بارگاه امامزاده محمد بن حسن یکی از مکان های زیارتی شهرستان الیگودرز می باشد
امامزاده مُحمٌد بن حَسَن یکی از مکانهای زیارتی و گردشگری شهرستان الیگودرز واقع در جنوب شرق استان لرستان است که هر ساله میزبان گردشگران بسیاری از نقاط مختلف لرستان و ایران است و در این خصوص طبق مشاهدات عینی بسیاری از بازدید کنندگان این امامزاده باعث شفا بسیاری از بیماران و سایر حاجتمندان بودهاست.
امامزاده محمد بن حسن:
امامزاده محمد بن حسن به زبان محلی مومدحسن، امامزاده نوجوانی است که در بین کوه ها و درختان بلوط شهرستان الیگودرز آرام گرفته و هر سال میزبان حدود سه میلیون زائر است.
بارگاه امامزاده محمد بن حسن یکی از مکان های زیارتی و گردشگری شهرستان الیگودرز در جنوب شرق استان لرستان واقع شده و هر ساله میزبان زائران و گردشگران بسیاری از نقاط مختلف لرستان و ایران است.
عشق و ارادت به اهل بیت(ع) در دل مردم این دیار یک دست شیعه جاودانه است به طوریکه بسیاری از بیماران و گرفتاران با طی مسیری طولانی و سخت گذر با آمدن در کنار این بارگاه نورانی با دعا و استغاثه در پی برآورده شدن حاجات خود هستند.
مردم این منطقه به کرامت و بزرگی این امامزاده اعتقاد خاصی دارند و همواره جمعیت زیادی از استان های همجوار و دیگر مناطق کشور برای زیارت این امامزاده بزرگوار به شهرستان الیگودرز سفر می کنند ضمن آنکه وجود مناظر زیبای طبیعی و کوهستانی در مسیر این بارگاه، شرایط خاصی را برای تفریح گردشگرانی که به این منطقه سفر می کنند، فراهم کرده است.
این امامزاده در فاصله 130 کیلومتری از شهر الیگودرز قرار دارد. مسیر منتهی به مقبره امامزاده محمد بن حسن جاده ای خاکی و کوهستانی است که البته مقداری از این جاده روستایی آسفالت است.
ساختمان آرامگاه امامزاده محمد بن حسن همچنان بافتی قدیمی و فرسوده دارد
ساختمان آرامگاه امامزاده مومد حسن:
آرامگاه این امامزاده در یک زمین نسبتا هموار قرار گرفته که اطراف آرامگاه را کوه ها و درختان بلوط پوشانده است.
ساختمان آرامگاه امامزاده محمد بن حسن با وجود بازدیدکنندگان بسیار همچنان بافتی قدیمی و فرسوده دارد.آرامگاه تنها از یک اتاق بسیار کوچک تشکیل شده که مصالح به کار رفته در ساخت آن خشت و گِل است. ساختمان آرامگاه این امامزاده دارای خدمات رفاهی متناسبی میباشد.
در زبان محلی بختیاری و بومیهایش منطقه به امامزاده مومد حسن مشهور میباشد
امامزاده مومد حسن در فاصله 130 کیلومتری از شهر الیگودرز قرار دارد
مکان های دیدنی امامزاده محمد بن حسن:
برای زیارت امامزاده مومدحسن باید پس از خروج از شهر الیگودرز به سمت محور اصفهان حرکت کرد و پس از رسیدن به سه راهی شول آباد بزنوید تابلوی بزرگ سد رودبار لرستان دیده می شود؛ پس از مشاهده این تابلو باید به سمت جاده فرعی شول آباد بزنوید رفت و از جاده اصلی خارج شد؛ زائران پس از عبور از روستاهای جوشان و ززم به روستای برم و پس از فاصله کوتاهی به خان آباد می رسند.
در مسیر این امامزاده مناطق زیبایی چون آبشار آب سفید، قبرستان باستانی بزنوید(بزنوی)، دورنمای سد رودبار، سه پلان پل بزرگ خرپایی و کوه قالی کوه وجود دارد.
آبشار دوقلو که به زبان محلی بُرد اُو (بُرد به معنای سنگ و اُو به معنای آب) سرازیر می شود و ارتفاع آن حدود 50 متر است، در ضلع شرقی امامزاده محمد بن حسن (مومد حسن) قرار دارد و آبشار دیگری در فاصله 200 متری آبشار دوقلو قرار دارد که پس از سرازیر شدن از کوه در سراشیبی کوه سرریز می شود و منظره جالبی بوجود می آورد.
آدرس امامزاده مومد حسن:
استان لرستان ـ شهرستان الیگودرز ـ بخش بشارت ـ شهرالیگودرز ـ دهستان ذلقی غربی ـ روستای ایلرد
در مسیر امامزاده مومد حسن مناطق زیبایی وجود دارد
زندگی نامه محمد بن حسن (ع):
در مورد امامزاده محمد بن حسن(ع) نقلهای گوناگونی در کتابهای مختلف وجود دارد که سه عموی ایشان همراه با امام حسین(ع) در صحرای کربلا به شهادت رسیدند.
پدر ایشان ملقب به حسن مثنی در ۵۶ سالگی در شهر مدینه به شهادت رسیده و در واقع این امامزاده محمد بن حسن(ع) فرزند شهید نیز هست و خود این امامزاده در حدود سال دوم هجری وارد ایران شده که بعد از تحت تعقیب قرار گرفتن توسط حاکمان ظالم وقت در سن نوجوانی به شهادت میرسد.
زیارت نامه محمد بن حسن (ع)
السَّلامُ عَلَیکَ اَیُّهَا السَّیِّدُ الزَّکِیُّ، اَلطّاهِرُ الوَلِیُّ، وَالدّاعِی الحَفِیُّ؛ اَشهَدُ اَنَّکَ قُلتَ حَقّاً، حَقّاً، وَنَطَقتَ حَقّاً وَصِدقاً، وَدَعوتَ اِلی مَولایَ وَمَولاکَ، عَلانِیَةً وَسِرًّا، فازَ مُتَّبِعُکَ، وَنَجا مُصَدِّقُکَ، وَخابَ وَخَسِرَ مُکَذِّبُکَ، وَالمُتَخَلِّفُ عَنکَ، اَشهَد لی بِهذهِ الشَّهادَةِ، لِاَکونَ مَنَ الفائِزینَ بِمَعرِفَتِکَ وَطاعَتِکَ، وَتَصدیقِکَ وَاتِّباعَکَ، وَالسَّلامُ عَلَیکَ یا سَیِّدی وَابنَ سَیِّدی. اَنتَ بابُ اللهِ المُؤتی مَنهُ، وَالمَأخوذُ عَنهُ، اَتَیتُکَ زائِراً، وَحاجاتی لَکَ مُستَودِعةً، وَها اَنَا ذا اَستَودِعُکَ دینی وَاَمانَتی، وَخَواتیمَ عَمَلی، وَجَوامِعَ اَمَلی اِلی مُنتَهی اَجَلی، وَالسَّلامُ عَلَیکَ وَ رَحمَةُ اللهِ وَبَرَکاتُه.
سلام بر تو ای آقای پاک و پاکیزه و سرور من و ای دعوت کننده (به حق) به مهربانی، گواهی دهم که تو حق گفتی و به حق و راستی سخن کردی و (مردم را) آشکارا و نهان بسوی مولای من و مولای خودت دعوت فرمودی رستگار شد پیرو تو و نجات یافت تصدیق کننده ات و نومید و زیانکار شد تکذیب کننده ات و آن کس که با تو مخالفت کرد گواه باش برای من این گواهی را تا من بوسیله معرفت و اطاعت تو و تصدیق و پیروی کردنت از زمره رستگاران باشم و سلام بر تو ای آقای من و ای فرزند آقای من توئی درگاه خدا که از آن درآیند و (معالم دین را) از آن بگیرند آمده ام به درگاهت برای زیارت و حاجتهای خود را به تو سپرده ام و من اکنون به تو می سپارم دینم و امانتم و سرانجام کارهایم و همه آرزوهایم را تا پایان عمرم و بر تو باد سلام و رحمت خدا و برکاتش.