0

علل بدرفتاری کودک

 
ali_81
ali_81
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1388 
تعداد پست ها : 10633
محل سکونت : اصفهان

علل بدرفتاری کودک
یک شنبه 17 فروردین 1399  1:04 PM

علل بدرفتاری کودک – بخش اول

 

علل بدرفتاری کودک – بخش اول


کودک ، یک انسان کوچک با مجموعه ای از احساسات و نیازهای روانی و جسمی است. از طرفی او نمی تواند نیازهای خود را بیان کند و ممکن است در برابر آن نیازها، واکنش های غیرمعمول و بد از خود نشان دهد.
متاسفانه والدین فقط به رفتار ظاهری کودک خود نگاه می‌کنند و به آنچه موجب رفتار غیرطبیعی و بد او شده است، توجه ندارند.
پدر و مادرها نمی‌دانند موقعی که کودک رفتار غیرطبیعی و بدی از خود بروز میدهد، چه تغییراتی در مغز او ایجاد شده و در مغز او چه میگذرد. اگر کودک شما رفتار غیرطبیعی و ناپسندی دارد، ممکن است یکی از شش علت زیر موجب رفتار بد و ناپسند او شده باشد.
1- کم خوابی، خستگی و گرسنگی
موقعی که نیازهای جسمی اولیۀ کودکان یعنی خواب، خوراک و استراحت آنها تامین نگردد، کودکان رفتار نیکو نخواهند داشت.
کم خوابی: تحقیقات نشان داده است که کم خوابی و محرومیت از خواب مورد نیاز کودک ، موجب آشفتگی در اعصابی که خواب و بیداری کودک را تنظیم می نماید، میگردد؛ و خلق و خوی او دچار اختلال میشود.
موقعی که کودک را به میهمانی می‌برید و ساعاتی که باید کودک بخوابد، نمی‌خوابد یا بیش از حد معمول به تلویزیون نگاه می‌کند و بیدار می‌ماند، موجب اختلال در زمان خواب او می‌گردد.
اگر کودک دچار کم‌خوابی شود، اختلال در میزان قند خون او به وجود می‌آید و درنتیجه نسبت به استرس‌ها و ناراحتی‌ها بیشتر حساس می‌گردد.
خستگی: خستگی نیز ممکن است موجب تغییر در رفتار کودک گردد، ولی اگر کودک خسته نیست و دچار رفتار بد می‌باشد، نباید آنرا به خستگی نسبت دهید و باید علل دیگری را که موجب بدرفتاری کودک شده است، جستجو و برطرف نمایید.
گرسنگی: موقعی که کودکان گرسنه می‌شوند، رفتارشان بد خواهد شد، زیرا گرسنگی تغییرات مهمی در مغز کودک به‌وجود می‌آورد. زمانی که قند خون در نتیجۀ گرسنگی پایین می‌افتد، هورمون های استرس (کورتیزول و اپی نفرین) از غدۀ فوق کلیۀ کودک ترشح میشود تا قند خون او را بالا ببرد.
اپی نفرین موجب اضطراب، آشفتگی، خشونت، تحریک پذیری و حتی گیجی کودک میگردد. این تغییرات ممکن است موجب خشم و غضب کودک گردد. کم شدن قند خون موجب می‌شود که میزان قند مغز (گلوکز) کم و کار مغز مختل گردد.
 

تحقیقات نشان داده است که نخوردن صبحانه موجب پایین افتادن قند خون و فعالیت بیش از حد کودک می‌گردد. خوردن صبحانۀ سالم و کافی باعث یادگیری بیشتر و رفتار و خلق و خوی خوب کودک میگردد. اگر کودک صبحانه بخورد، خلق و خوی او در تمام روز خوب خواهد بود.
خوردن شکلات و شیرینی در مواقعی که معدۀ کودک خالی است، موجب افزایش ناگهانی قند خون او می‌گردد.
هنگامی که معدۀ کودک خالی است، اگر به‌جای غذای سالم و کافی (پروتئین دار)، شکلات و شیرینی به کودک بدهید، سبب بالا رفتن سریع و ناگهانی قندخون او میگردد.
در این هنگام انسولین از غدۀ لوزالمعدۀ کودک ترشح میشود تا قند خون بالای او را پایین بیاورد، بنابراین بعد از 30 دقیقه قند خون کودک پایین می‌افتد و مقدار قند خون او کمتر از زمانی میگردد که هنوز شکلات و شیرینی نخورده بود.
کم شدن قند خون کودک موجب آشفتگی و عصبانیت کودک می گردد و شروع میکند به اطراف بدود و از میز و صندلی بالا برود. اگر به چنین کودکی به جای شکلات و شیرینی، غذای سالم و کافی بدهید، مادۀ سروتونین که تعدیل کنندۀ خلق و خوی کودک است، ترشح میشود و رفتار او طبیعی می گردد.
بنابراین در مواقعی که معدۀ کودک خالی است و غذای اصلی کودک آماده یا در اختیار نیست، به کودک تکه‌ای نان یا قطعه‌ای میوه مانند موز بدهید.
کودکان به‌موادی که به غذاها و نوشابه‌ها اضافه شده است، بسیار حساس‌اند.
کودکان به‌مواد مختلفی که به غذاها اضافه میشود، بسیار حساس‌اند، زیرا مغز آنها نارس و در حال رشد و تکامل است. بعضی از موادی که به غذاها اضافه می‌کنند، میزان دوپامین و اپی نفرین مغز را کم میکند و درنتیجه کودک بیش از حد فعال میگردد.
اگر کودک شما پس از خوردن بعضی از غذاها مانند نوشابه‌های کولا، بستنی‌های رنگی و دسرها دچار فعالیت بیش از حد میگردد و حالت خشن دارد، به‌نظر میرسد مربوط به موادی است که به بستنی، دسر و نوشابه اضافه شده است.
منبع: رفتار پدر و مادر با کودک و نوجوان

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها