0

دلان ماست شمالی

 
hosinsaeidi
hosinsaeidi
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1394 
تعداد پست ها : 23615
محل سکونت : کرمانشاه

دلان ماست شمالی
یک شنبه 17 فروردین 1399  12:20 AM

طرز تهیه دلال ماست شمالی

دلال ماست جدا از طعم جذاب آن به علت دارا بودن سبزی‌های تازه و متنوع بسیار پر خاصیت می‌باشد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، ماست یکی از انواع لبنیات است که از تخمیر شیر توسط نوعی باکتری به نام لاکتوباسیلوس حاصل می‌شود. از هر نوع شیری برای تهیه ماست می‌توان استفاده نمود، اما ماست‌های امروزی را اغلب از شیر گاو تهیه می‌کنند.

طرز تهیه دلال ماست شمالی

دِلال یا دَلال (با نام‌های دیگری همچون دَرار یا دَلار نیز شناخته می‌شود) به مخلوطی از سبزی‌های محلی در شمال کشور و بیشتر مازندران گفته می‌شود که در گذشته آن‌ها را با هم مخلوط می‌کرده و بوسیله سنگ روی تخته چوبی می‌ساییدند (تخته نمک سو). دلال عمدتا به عنوان یک مکمل یا چاشنی در برخی از خوراک‌های شمالی مصرف می‌شود، که دلال ماست یا ماست دلال به عنوان یکی از معروف‌ترین خوراک‌های تهیه شده با سبزی‌های دلال شناخته می‌شود. دلال ماست جدا از طعم جذاب آن به علت دارا بودن سبزی‌های تازه و متنوع بسیار پر خاصیت می‌باشد. دلال ماست همچنین با نام سیر نعناع ماست نیز شناخته می‌شود.

مواد لازم:

اوجی (پونه وحشی) ۱۰۰ گرم
سرسم (سوسنبر) ۵۰۰ گرم
سیر تازه ۲۵۰ گرم
نعناع ۱۰۰ گرم
جعفری ۲۵۰ گرم
گشنیز ۲۵۰ گرم
نمک یک قاشق غذاخوری

دستور تهیه:

در ابتدا باید توجه داشته باشید که مقدار اولیه دلال کاملا بستگی به میزان مصرف شما دارد. اگر از دلال کم استفاده می‌کنید، میزان مواد اولیه را کمتر بگیرید. سبزی‌های دلال را خرد کنید و کاملا بشویید. بعد از ضدعفونی کردن و آبکشی، سبزی‌ها را درون میکسر بریزید تا کاملا خرد شود. سپس نمک را اضافه کنید و دلال را به میزان دلخواه درون ماست بریزید و مصرف کنید.

نکات:

دلال ماست با بورانی کاملا متفاوت است، زیرا بورانی بیشتر با سبزی یا صیفی‌جات پخته تهیه می‌شود.

جایگزین اوجی سبزی ریحان و جاگزین سرسم نعناع می‌باشد.

اضافه کردن نمک به دلال باعث جلوگیری از فساد و کپک زدگی آن می‌شود.

منبع: فرهنگ غذا

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها