0

ناهماهنگي در بورس دكتراي داخل؛ "رئيس گروه " در مقابل "وزير "

 
amirpetrucci0261
amirpetrucci0261
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : تیر 1388 
تعداد پست ها : 27726
محل سکونت : http://zoomstar.ir/

ناهماهنگي در بورس دكتراي داخل؛ "رئيس گروه " در مقابل "وزير "
یک شنبه 26 دی 1389  12:33 AM

نسخه چاپي ارسال به دوستان
فارس گزارش مي‌دهد؛
ناهماهنگي در بورس دكتراي داخل؛ "رئيس گروه " در مقابل "وزير "

خبرگزاري فارس: با وجود تاكيد وزير علوم بر لزوم پذيرش دانشجويان دكتراي بورسيه داخل برخي دانشگاه‌ها و دانشكده‌ها همچنان در مقابل اين خواسته وزارت علوم مقاومت مي‌كند و حتي يك دانشجوي بورسيه هم نپذيرفته‌اند.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاري فارس، كامران دانشجو وزير علوم، تحقيقات و فناوري در ديدار‌هاي اخير خود با روساي دانشگاه‌هاي كشور، هشدار‌هاي جدي درباره كم‌كاري برخي دانشگاه‌ها و اعمال برخورد‌هاي سليقه‌اي در پذيرش دانشجويان دكتراي بورس داخل كه از طرف وزارت علوم به دانشگاه‌ها معرفي مي‌شوند، به دانشگاه‌هاي متخلف داد.

دانشجو در همين زمينه در دومين همايش آمايش آموزش عالي كه با حضور روساي 30 دانشگاه منتخب آمايش استاني و مديران آموزشي وزارت علوم در دانشگاه شهيد بهشتي برگزار شد، خطاب به روساي دانشگاه‌ها تصريح كرد: دانشجويان بورسيه‌اي را كه به شما معرفي مي‌كنيم بايد بپذيريد، جالب است كه مثلا دانشگاه تربيت مدرس 18 دانشجو را مي‌پذيرد، اما فلان دانشگاه هيچ پذيرشي ندارد.

وي همچنين خاطرنشان كرد: دانشگاه‌ها بايد ملي فكر كرده و نگاه بخشي به موضوع نداشته باشند، در همين زمينه دانشگاه بوعلي سينا 13 نفر را مي‌پذيرد، دانشگاه شهيد بهشتي 20 نفر را جذب مي‌كند و دانشگاه علامه 32 نفر را پذيرش كرده ولي فلان دانشگاه هيچ پذيرشي انجام نمي‌دهد و مي‌گويد كه اين كار در شان ما نيست.

وزير علوم در ادامه با هشدار جدي درباره برخورد با هرگونه كم‌كاري در اين زمينه خطاب به روساي دانشگاه‌هاي حاضر در اين همايش اظهار داشت: به هر حال ما هم اهرم‌هايي براي اين كار داريم ولي رفاقتمان موثرتر و بيشتر از اين اهرم‌ها است، ضمن اينكه همه ما در اين كار هم مسير هستيم.

دانشجو در كنار اين هشدارهاي جدي كه در جمع 30 نفر از روساي دانشگاه‌هاي كشور مطرح كرد، كمي‌ قبل‌تر در ديدار روساي دانشگاه‌هاي تهراني نيز اين مساله اشاره كرده و خواهان همكاري جدي روساي دانشگاه‌ها در پذيرش دانشجويان دكتراي بورس داخل شده بود.

يادآور مي‌شود كه پيش از اين "خبرگزاري فارس " طي گزارشي به اين موضوع اشاره كرده و برخي از مشكلات دانشجويان دكتراي بورس داخل را منعكس كرده بود؛ در آن گزارش اشاره شده بود كه برخي از دانشگا‌ه‌ها به خصوص در شهر تهران با تعريف يك ساختار قديمي و سنتي براي خود در مقابل پذيرش اين دانشجويان و حتي پذيرش اعضاي هيئت علمي جديد نيز مقاومت مي‌كنند و اين اتفاق در حالي رخ مي‌دهد كه در سال‌هاي گذشته بعضا گزارشاتي از جذب و پذيرش دانشجوي دكترا بر اساس روابط خاص و سليقه‌اي در اين دانشگاه‌ها منتشر مي‌شد.

به گزارش فارس نكته قابل توجه اين است كه دانشجويان بورسيه عموماً از نخبگان كشور در رشته‌هاي مختلف تحصيلي هستند كه بعد از غربالگري‌هاي مختلف و انجام مصاحبه از سوي متخصصين هر رشته در اداره كل بورس وزارت علوم مورد پذيرش قرار مي‌گيرند، با اين حال همين نخبگان نيز بعضا مشكلاتي در پذيرش دوره دكتراي خود در دانشگا‌ه‌هاي كشور دارند و برخي از دانشگاه‌ها در مقابل پذيرش اين دانشجويان مقاومت مي‌كنند.

اين دانشجويان بعد از طي مراحل پذيرش در وزارت علوم، درخواست پذيرش در يك دانشگاه تهران و 2 دانشگاه شهرستان را ارائه مي‌كنند كه وزارت علوم نيز دانشجويان را به همين دانشگاه‌ها معرفي مي‌كند، اما بعضا دانشگاه‌ها از پذيرش اين دانشجويان امتناع كرده و در برخي موارد اعلام مي‌كنند كه به دلايل مختلف اين درخواست بايد طي يك يا 2 سال آينده مطرح شود تا در آن زمان مسئولين دانشگاه آن را بررسي‌ كنند.

نكته قابل توجه اين است كه در سال 89 حدود 400 نفر از دانشجويان مقطع دكترا به عنوان بورس داخل به دانشگاه‌هاي كشور معرفي شده‌اند كه تاكنون تنها حدود 170 نفر آنها در اين دانشگاه‌ها پذيرش شده‌اند و در بورس خارج نيز 250 نفر از دانشجويان ايراني پذيرفته شده‌اند.

همچنين برخي از اين دانشجويان بورسيه در گفت‌وگو با خبرگزاري فارس تاكيد كردند كه بحث جذب دانشجويان بورس داخل در بيشتر دانشگاه‌هاي تهران با مشكل مواجه است و دانشگاه‌هاي تهران، شريف، علم و صنعت و اميركبير در اين زمينه مشكلات زيادي دارند.

البته اين مساله در آمار جذب بسيار پايين اين دانشگاه‌ها نيز كاملا مشهود بوده و جالب است كه تنها دانشگاه علامه طباطبايي در سال اخير در اين زمينه عملكرد مناسب‌تري داشته است.

بر اساس برخي گزارش‌هاي دريافتي از ساير دانشگاه‌هاي كشور، دانشگاه‌هاي شهرستاني نيز عملكرد مناسب‌تري در اين زمينه داشته و به عنوان مثال دانشگاه بوعلي سيناي همدان يكي از موفق‌ترين دانشگاه‌ها در زمينه پذيرش دانشجويان دكتراي بورس داخل بوده است.

به گزارش فارس، وزارت علوم، تحقيقات و فناوري براي رفع اين مشكل تدابيري انديشيده و در كنار برخورد جدي با هر گونه تخلف احتمالي، تسهيلات و مشوق‌هايي هم در اين راستا در نظر گرفته است كه افزايش حدود 3 برابري هزينه پرداختي به دانشگاه‌ها براي دانشجويان بورس داخل يكي از اين موارد است؛ بر اين اساس مبلغ پرداختي براي هر دانشجوي دكتراي بورس داخل كه پيش از اين حدود 15 ميليون بود، به حدود 40 ميليون تومان افزايش يافته است كه از مجموع اين مبلغ، 40درصد به استاد راهمنا، 40درصد در اختيار گروه آموزشي و تنها 20درصد آن در اختيار دانشگاه قرار مي‌گيرد.

در اين شرايط باز هم اين مشكل در برخي دانشگاه‌ها و دانشكده‌ها وجود داشته و به عنوان مثال يك گروه در دانشكده الهيات دانشگاه تهران همچنان در مقابل اين خواسته وزارت علوم مقاومت مي‌كند و حتي يك دانشجوي بورسيه هم نپذيرفته است.

دانشكده الهيات و معارف اسلامي دانشگاه تهران هم اكنون داراي شش گروه آموزشي "علوم قرآن و حديث "، "فقه و مباني حقوق اسلامي "، "فلسفه و كلام اسلامي "، "اديان و عرفان تطبيقي "، "تاريخ فرهنگ و تمدن اسلامي " و "فقه شافعي " است كه در سه مقطع كارشناسي، كارشناسي ارشد و دكتري دانشجو مي‌پذيرند.

هم اكنون اين دانشكده با 55 عضو هيئت علمي به رياست سيد محمدرضا امام اداره مي‌شود و دانشجويان اين دانشكده براي شناسايي و احياي بخش عظيم دانش‌هاي بشري در حوزه علوم و معارف اسلامي آموزش مي‌بينند تا امكان شناخت و شناساندن اين علوم و معارف را بيابند، تربيت كارشناسان مجرب در حوزه علوم اسلامي به منظور انجام خدمات علمي در نهادهاي آموزشي چون آموزش و پرورش، دايره‌المعارف‌ها و مراكز فرهنگي، از جمله اهداف اين دانشكده به شمار مي‌آيد.

بنابراين گزارش؛ "م.م " مدير اين گروه دانشكده الهيات دانشگاه تهران كه تا كنون حتي حاضر به انجام مصاحبه از يكي از افراد معرفي شده از سوي وزارت علوم نشده است، صراحتا تاكيد كرده است كه "تا زماني كه من در اين دانشكده باشم، هيچ دانشجوي بورسيه‌اي را از وزارت علوم قبول نكرده، يا نهايتاً يك نفر را قبول مي‌كنم ".

اين اتفاق در حالي رخ مي‌دهد كه در بسياري از موارد روساي دانشگاه‌هايي مانند تهران، شهيد بهشتي، تربيت مدرس و ... موافقت خود را با اجراي اين طرح اعلام و دستور لازم براي آن را صادر كرده‌اند، اما همچنان مقاومت‌هايي از سوي مسئولان گروه‌هاي مختلف در اين زمنيه وجود دارد كه بعضا نگاه‌هاي سياسي و جناحي هم در آن مشخص بوده و بايد تدبيري اساسي براي آن انديشيده شود.
انتهاي پيام/ع

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها