13 خاصیت شگفت انگیز عسل طبیعی در درمان بیماری ها
دوشنبه 22 اردیبهشت 1399 9:50 AM
مطالب زیادی درمورد ترکیب عسل و سایر مواد مثل شیر، سیر، دارچین، لیمو و … وجود دارد که همگی به فواید شگفت انگیز ترکیب عسل با این مواد اشاره دارند.
عسل ماده ی غذایی پرطرفداری که خواص دارویی و درمانی زیادی دارد و به همین دلیل مورد استفاده ی زیادی قرار می گیرد. این ماده ی شیرین که به وسیله زنبور از شهد گل ساخته می شود معجزه ای برای سلامتی می باشد و علاوه بر طعم شیرین و فوق العاده ای که دارد، دارای خاصیت آنتی باکتریایی هم می باشد. دلیل اینکه گونه های مختلفی از عسل وجود دارد به دلیل گل های مختلفی می باشد که زنبورها در دسترس دارند.
مطالب زیادی درمورد ترکیب عسل و سایر مواد مثل شیر، سیر، دارچین، لیمو و … وجود دارد که همگی به فواید شگفت انگیز ترکیب عسل با این مواد اشاره دارند. ما در این مقاله قصد داریم به عسل طبیعی و فواید بیشمار آن برای سلامتی بپردازیم. البته خواص این ماده مغذی بسیار بیشتر از آن چیزی می باشد که بتوان در یک مقاله بیان کرد، اما تا جای ممکن سعی میکنیم تمام خواص اصلی و ثابت شده آن را مورد بررسی قرار دهیم. پس با ما همراه باشید.
عسل طبیعی به دلیل پروبیوتیک های زیادی که دارد باعث رشد بیشتر باکتری های مفید می شود. بنابراین باعث تعادل باکتری های موجود در سیستم گوارشی می شود. همچنین مصرف شیر و عسل منجر به از بین رفتن نفخ، یبوست و باکتری های مضر خواهد شد. برای درمان زخم دستگاه گوارش و رفلاکس اسیدی آن و سوء هاضمه نیز مفید است. البته به نوزادان زیر یک سال هرگز نباید عسل داده شود. به دلیل اینکه رشد سیستم گوارشی و ایمنی آنها هنوز تکمیل نشده و قادر به مقابله با هاگ های قارچ و بوتولیسم موجود در عسل نمی باشد.
طبق تحقیقات انجام شده، عسل باعث کاهش سرفه و بهبود خواب کودکان می شود. همچنین ترکیب گرم آبلیمو و عسل حالت خفگی در گلو را از بین می برد و باعث خوب شدن سریع تر فرد سرماخورده خواهد شد. برخی مطالعات انجام شده نشان می دهد که تاثیری که ترکیب عسل و لیمو در درمان سرماخوردگی می تواند داشته باشد با داروی دکسترومتورفان برابر است و می تواند جایگزین مناسبی برای داروهای شیمیایی باشد.
عسل به دلیل خاصیت ضدالتهابی که دارد میکروب ها و عفونت های ناحیه مقعد را از بین می برد و می تواند در ترمیم و بهبود زخم های مقعدی مفید باشد. ترکیب عسل یا موم عسل و روغن زیتون در درمان شقاق مقعدی که یکی از بیماری های نشیمنگاهی می باشد موثر است. برای این منظور باید عسل و روغن زیتون را حرارت داده تا به صورت ذوب شده دربیاید سپس اجازه دهید تا سرد شود و روی محل شقاق بمالید. البته اگر فیشر یا شقاق در مرحله ابتدایی و به صورت یک ترک یا شکاف ریزی باشد این روش موثر است در غیر اینصورت باید از درمان های تخصصی تری مثل لیزر و یا جراحی شقاق استفاده شود.
عسل می تواند فشار خون را تا سطح قابل توجهی کاهش دهد که این ویژگی برای افراد دارای فشارخون بالا مفید است ولی برای کسانی که فشار خون پایینی دارند می تواند مضر باشد. عسل دارای نوعی از کربوهیدرات آنتی اکسیدانی به نام الیگوساکارید می باشد که فشار خون بالا را کاهش می دهد بنابراین باید مراقب میزان و مقدار مصرف عسل باشید.
عسل علاوه بر اینکه در درمان زخم معده مفید است برای درمان سوختگی و زخم های پوستی هم موثر می باشد. در مورد سوختگی می توانید اول بر روی ناحیه آسیب دیده آب بریزید و سپس مقداری عسل به روی آن بمالید. به دلیل خاصیت آنتی بیوتیکی ای که دارد در سریع تر شدن التیام زخم ها و جلوگیری از عفونی شدن آن موثر است. عسل قند زیادی دارد و این باعث می شود آب را جذب کند و زخم خشک می شود در نتیجه محیط نامرطوب برای رشد باکتری ها نا امن می شود. عسل های طبیعی دارای آب اکسیژنه می باشند که در ضدعفونی کردن زخم بسیار عالی عمل می کند. در بعضی از انواع عسل ها بره موم یا پروپولیس وجود دارد که نوعی ماده ضد باکتری می باشد.
عسل به دلیل داشتن پلی فنل موادی که باعث حمله های قلبی و تنگ شدن شریان های قلب می شود را کاهش داده و در بهبود عملکرد قلب موثر است. بهتر است در صبحانه تان به جای ژله و مواد شیرین شده با شکر سفید، عسل را جایگزین کنید. برای بیماران قلبی هم توصیه می شود که عسل را که فروکتوز طبیعی دارد به جای شکر مصرف کنند تا ریسک بیماری های قلبی کاهش داده شود.
برخی مطالعات نشان داده اند که ترکیب داروهای ضد دیابتی با عسل، موثرتر عمل می کند و این به دلیل ویتامین K موجود در عسل می باشد. البته اگر قند خون دارید بهتر است در مورد مقدار مناسب مصرف عسل با پزشکتان مشورت کنید. زیرا به دلیل مقدار زیاد گلوکزی که دارد باعث بالا رفتن سطح HbA۱c که همان شاخص گلوکز خون می باشد، خواهد شد.
ترکیب عسل و دارچین می تواند درد دندان را کاهش دهد و ترکیب آن با آب گرم اگر به جای دهان شویه استفاده شود باعث تمیز شدن دندان ها و از بین رفتن میکروب های دهان شود. برخلاف محتوای قندی بالایی که دارد با بیماری های لثه ای مبارزه می کند و موجب کاهش رشد باکتری های دندان می شود. این به دلیل خاصیت قوی ضد میکروبی و وجود آنزیم تولید کننده هیدروژن پراکسید در عسل می باشد. البته اگر در مصرف عسل زیاده روی شود مانند شکر می تواند موجب پوسیدگی و آسیب به دندان ها شود زیرا 82 درصد عسل قند می باشد ( گلوکز، فروکتوز و قندهای طبیعی).
منبع https://www.aftabir.com/news/article/view/1399/02/17/2392653