سرفه های پی در پی افراد بهبودیافته از کرونا نشانه چیست؟
دوشنبه 18 فروردین 1399 1:37 PM
سید علی موسوی فوق متخصص ریه در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره ادامه دار شدن سرفه در اثر ویروس کرونا در افراد بهبودیافته از این بیماری اظهار کرد: دستگاه تنفس افراد به طور دائم در معرض هوای بیرون قرار دارد و تقریبا در هر دقیقه به طور متوسط ۷.۵ لیتر هوا را وارد ریه خود می کنند.
فوق متخصص ریه افزود: مهمترین علامت ویروس کرونا، سختی در تنفس و تنگی نفس در افراد است که به محض مشاهده این نشانه ها افراد باید به مراکز درمانی مراجعه کنند.
او بیان کرد: با وجود این که سرفههای خشک موردی آزار دهنده در بین بیماران مبتلا است، اما صرفا وجود سرفههای خشک را علامت خطرناکی نمیدانیم. آنچه که برای ما مهم بوده تنگی نفس است که در افراد مشاهده کنیم.
متخصص ریه بیان کرد: در مسیر راه های هوایی مقداری ترشحات وجود دارد که فرد سالم در طول روز با سرفه این ترشحات را از ریه خارج می کند یا به صورت خلط بیرون می دهد. چنانچه این ترشحات در راه های هوایی باقی بماند، زمینه مساعدی را برای بروز عفونت فراهم خواهد کرد.
موسوی اضافه کرد: البته سرفه یک مکانیزم دفاعی بسیار پر فایده بوده که محیط ریه و راه های هوایی را از عوامل آسیب رسان مختلف مصون نگه می دارد. اما در مواقعی که سرفه شدید و دفعات آن زیاد باشد، زندگی فرد را مختل خواهد کرد.
او در ادامه افزود: این را باید بدانید سرفه خشک ممکن است حتی بعد از رفع عفونت هم چنان ادامه داشته باشد، زیرا لایه محافظ راه تنفسی در این بین حتما آسیب خواهد دید.
بیشتر بخوانید: تنگی نفس ناشی از کرونا چگونه است؟
موسوی گفت: ادامه دار شدن سرفهها ۲ هفته پس از بهبودی، نشانه وجود کرونا در بدن نیست. رعایت ۲ هفته قرنطینه بعد از بهبودی کافی است.
او ادامه داد: اگر فردی بعد از این مدت سرفه کند، دلیل بر این نیست که ویروس در بدنش وجود دارد، همان طور که در بیماریهای ریوی بعد از یک سرماخوردگی ساده هم ممکن است تا چند هفته سرفه ادامه داشته باشد.
متخصص ریه خاطرنشان کرد: در این بیماری نیز به خاطر التهاباتی که در راههای هوایی ایجاد میشود، بعد از بهبودی ممکن است سرفه تا چند هفته باقی بماند.
او گفت: معمولا این سرفهها با مصرف آنتی هیستامین بهتر میشوند، اما اگر شدت آنها زیاد باشد، به درمانهای دیگری نیاز است.
انتهای پیام/