد چهارمین ماه بارداری، درد انقباضات براکستون هیکس یا درد زایمان کاذب، شروع میشوند. این درد ها کاملا طبیعی بوده و رحم تان را برای زایمان واقعی آماده میکنند. انقباضات براکستون هیکس در فواصل منظم رخ نمیدهند و شدتشان هم زیاد نمیشود. اگر قبل ازهفته ۳۷ ام، انقباضات منظم داشتید، میتواند نشانه زایمان زودرس باشد. اگر این اتفاق افتاد از پزشکتان کمک بگیرید.
انقباضات زایمان به طور کلی در دو دسته انقباضات زودرس زایمانی و انقباضات فعال زایمانی، میباشد.
انقباضات زایمان زودرس بین ۴۰-۳۰ ثانیه طول میکشند. ممکن است در ابتدا، دردها با فاصله از هم ایجاد شوند اما در نهایت ممکن است فاصله بین درد ها تنها پنج دقیقه باشد. در زمان زایمان زودرس، ممکن است کیسه آبتان پاره شود یا بعدا پزشکتان هنگام زایمان آنرا پاره کند. زمانی که دهانه رحمتان باز میشود، ترشحاتی آغشته به خون میبینید که همان موکوس پلاگ شما هستند.
هنگام زایمان فعال، دهانه رحم گشاد میشود و انقباضات بیشتر شده و شدت آنها افزایش میابد. اگر احساس میکنید در فاز زایمان فعال قرار گرفته اید، با پزشکتان تماس بگیرید تا شما را به جایگاه زایمانتان هدایت کند. اگر مطمئن نیستید که درفاز زایمان فعال هستید یا نه، باز هم بهتر است تماس بگیرید و بررسی کنید.
در فاز فعال زایمانی، درد شدت میابد. با پزشکتان درمورد روش های ضد درد، گفتگو کنید. میتوانید روش های ضد درد غیر دارویی مثل مدیتیشن، یوگا و یا گوش دادن به موسیقی را انتخاب کنید. اگر روش های دارویی را برای تسکین درد انتخاب کردید، پزشکتان باید بداند که از داروهای بی حسی یا مسکن برای شما استفاده کند.
داروهای مسکن مثل مپریدین( دمرال)، درد را کم کرده و به شما اجازه تمرکز میدهد. داروهای بی حسی مثل اپیدورال، از حرکات عضلات خاصی جلوگیری کرده و کاملا درد را قطع میکند.
نکات: چه بخواهید زایمان طبیعی و چه سزارین داشته باشید، ممکن است هرچه به تاریخ زایمان نزدیکتر شوید، اضطرابتان بیشتر شود.
احتمالا هفته های بارداری تان بدون مشکل زیادی میگذرند. بارداری تغییرات زیادی در بدنتان ایجاد میکند، اما تغییراتی اند که همیشه اثرات جدی روی سلامتی تان ندارند. اگرچه انتخاب سبک خاصی از زندگی میتواند به رشد جنینتان کمک کند یا به طور جدی خطرناک باشد.
کارهایی که به سلامتی شما و نوزادتان کمک میکند:
. مولتی ویتامین مصرف کنید
. خواب کافی داشته باشید
. رابطه جنسی بی خطر داشته باشید
. واکسن آنفولانزا بزنید
. قبل بارداری به دندانپزشکی بروید
کارهایی که نباید انجام دهید:
. کشیدن سیگار
. نوشیدن الکل
. خوردن گوشت خام، گوشت آماده یا محصولات لبنیاتی غیر پاستوریزه
. نشستن در سونا یا وان آب گرم
. اضافه وزن
تعیین داروهایی که باید در زمان بارداری مصرف کنید و داروهایی که نباید مصرف کنید، مشکل است. باید مزایای که داروها برای سلامتی تان در برابر خطرها دارند را برای تکامل جنین تان بسنجید.
برای مصرف هرگونه دارویی حتی مسکن ها برای درد های کم مثل سردرد هم با پزشکتان مشورت کنید.
بر طبق تحقیقات سازمان غذا و دارو FDA، هر سال ۵۰ درصد از زنان باردار در آمریکا، حداقل یک نوع دارو مصرف میکنند. در دهه ۱۹۷۰، این سازمان سیستمی تأسیس کرد تا دارو ها را بر اساس خطراتی که برای زنان باردار دارند، طبقه بندی کنند. اگرچه آنها در سال ۲۰۱۵ این سیستم را حذف کردند( و استفاده از روش به روزرسانی برچسب زدن به داروها را شروع کردند). قوانین جدید برچسب زنی تنها شامل دارو های با نسخه میشود. خدمات سازمان مادر و فرزند هم اطلاعات به روزی درمورد داروهای خاص بی خطر، فراهم میکند.
نکات: یادگیری و تکرار تمام قواعد بارداری میتواند سخت باشد، خصوصا اگر اولین بارداری تان است.
طبق قانون مراقبت مقرون به صرفه، تمام طرح های بیمه سلامت در آمریکا ملزم شدند تا مراقبت های بارداری ارائه دهند. هر زمان که بارداری تان تأیید شد با بیمه تان تماس بگیرید تا تحت پوشش قرار گرفتن طرح خاصی را به شما معرفی کند. اگر متوجه شدید باردارید و بیمه سلامت ندارید، با کارگزار بیمه صحبت کنید تا راه های تحت پوشش بیمه قرار گرفتن را به شما معرفی کند. زمان اولین ویزیت بارداری تان به سلامت کلی شما بستگی دارد. بیشتر زنان در هفته هشتم بارداری برای اولین بار به نزد پزشکشان میروند. زنانی که بارداری با خطر بالا دارند مثل زنان بالای ۳۵ سال یا آنهایی که بیماری های مزمن دارند، باید زودتر مراجعه کنند.
روش های آمادگی جسمی و ذهنی زیادی برای زایمان وجود دارد. بسیاری از بیمارستان ها، کلاس های آموزشی قبل زایمان برگزار میکنند تا زنان باردار درک بهتری از علائم و مراحل زایمان داشته باشند. در سه ماهه دوم بارداری، کیف مخصوص بیمارستان شامل لوازم آرایشی بهداشتی، لباس راحتی و دیگر وسایل ضروری را آماده کنید تا زمانی که برای زایمان میروید آنرا همراهتان داشته باشید. در سه ماهه دوم بارداری باید درمورد برنامه زایمانتان و جزئیاتش با پزشکتان صحبت کنید.
باید درمورد زمان زایمان، مامای همراه و نقش پزشکتان در مراحل زایمان اطلاع داشته باشید. این موضوع به شما کمک میکند که در هفته های آخر بارداری، آرامش ذهنی بیشتری داشته باشید.