0

سبک زندگی خانواده مهدوی در ایام قرنطینه خانگی

 
ali_81
ali_81
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1388 
تعداد پست ها : 10633
محل سکونت : اصفهان

سبک زندگی خانواده مهدوی در ایام قرنطینه خانگی
سه شنبه 2 اردیبهشت 1399  12:54 PM


حجت‌الاسلام ملایی با اشاره به راهکارهای تمرین سبک زندگی مهدوی در فضای خانوادگی در ایام قرنطینه خانگی برای مقابله با کرونا، گفت: حفظ آرامش از طریق دعا از اولویت‌های خانواده مهدوی است.
سبک زندگی خانواده مهدوی در ایام قرنطینه خانگی
 

 

به گزارش خبرنگار گروه غدیر و مهدویت خبرگزاری شبستان، همزمانی تعطیلات نوروز با ایام مبارزه با شیوع ویروس کرونا و ضرورت ماندن در منزل، می تواند فرصت انس خانوادگی با امام زمان(عج) و تحقق سبک زندگی مهدوی و منتظرانه را برای خانواده ها فراهم کند.

از این رو، با حجت الاسلام «حسن ملایی»، مدیر گروه اخلاق و خانواده مرکز تخصصی مهدویت حوزه علمیه قم برای استفاده منتظرانه از تعطیلات نوروزی گفت وگو کرده ایم که در ادامه مشروح آن تقدیم حضورتان می شود:

 

تعطیلات نوروز و فرصت ماندن در خانه برای مقابله با شیوع کرونا، چه ظرفیتی برای ارتباط با امام زمان(عج) و تمرین سبک زندگی منتظرانه دارد؟

 

در خانواده های امام زمانی در این روزهای آغازین سال جدید و علی رغم  شیوع ویروس کرونا باید تدابیر و راهکارهایی اتخاذ شود.

نکته اول آنکه خانواده مهدوی باید محاسبه ای خانوادگی داشته باشد یعنی همانطور که فرد منتظر برای خود هدفگذاری هایی داشته و بخشی از آمادگی ها و زمینه سازی های ظهور را انجام می دهد، یک خانواده منتظر و مهدوی هم در ابتدای سال حتما هدفگذاری هایی داشته و کوشیده به عنوان نهادی کوچک اما مهم و تاثیرگذار فعالیتی را انجام دهد که به روند تسریع در ظهور کمک کند.

اکنون که در آغازین روزهای سال نو قرار گرفته ایم یکی از بهترین فرصت ها برای محاسبه اهداف خانوادگی منتظران فراهم شده است، چقدر خوب است اعضای خانواده به ویژه پدر و مادر و اگر فرزندان بزرگتری هم هستند با هم مرور کنند در طول سالی که گذشت چه کارهایی کرده اند که به زمینه سازی ظهور کمک می کند و چقدر توانسته اند رضایت حضرت حجت(عج) را به دست آوردند بعد از این محاسبه، نقاط قوت و ضعف مشخص می شود.

 

مشخص شدن نقاط قوت و ضعف چه کمکی به تحقق خانواده مهدی یاور می کند؟

 

خانواده مهدوی باید برای نقاط قوت سپاسگذار باشد و از امام زمان(عج) بخواهد این نقاط قوت ها استمرار بیابد و برای رفع نقاط ضعف راهکارهای برطرف شدن را بیابد.

مجموعه اینها به برنامه ریزی کمک می کند تا ما با تحویل سال جدید همه با هم تصمیم بگیریم که کاری خوب را ادامه دهیم و نقطه ضعفی را برطرف کنیم.

در احادیث است که برای تقویت عادتی خوب یا رفع عادتی بد، یک سال باید مداومت کنید.

 

آرامش در خانواده مهدوی چه جایگاهی دارد و از چه طریق باید تامین شود؟

 

نکته دیگر درباره ویژگی های خاصی است که امسال به دلیل ویرویس کرونا حادث شده؛ خانواده مهدوی باید نکاتی را رعایت کند نخست حفظ آرامش در خانواده اگر بخواهیم فعالیت مهدوی داشته باشیم بدون آرامش ممکن نیست هم پدر و مادر و هم فرزندان بزرگتر باید مراقب باشند فضای خانوادگی مضطرب نباشد.

قرار نیست همه اخبار و اطلاعات و محتوای شبکه های اجتماعی را به فضای خانواده منتقل کنیم، والدین باید به این مهم توجه داشته باشند.

یکی از مهمترین راه های حفظ این آرامش، دعا است ماه رجب، ماه دعا و استغفار است، انس با برخی ادعیه به ویژه از سوی پدر و مادر آنهم در شرایط محدودیت فعالیت ها و تعطیلی اماکن مذهبی، با اقامه نماز جماعت خانوادگی و نیز مداومت بر دعای شریف ماه رجب آرامش بخش است.

 

آیا دعایی از امام زمان(عج) هست که بتوان با آن در این ایام انس گرفت؟

 

در باقیمانده ماه رجب خوب است دعایی که از سوی امام زمان(عج) به وسیله نائبان خاص به دست ما رسیده، خوانده و نسبت به آن مداومت شود.

در «مفاتیح الجنان» در ادعیه ماه رجب دعایی با «بسم الله الرحمن الرحیم» آغاز می شود که این دعا از سوی نائب خاص حضرت حجت(عج) ارائه شده و مداومت بر آن برکات بسیار دارد.

 

چه فعالیت های دیگری به تمرین سبک زندگی منتظرانه در این ایام وانس حداکثری با امام زمان(عج) و رسیدن به آرامش در سایه آن کمک می کند؟

 

به فراخور ظرفیت ها و استعدادها در کنار ایجاد نشاط و آرامش مهدوی، می توان برخی کتاب های مرتبط با امام زمان(عج) همچون کتاب های شعر مهدوی را در فضای خانوادگی در این ایام مطالعه کرد و حتی می توان مشاعره های مهدوی را در فضای خانوادگی انجام داد.

در این فضا استغاثه و مددخواهی از امام زمان(عج) باید داشته باشیم که به بسیار آرامش بخش است مرحوم آیت الله العظمی بهجت می فرمود: در هر حال باید برای تعجیل در امر فرج و رفع نگرانی ها و گرفتاری ها و نجات و اصلاح حال مومنین بگوییم «اللَّهُمَّ اكْشِفْ هٰذِهِ الْغُمَّةَ عَنْ هٰذِهِ الْأُمَّةِ بِحُضُورِهِ ، وَعَجِّلْ لَنا ظُهُورَهُ»

قراری هم می توان گذاشت در ماه های رجب و شعبان برای خواندن سوره های کوچک مثل سوره مبارکه توحید و تقدیم از جانب امام زمان(عج) به ساحت حضرت زهرا سلام الله علیها و حضرت نرجس خاتون(س) مادر امام زمان(عج).

این توصیه ها به ایجاد فضای مهدوی در خانواده ها در این ایام کمک می کند. خوب است در شبکه های اجتماعی این دستورالعمل ها را منتشر و همدیگر را در مواجهه با بحران ها به انجام آنها توصیه کنیم.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها