25 واقعیت شگفت انگیز در رابطه با “اوتیسم”
جمعه 16 خرداد 1399 10:05 AM
“اوتیسم” نوعی اختلال رشدی است که با رفتارهای ارتباطی، کلامی غیرطبیعی مشخص می شود ، اطلاعات زیادی درباره این بیماری وجود دارد که شاید از آن بی اطلاع باشید.
اوتیسم ، یکی از اختلالات پیچیده و پر از تنش برای فرد مبتلا ؛ فردی که اکثر مواقع کسی متوجه مشکل او نمیشود و استدلال دیگری از وضعیت و رفتار او خواهد شد ، در این بخش از نمناک به رازها و دانستنی های پنهان این بیماری خواهیم پرداخت چرا که دانستن آن را برای تمام افراد جامعه نیاز می دانیم برهمین اساس حقایق متحیر کننده ای را راجع به اختلال طیف اوتیسم به اشتراک می گذاریم.
در آمریکا از هر 68 کودک یک نفر مبتلا به این اختلال است. در این مقاله شما درمورد، هزینه های چندین میلیون دلاری اختلال طیف اوتیسم ، روابط ژن ها با مبتلا شدن به این اختلال، یا چرا نیوجرسی پایتخت اوتیسم در ایالات متحده است، همه ی این ها و حقایق جالب دیگری درمورد اوتیسم را خواهید آموخت.
25. جامعه کلیدمان است
اختلال طیف اوتیسم اختلال هوشی یا زبانی نیست ، این اختلال در واقع نوعی دشواری در برقراری ارتباط با دیگران است و به معنی این است که افراد مبتلا به این اختلال برای خواندن زبان بدن یا درک مفاهیم مهم و لحن یا کنایه دچار مشکل می شوند .
24.هیچ درمانی قطعی وجود ندارد.
هیچ درمانی برای اوتیسم وجود ندارد با این حال ، برخی روش های رفتاری به بهبود قابل توجه این اختلال کمک میکند و میتوان به کمک آن رفتار کودکان اوتیسم را تغییر داد. درمان های رفتاری میتواند شامل سخنرانی، کار درمانی،یا انجام تحلیل رفتاری باشد.
23. برای اولین بار در سال 1943 معرفی شد
درحالیکه اختلال اوتیسم قرن ها وجود داشت ، اولین بار توسط دکتر لئو کنردر سال 1943 شرح داده شد ،او که در مقاله خود اوتیسم و کودکان اوتیستیک را توضیح داد. متاسفانه تمام اطلاعات دکتر کنرصحیح نبود و همین مسئله منجر به ساخته شدن افسانه های بسیاری شد، از جمله ی آن ها میتوان به افسانه ی مادران یخچالی اشاره نمود.
22. مادران یخچالی یک افسانه بود
جواب پرسش چرا اوتیسم اتفاق می افتد ، تا مدت ها نظریه " مادران یخچالی " بود ، روانشناسان بر این عقیده بودند ، مادرانی که سرد و دور از فرزندانشان هستند ، موجب بروز و شدت اوتیسم در آن ها می شوند.
21. واکسن منجر به اوتیسم نمیشود
علم ثابت کرده است که واکسن منجر به ابتلا به اختلال طیف اوتیسم نمی شود؛ این تحقیق توسط دکتر اندرو وک فیلد و روی 12 کودک صورت گرفت و نتایج حاصله از آن یکی از 25 تصور غلط رایج را شکل داد. این پزشک که از داده های جعلی برای مقاله ی خود استفاده کرد، پس از تشخیص عدم ارتباط واکسن و اوتیسم ، پرونده پزشکی خود را از دست داد.
20 .به طور معمول دیر تشخیص داده میشوند
متاسفانه ، در حالیکه اغلب والدین از تفاوت های فرزندشان بادیگران آگاه می شوند، بسیاری از کودکان اوتیست تا سال ها تشخیص داده نمیشوند و در مواردی که علائم خفیف تر است ، این اختلال میتواند تا سنین بزرگسالی پنهان بماند.
19. احتمال داشتن والدین مسن تر در این کودکان بیشتراست
احتمال تولد کودک اوتیسم در والدین مسن تر بیشتر است ؛ یعنی در مادران 35 سال و بالا تر و پدران 40 سال و بالاتر.
18. 30 تا 50 درصد کودکان اوتیسم صرع دارند
به دلایل ناشناخته 30 تا 50 درصد از افراد مبتلا به اوتیسم صرع ، را نیز تجربه می کنند.
17. اوتیسم و آسپرگر شبیه یکدیگرند
اختلال طیف اوتیسم "نام جدید" (حدود 2013) برای این اختلال انتخاب شد و مجموعه ای از علائم را شامل می شود، از جمله سندرم اسپرگر و اختلال های فراگیر رشد؛ همه ی این شرایط اختلال طیف اوتیسم نامیده میشود. .
16. تمرکز منحصربفرد و عمیقی دارند
در حالیکه مبتلا بودن به اختلال طیف اوتیسم میتواند فرد را در برقراری ارتباط دچار مشکل کند ، اما کودکان اوتیست تمرکز لیرز گونه روی موارد مورد علاقه ی خود دارند. دکتر تمپل گرندین ، متخصص رفتار شناسی حیوانی، از اختلال اوتیسم خود برای تمرکز درشغل خود که مربوط به حیوانات است ، استفاده می کنند.
15. تشخیص و معالجه به موقع
در حالیکه برای اختلال طیف اوتیسم هیچ درمانی وجود ندارد،معالجه زودهنگام (گفتار درمانی، کار درمانی، آموزش مهارت های اجتماعی و تحلیل رفتار کاربردی) تاثیر مهمی در موفقیت بلند مدت کودک دارد. تحقیقات نشان میدهد که شرکت در کلاس های نمایش به بهبود مهارت های فردی این افراد کمک میکند.
14. اوتیسم در خیابان سسمی
در ابتدا ، خیابان سسمی ( پارک کنجد) اولین شخصیت اوتیست خود را در برنامه معرفی کرد.، جولیا یکی از شخصیت های برنامه که اوتیست است.
13. حواس پرتی طبیعی است
ممکن اسست هر کودکی حواس پرت باشد ، اما مطالعات نشان داده اند ، احتمال حواس پرتی کودکان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم در موقعیت های خطرناک ، مثل ( نزدیک استخر، رودخانه و در یاچه یا خیابان ها شلوغ) بالا تراست. 90 درصد از مرگ و میر کودکان اوتیست زیر 14 سال براثر غرق شدن است.
12. هیچ تست دارویی و پزشکی برای تشخیص اوتیسم وجود ندارد
تا کنون هیچ آزمایش خونی نتوانسته اختلال طیف اوتیسم را تشخیص دهد، در عوض، پزشکان و متخصصین دیگر از تعدادی از آزمایشهای رفتاری برای تشخیص مهارت ها در کودکان دارای اختلال طیف اوتیسم استفاده میکنند. همچنین ارتباط معناداری میان سطح ویتامین D و اختلال اوتیسم در دوران بارداری است.
11. اوتیسم در همه جای جهان
برخلاف بسیاری از اختلالات که فقط دربرخی از ملیت ها رخ می دهد اختلال طیف اوتیسم در بسیاری از نژاد ها و قومیت ها در سراسر جهان اتفاق می افتد.
10. ربطی به هوش ندارد
با اینکه تعدادی از کودکان اوتیست بهره هوشی پایینی دارند اما تقریبا نیمی از آن ها (44%) بهره هوشی نرمال و بالا دارند. میتوان گفت تقریبا هیچ تفاوتی بین آناتومی مغز یک اوتیست با افراد عادی نیست.
9. عدم اشتغال
بر خلاف اینکه افراد با اختلال طیف اوتیسم دارای هوش نرمال و بالایی هستند ، بیشتر آن ها در یافتن شغل کوشش بسیار می کنند.
8. در ژن های شماست
هنوز نمیتوان به شکل دقیق مشخص کرد که ژن ها اختلال طیف اوتیسم را ایجاد میکنند اما علم نشان داده که ارتباط ژنتیکی قوی با اوتیسم وجود دارد.
7. در پسرها رایج تر است
اوتیسم حدود 21.7 میلیون نفر را در جهان تحت تاثیر قرار داده است. در پسرا 1 از 42 نفر و در دختران 1 از 189 نفر در امریکا مبتلا به اوتیسم هستند. این اختلال پنج برابر بیشتر از دختران ، پسران را درگیر میکند. دانشمندان معتقدند دختران ممکن است علائم متفاوتی از پسران نشان دهند که این مسئله احتمال تشخیص را کاهش می دهد.
6. نیوجرسی آمار بالاترین شیوع اوتیسم را در امریکا دارد
به دلایل ناشناخته ، نیوجرسی دارای بالاترین میزان تشخیص اختلال طیف اوتیسم در ایالات متحده می باشد. میتوان اینگونه نتیجه گیری کرد که در این شهر چیزی مختل شده است، یا اینگونه برداشت کرد که نیوجرسی در تشخیص این اختلال خوب عمل کرده است.
5. مراقبت مادام العمر گران بهاست
احتمالا یکی از حیرت انگیز ترین حقایق درباره اوتیسم هزینه های گزاف آن برای مراقبت از شخص مبتلا به اختلال طیف اوتیسم است. در طول عمر، چیزی حدود 1.4 میلیون تا 2.2 میلیون دلار متغیر است.
4. میتواند بسیار ارزان تر باشد
اگر تشخیص و کنترل زود هنگام باشد ، هزینه ها برای مراقبت از فرد مبتلا به اختلال طیف اوتیسم میتواند به نیم یا کمتر کاهش پیدا کند.
3.تفاوت کودکان اوتیسم با دیگر کودکان در واکنش به چهره ها
در حالیکه اغلب کودکان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم تا پیش از مدرسه تشخیص داده نمی شوند ، تفاوت ها در کودکان مبتلا و کودکانی که مبتلا به این اختلال نیستند حتی زودتر از 6 ماهگی نیز میتواند مشخص شود . برای مثال ، واکنش کودکانی که اختلال طیف اوتیسم را دارند ، به چهره ها بگونه ای که کودکان دیگر واکنش نشان میدهند ، نیست.
2. احتمال مرگ و میر بالا
در مقایسه با دیگر افراد هم سن و سال ، افراداوتیست ، میزان مرگ و میر 2 تا 5 برابر بیشتری را تجربه میکنند و علت بیشتربه دلیل سایر شرایط بهداشتی است که در اوتیسم ( مانند تشنج) اتفاق می افتد.
1. میتوانند برای همیشه خوشحال زندگی کنند
علیرغم آنچه بیشتر مردم به آن معتقدند ، افراد مبتلا به اختلال طیف اوتیسم میتوانند با حمایت خانواده و جامعه ،زندگی شادی داشته باشند.
کلام آخر:
امیدوارم از خواندن این اسرار شگفت آور درمورد این اختلال لذت برده باشید.