0

شهريه دانشجويان پولي كمتر از واحدهاي دانشگاهي مناطق آزاد است

 
amirpetrucci0261
amirpetrucci0261
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : تیر 1388 
تعداد پست ها : 27726
محل سکونت : http://zoomstar.ir/

شهريه دانشجويان پولي كمتر از واحدهاي دانشگاهي مناطق آزاد است
یک شنبه 26 دی 1389  12:36 AM

علوي در گفت‌وگو با فارس:
شهريه دانشجويان پولي كمتر از واحدهاي دانشگاهي مناطق آزاد است

خبرگزاري فارس: رئيس دانشگاه تبريز با بيان اينكه اجراي طرح دانشجوي پولي را در مجموع به نفع آموزش‌ عالي كشور مي‌دانم، گفت: چون اين طرح از طرف وزارت علوم اجرا خواهد شد، قطعا شهريه آن كمتر از شهريه واحدهاي دانشگاهي مناطق آزاد خواهد بود.

سيد محمدتقي علوي رئيس دانشگاه تبريز در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاري فارس، با اشاره به رفع برخي اشكالات مطرح به طرح جذب دانشجوي پولي در دانشگاه هاي دولتي اظهار داشت: تا كنون اين طور وانمود شده است كه هر كسي به اين طرح وارد شود، پولدار است و هر كسي نتواند وارد شود، جزو مرفهين ‌نيست در حالي كه واقعيت دقيقا غير از اين است.

وي با بيان اينكه مگر اكنون كه بخشي از دانشجويان‌ در دانشگاه‌هاي غيرانتفاعي، آزاد و پيام‌نور درس مي‌خوانند، از قشر مرفه جامعه هستند؟، افزود: اكنون ميزان شهريه پرديس‌هاي بين‌المللي دانشگاه‌ها، مثل پرديس بين‌المللي ارس كه در منطقه جلفا وابسته به دانشگاه تبريز است، براي هر ترم، معادل يك چهارم شهريه دانشگاه‌هاي كشورهاي همسايه‌ است، يعني يك ايراني كه به اين كشورها برود و بخواهد در دانشگاه‌هايي كه معلوم نيست كيفيت آنها بالاتر از كيفيت دانشگاه‌هاي ما باشد، درس بخواند، بايد به مراتب هزينه بالاتري پرداخت كند.

رئيس دانشگاه تبريز با بيان اينكه اين شهريه مثلا براي دانشگاه تبريز در هر ترم معادل 2 ميليون تومان است، گفت: اين شهريه مبلغ زيادي نيست، ضمن اينكه اجباري هم در كار نيست و هر كسي كه توانايي داشته باشد، مي‌تواند در اين دانشگاه‌ها ادامه تحصيل دهد.

علوي با بيان اينكه در اين موضوع مباحث فرهنگي هم مطرح است، خاطرنشان كرد: تعداد زيادي از علاقمندان به تحصيل در مقاطع تكميلي بنا به دلايل متعدد امكان ادامه تحصيل در داخل كشور را ندارند و به كشورهاي همسايه مي‌روند كه بايد كاري كنيم كه آنها را در كشور نگه داريم تا هم از لحاظ آموزشي و هم از نظر فرهنگي جلوي پاره‌اي از مشكلات را بگيريم.

وي در ادامه در پاسخ به اين سوال كه چرا در اين موضوع از ظرفيت خالي دانشگاه‌هاي غيرانتقاعي استفاده نمي‌شود، يادآور شد: ظرفيت خالي در كشور وجود دارد اما بعضي رشته‌ها پرطرفدار هستند و صندلي‌هاي خالي هم در مجموع كشور است و ممكن است در برخي رشته‌هاي پرمتقاضي صندلي خالي وجود نداشته باشد.

رئيس دانشگاه تبريز با بيان اينكه اجرا اين طرح را در مجموع به نفع آموزش‌ عالي كشور مي‌دانم، تصريح كرد: نبايد اين گونه القاء كنيم كه متقاضيان اين طرح فقط مرفهين جامعه هستند و بعد از اجراي آن خواهيم ديد كه افرادي هستند كه براي آموزش خود هزينه مي‌كنند.

علوي در پايان با بيان اينكه ايراني‌ها حاضرند براي آموزش و تحصيلات خود هزينه بپردازند، اظهار داشت: چون اين طرح از طرف وزارت علوم اجرا خواهد شد، قطعا شهريه آن كمتر از شهريه واحدهاي دانشگاهي مناطق آزاد خواهد بود، مثلا شهريه‌اي كه از دانشجويان نوبت دوم و يا پيام‌نور دريافت مي‌شود، شهريه‌اي نيست كه نتوان آن را پرداخت كرد، ضمن اينكه به اين دانشجويان وام شهريه هم پرداخت مي‌شود.
انتهاي پيام/ع

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها