افطاری روز؛ باقلاقاتق
دوشنبه 22 اردیبهشت 1399 6:05 PM
وبسایت کاغذرنگی - بهنام جعفری: باقلا قاتق اصلتا خورشتی شمالی است و به شهرهای گیلان و رشت تعلق دارد. باقلا قاتق به نامهای باقالی خورشت و خورشت گل در چمن نیز معروف است. پس اگر جایی نام مستعار این غذا به گوشتان خورد، تعجب نکنید!
جالب است بدانید در ترکیب این غذا برخلاف نامش از باقلا استفاده نمیشود، بلکه از نوعی لوبیا استفاده میشود که در گویش شمالی پاچ باقلا نام دارد و در زبان عامه نیز همان لوبیای کشاورزی است. همانقدر که خورشت قورمه سبزی و طرز تهیه آن بین همه ایرانیها محبوب است، این خورشت هم میان شمالیها طرفداران زیادی دارد. با ما و طرز تهیه خورشت باقلا قاتق همراه باشید.
خورشتی که با مواد زیر درست میشود حدودا برای دو نفر کافیست. پس اگر قصد درست کردن باقلا قاتق برای افراد بیشتری دارید، به همین نسبت مواد را زیاد کنید.
مواد لازم
طرز تهیه باقلا قاتق
۱. اگر برای تهیه باقلا قاتق زمان زیادی دارید، میتوانید لوبیاها را خودتان آماده کنید. برای این کار باید لوبیاها را داخل یک ظرف نسبتا بزرگ ریخته و ظرف را پر از آب کنید. سپس ظرف را حداقل به مدت ۴ الی ۵ ساعت کنار بگذارید تا لوبیاها خوب خیس بخورند. طی این مدت نیز دو تا سه بار آب لوبیاها را عوض کنید. بعد از گذشت این زمان، لوبیاها را آبکش کرده، پوست لوبیاها را جدا کنید و در آخر نیز همه آنها را از وسط به دو نیم تقسیم کنید. درصورتیکه زمان کافی یا حوصله انجام این مراحل را ندارید، میتوانید لوبیاها را آماده تهیه کنید.
۲. سیرها را رنده یا له کنید. سپس ماهیتابه را روی شعله ملایم اجاق گاز قرار داده و مقداری روغن داخل آن بریزید. چند ثانیهای صبر کنید تا روغن بهخوبی گرم شود. وقتی روغن گرم شد، سیرها را داخل ماهیتابه ریخته و آنها را تفت دهید؛ تفت دادن سیرها را باید تاجایی ادامه دهید که رنگ سیرها نزدیک به رنگ طلایی شود. فقط یادتان باشد سیرها نباید کاملا طلایی شوند، چون لازم است سیرها با سایر مواد نیز تفت بخورند، بنابراین اگر آنها را تا زمانی که بهطور کامل طلایی شوند تفت دهید در ادامه خواهند سوخت.
۳. وقتی سیرها آماده شدند، لوبیاها را به ماهیتابه اضافه کرده و دو الی سه دقیقه آنها را همراه سیرها تفت دهید. سپس زردچوبه را اضافه کرده و بعد دو یا سه دقیقه تفت دادن مواد با رزدچوبهها، شویدها را نیز اضافه کنید.
۴. آب و کره به را ماهیتابه اضافه کرده و درب ماهیتابه را ببندید. تقریبا ۲۰ دقیقه باید درب ماهیتابه بسته باشد تا باقلا قاتق جا بیفتد.
۵. بعد از ۲۰ دقیقه تخممرغها را شکسته و بدون اینکه زرده و سفیدهها آنها را با هم ترکیب کنید، داخل ماهیتابه بریزید. مجددا درب ماهیتابه را بسته و چند دقیقهای صبر کنید تا تخممرغها خودشان را گرفته و کمی سفت شوند. بعد از گذشت این زمان باقلا قاتق آماده است.
بهعنوان حرف آخر گفتنیست در برخی دستور پختهای باقلا قاتق استفاده از آب مرغ به جای آب استفاده میشود، اما از نظر شمالیها استفاده از آب مرغ باعث از دست رفتن طعم اصیل این غذا خواهد شد. یادتان نرود بعد از پختن این غذا نظرات خود را در مورد عطر و طعم آن با سایر کاربران ما نیز درمیان بگذارید.
از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست