عوارض بواسیر-عوارض بعد از لیزر و جراحی هموروئید
دوشنبه 22 اردیبهشت 1399 9:52 AM
بواسیر یا همان هموروئید به رگهای واریسی مانند و متورم شده در ناحیه مقعد گفته می شود که می تواند هم داخلی و هم خارجی یا ترومبوزه باشد. به طور میانگین از هر ۴ فرد بزرگسال ۲ یا ۳ نفر به این بیماری مبتلاست. هموروئید دلایل زیادی مانند یبوست، زایمان، زور زدن، اضافه وزن و … دارد اما هنوز علت اصلی آن ناشناخته باقی مانده است.
گزینه های درمانی زیادی برای این بیماری در دسترس است، از درمان های خانگی و سنتی گرفته تا عمل جراحی و درمان قطعی با لیزر. بسیاری از بیماران مبتلا به این بیماری، اگر در همان وهله اول متوجه بیماری خود شوند با رعایت رژیم غذایی و افزودن فیبر، و تغییر سبک زندگی خود، درمان خواهند شد. اما در بسیاری از موارد که بواسیر بیرون زده و فرد را در انجام کارهای روزانه و یا اجابت مزاج دچار مشکل می کند تنها راه درمان که بدون بازگشت و بدون درد هم باشد همان درمان با لیزر می باشد که هر کدام از روش های درمان عوارض خود را دارند و ما ابتدا به بررسی عوارض بواسیر یا هموروئید می پردازیم:
هرچند که عوارض بیماری بواسیر نادر است و این بیماری معمولا عوارضی ندارد اما هموروئید ممکن است مزمن و یا دردناک باشد که در این صورت با این عوارض همراه است:
بیشترین و مهمترین عوارض بعد از عمل جراحی هموروئید و یا عمل بواسیر در روش هایی مانند هموروئیدکتومی که یکی از انواع روش های جراحی می باشد شامل موارد زیر است:
به جز مواردی که در بالا ذکر شد عوارض ناشی از تزریق داروی بیهوشی هم به عوارض جراحی هموروئید اضافه می شود چون طی درمان بواسیر از طریق جراحی بیمار با داروی بیهوشی بیهوش می شود و نیاز به بستری شدن دارد. با توجه به تمام این مشکلات ممکن است نتیجه مطلوبی بعد از درمان حاصل نشود و بیماری مجددا عود کند، و یا اینکه عوارض عمل بواسیر که در بالا ذکر شد گریبان بیمار را بگیرد.
با توجه به سرپایی بودن درمان بواسیر با لیزر که در مطب بدون نیاز به بیهوشی و بستری شدن انجام می شود، و فرد در کمتر از نیم ساعت می تواند به کارهای روزمره خود برسد و هم چنین عوارض بی شمار جراحی بواسیر هنوز هم درمان قطعی و تضمینی برای این بیماری لیزر می باشد که می توان گفت درمان با لیزر تقریبا بدون عوارض می باشد، جز در مواردی که لیزر پر توان و یا دستگاه های قدیمی لیزر استفاده شود احتمال سوزاندن بافت ها وجود دارد ولی در دستگاه های جدید و پیشرفته امروزی این احتمال بسیار کم است و با قطعیت می توان گفت تنها روش درمانی بدون عوارض جانبی برای هموروئید، درمان از طریق لیزر می باشد که به جز اینکه بیمار درد و خونریزی کمتری دارد در این روش در وقت و هزینه ی او هم صرفه جویی می شود.
منبع:
https://jarah.clinic/