خریدکردن در دوران کرونا؛ چه نکاتی را باید رعایت کنیم؟
چهارشنبه 13 فروردین 1399 6:29 PM
برترینها: یادتان میآید که همین تازگی میتوانستید برای خرید هر چه دوست دارید، هر وقت که خواستید به فروشگاه و سوپرمارکت بروید؟ اما الان توصیه این است که رفتن به فروشگاه را تا حد ممکن کاهش دهید، کمخطرترین راه برای خرید در فروشگاه، سفارش آنلاین اجناس و غذا و گرفتن غذای بیرونبر چیست؟
چه خطرهایی در فروشگاه هست؟
فرد مبتلا به کرونا، با سرفه، قطرکهای حاوی این ویروس را پخش میکند. تنفس این قطرکها و یا لمس سطوح آلوده به این ویروس میتواند باعث سرایت آن شود. به همین دلیل خرید کردن در فروشگاه، بخصوص در فروشگاههای شلوغ، میتواند خطرهایی داشته باشد، به همین دلیل رعایت فاصله اجتماعی، حداقل دو متر فاصله با دیگران، بسیار مهم است.
پروفسور سالی بلومفیلد از دانشکده بهداشت و طب حارهای لندن میگوید: "سوپرمارکتها میتوانند شرایط ایدهآلی را برای انتقال این ویروس فراهم کنند. افراد زیادی به اجناس دست میزنند آنها را جا به جا میکنند؛ دستگاههای پرداخت، کارتهای بانکی، دکمه بلیت پارکینگ ماشین، دکمه عابر بانکها، رسید خرید و غیره و البته زیادی نزدیک بودن به افراد دیگر. تمام اینها ممکن است راه انتقال این ویروس باشند."
راههای کاستن از خطر خرید در فروشگاه:
قبل و بعد از خرید، دستها را ۲۰ ثانیه با آب و صابون شسته یا با ژلهای الکلدار ضدعفونی کنید. همیشه فرض کنیدتمام سطوحی که لمس میکنید آلوده هستند، یعنی پس از دست زدن به چرخ یا سبد خرید، اجناس و بستهبندیها، دستتان را به صورتتان نزنید. اگر امکانش هست، از روش پرداخت با کارت بانکی بدون تماس ( contactless) استفاده کنید.
آیا اجناس و مواد غذایی آلوده هستند؟
هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد کرونای ۲۰۱۹ از راه غذا منتقل میشود. پختن کامل مواد غذایی این ویروس را از بین میبرد.
پرفسور بلومفیلد میگوید: "باید در نظر داشته باشیم که بستهبندی را دیگران انجام میدهند و نکته نگران کننده این است."
طبق توصیههای آنلاین برای مشاغل مربوط به مواد غذایی، "به نظر نمیرسد بستهبندی مواد غذایی خطر خاصی داشته باشد."
با این حال، برخی از کارشناسان توصیههای دیگری میکنند.
پرفسور بلومفیلد میگوید: "مواد غذایی بسته بندی شده را تا ۷۲ ساعت مصرف کنید یا ظروف پلاستیکی یا شیشهای آنها را با اسپری ضدعفونی (یا مثلا وایتکس رقیق) دستمال بکشید وپاک کنید (روش استفاده یا رقیق کردن را قبل از مصرف بدقت بخوانید و بدانید). مواد غذایی تازه و بدون بستهبندی که ممکن است دست هرکسی به آن خورده باشد را بدقت با آب جاری شسته و بگذارید خشک شوند.
خرید با حفظ فاصله اجتماعی
تحویل گرفتن مواد غذایی و اجناس در خانه:
تحویل گرفتن مواد غذایی و اجناس در خانه به دلیل تماس نداشتن با خریداران دیگر، کمخطرتر از رفتن به مغازه است. تنها خطر، آلودگی احتمالی سطوح مواد غذایی و بستهبندیها یا شخص تحویل دهنده سفارش است.
دکتر لیزا آکرلی، وبلاگ نویس و متخصص سلامت مواد غذایی، پیشنهاد میکند که قبل از تحویل گرفتن سفارش، یادداشتی بنویسید و از راننده بخواهید زنگ در را بزند و بعد عقب بایستد. این باعث میشود بدون تماس با راننده سفارش خود را بردارید.
دکتر جیمز گیل از دانشکده پزشکی واریک میگوید: " سطوح را با مواد ضدعفونی کنننده رقیق تمیز کنید. این کار در یک دقیقه ویروس را غیرفعال میکند و خطر احتمالی وجود ویروس روی سطوح را از بین میبرد."
پرفسور آلیسون سینکلر، متخصص ویروس شناسی از دانشگاه ساسکس میگوید: "خطر تحویل گرفتن خرید آنلاین با خطر تحویل گرفتن خرید از دوستان و آشنایان یکسان است. برخی کارشناسان میگویند در زمان همهگیری بهتر است فقط از کیسههای پلاستیک استفاده کرد.
سفارش غذا از رستوران:
در حال حاضر تقریبا تمام رستورانها غذا را بیرون از رستوران تحویل میدهند. در صورت رعایت توصیههای بهداشتی، غذای تازه پخته در رستوران کمترین خطر را دارد.
پرفسور بلومفیلد میگوید: "برای کم کردن خطر آلودگی، بهتر است بستهبندی مواد غذایی را باز کرده و آن را دور بریزید. بعد غذا را در ظروف خانگی تمیز و مناسب ریخته و قبل از خوردن دست خود را با دقت بشویید. در شرایط فعلی شاید بهتر باشد غذای داغ و تازه پخته از رستوران سفارش دهید و از غذاهای خام و سرد صرف نظر کنید.
"استاندارد مواد غذایی بریتانیا تاکید میکند که خطر انتقال این ویروس از راه غذا کم است و سفارش غذا از رستوران در صورت رعایت روشهای صحیح آماده سازی و پخت غذا هیچ خطری ندارد. برای افراد محتاط یا آسیب پذیر، تهیه و پخت دقیق بهتر است. مثلا اگر پیتزا سفارش داده اید، برای اطمینان خاطر بیشتر، آن را قبل از خوردن دو دقیقه در مایکروویو بگذارید."
منبع: bbc
از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست