0

دیدنی های ایلام

 
fatemeh_75
fatemeh_75
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 10557
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:دیدنی های ایلام
سه شنبه 5 فروردین 1399  12:00 PM

دیدنی های ایلام؛ از کاخ فلاحتی تا تنگ ارغوان (قسمت دوم)

 (قسمت دوم)

 

استان ایلام کمابیش جنگلی است و مقاصد بکری برای دوست‌داران طبیعت‌گردی دارد. وجود کوه‌ها، رودخانه‌ها، آبشارها، مناطق کوهستانی حفاظت‌شده و دشت‌های وسیع و حاصلخیز، این استان را به مقصدی برای گردشگران طبیعت‌گرد تبدیل کرده است.

این استان همچنین میزبان آثار تاریخی زیادی است که نشانی بر وجود کانون جوامع بشری در این منطقه بوده است. در این مقاله بخشی از دیدنی‌های استان ایلام را معرفی خواهیم کرد.

شهر تاریخی ماداكتو

شهر تاریخی ماداکتو

ماداکتو شهری متعلق به دوران ساسانیان است و ۱۴۰۰ سال قدمت دارد. در این شهر تاریخی، برج‌های نگهبانی، خیابان، سیستم آبكشی و دفع فاضلاب وجود داشته كه متاسفانه در یک زلزله تخریب شده، اما بقایای این شهر موجود است و اکنون میراث فرهنگی به صورت ضعیف از آن حفاظت می‌کند. شهر تاریخی ماداكتو در سال ۱۳۱۰ در فهرست آثار ملی ثبت شده است.

دره ییلاقی هفتاو میشخاص (هفت آب)

دره میشخاص ایلام

دره میشخاص از روستای جعفر آباد در فاصله ۳۰ کیلومتری ایلام شروع می‌شود و تا ارتفاعات طولاب ادامه دارد که در آن جنگل و باغ درهم آمیخته‌اند. درختان گردو، انواع میوه‌ها، چندین روستا در مسیر ییلاقی دره با مردمی مهمان‌نواز و مهربان، نزدیک بودن دره با تفریحگاه جنگلی گاوز و مزارع متنوع آن باعث شده بازدیدکنندگان و گردشگران زیادی به این سو جذب شوند.

در دو کیلومتری این دره ییلاقی و در طول مسیر جاده اصلی ایلام به دره شهر، جنگل انبوه و زیبای مله پنجاو قرار دارد که بسیار زیبا است. دره ییلاقی هفتاو میشخاص با باغات و مزارع یکی از مناطق سرسبز و دیدنی ایلام است که محصولات آن کیفیت مطلوبی دارند و در داخل و خارج این استان به فروش می‌رسد.

سراب کلان و سیمره

سیمره ایلام

سد سیمره - منبع عکس: ایلام امروز

این روستای کوهستانی چشم‌اندازهای جذاب و متنوعی شامل جنگل، رودخانه و کوهستان‌های سرسبز دارد که گردشگران زیادی را جذب می‌کند. رودخانه سراب کلان و جنگل‌های بلوط از جاذبه‌های این روستا هستند.

رودخانه سراب کلان از کوه‌های اطراف سرچشمه می‌گیرد و در بهار و تابستان چشم‌انداز فوق‌العده‌ای دارد. روستای هدف گردشگری سراب کلان با وجود جاذبه‌های طبیعی، گردشگری و جذب گردشگران بسیار در طول سال، فرصتی برای توسعه گردشگری و طبیعت‌گردی است.

تفرجگاه جنگلی ششدار

تفرجگاه جنگلی ششدار

تفرجگاه جنگلی ششدار - منبع عکس: ایلام امروز

تفرجگاه جنگلی ششدار در ۵ کیلومتری ایلام، در مسیر جاده ایلام - کرمانشاه قرار دارد و از مهم‌ترین تفریحگاه‌های ایلام است. ششدار در نزدیکی شهر ایلام است و به دلیل نزدیک بودن به منجل (تفریحگاهی در ایلام)، با استقبال زیادی روبرو می‌شود و در فصل‌های بهار و پاییز، میزبان گردشگران زیادی است.

کوه معروف قلاقیران که  به عنوان نماد شهر و استان ایلام شناخته می‌شود، در این ناحیه قرار دارد.

آبشار گچان

آبشار گچان

آبشار گچان ابتدای جاده ایلام به سرابله، بعد از عبور از تونل بزرگ این مسیر در ۱۵ کیلومتری شهر ایلام قرار دارد. منطقه گچان پوشیده از درختان زیبای بلوط است. این منطقه در نزدیکی کوه‌های مانشت و قلاجه، در کنار دره زیبای گچان واقه است. چشمه‌ی پر آبی در این دره جاری است که آبشار زیبای گچان را ایجاد می‌کند.

اهالی روستاهای اطراف برای مصارف خود و آبیاری باغ‌های میوه از آب این چشمه استفاده می‌کنند.

قلعه والی (موزه مردم شناسی)

قلعه والی ایلام

قلعه والی بنایی تاریخی در ایلام است که در قسمت شمالی خیابان پاسداران قرار دارد. این بنا در واقع محل اسکان والی در فصل تابستان بوده که روی تپه‌ای ساخته شده و ارتفاع آن از اطراف ۳/۵ تا ۴ متر است.

سنگ‌ نوشته‌ای در تخت خان وجود دارد که در آن به تاریخچه این قلعه اشاره شده است. طبق این سنگ نوشته، معمار قلعه والی، حاج درویش علی کرمانشاهی بوده و کارهای حجاری را رضاقلی انجام داده است.

قسمت شمالی قلعه یک تالار شاه‌نشین وجود دارد که ابعاد آن بزرگ‌تر از سایر اتاق‌های قلعه و بسیار زیبا و دیدنی است. وسط آن حوض کوچکی است که اطراف و داخل آن با سنگ مرمر تزئین شده بوده، اما هنگام بازسازی با کاشی‌های رنگی تزئین شده است.

قلع والی سال ۱۳۸۵ به موزه مردم‌شناسی ایلام تغییر کاربری داد که از بخش‌های مختلفی تشکیل شده است و اکنون از غنی‌ترین موزه‌های تخصصی مردم‌شناسی محسوب می‌شود.

کاخ فلاحتی

کاخ فلاحتی ایلام

کاخ فلاحتی به دستور غلامرضا خان ابوقداره ایجاد شد. این کاخ که در محوطه سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام قرار گرفته بود، به کاخ فلاحتی (کشاورزی) معروف شد. این ساختمان در گذشته با باغ محصور شده بود؛ اما با توسعه شهری، فضای باز کاخ تبدیل به ساختمان و خیابان شده و کاخ فلاحتی نمای پیشین خود را از دست داده است.

سال ۱۳۹۰، بنای تاریخی کاخ فلاحتی به موزه کشاورزی ایلام تبدیل شد. این موزه ۴ فضای نمایشی دارد؛ شامل بخش ابزارهای سنگی، بخش کشاورزی سنتی که نمایش مراحل کاشت، داشت و برداشت را دارد، بخش گیاهان دارویی و اسناد زمین‌های کشاورزی.

تنگ ارغوان

تنگ ارغوان ایلام

تنگ ارغوان در ۳ کیلومتری شمال شرقی شهر ایلام، در مسیر رودخانه‌ای قرار دارد که با گل‌ها و درختان ارغوانی پوشیده شده است و فصل بهار زیبایی وصف‌ناپذیری دارد. این منطقه رویایی که در گذشته گاوز نامیده می‌شد، در ورودی راه شمالی مسیر کرمانشاه به ایلام در حوزه دهستان میشخاص (میه خاص) در کنار تونل جدید آزادی قرار دارد. به دلیل ویژگی‌های طبیعی این منطقه، زنبورداری در اینجا رونق خوبی دارد.

تنگه رازیانه

تنگه رازیانه نزدیک روستای چنارباشی (۴۵ کیلومتری شهر ایلام، قرار گرفته است. تنگه رازیانه، دره باریک و عمیقی است که در منطقه‌ای سرسبز قرار دارد و درون آن رودی روان است.

۷۵ هکتار از زمین های تنگه رازیانه در سال ۱۳۸۸ به عنوان اثر طبیعی - ملی معرفی شد و همان سال در فهرست آثار طبیعی – ملی ایران ثبت شد.

تنگه رازیانه، از مناطق طبیعی و بکری است که محیط بی‌نظیری برای تفریح و گردشگری دارد و هر سال گردشگران بسیاری را به خاطر طبیعت بکر به خود جذب می‌کند.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها