پاسخ به:عجیب ترین نوروز عمرم+ امتیاز ویژه
چهارشنبه 6 فروردین 1399 4:07 PM
بنام خدا
بنده این ایام را که مقارن با عید باستانی نوروز و شیوع ویروس کوید 19 یا بیماری کرونا در سطح جهان میباشد را در قرنطینه خانگی هستم و از حدود 26 اسفند ماه در منزل و در کنار همسر عزیزم بسر میبرم.با توجه به این محدودیت امسال از کلیه اعضاء خانواده فرزندانم درخواست کردم بدیدن ما نیایند و ما هم بدیدن هیچیک از اعضاء خانواده نرفته ایم و در این روزها بیشتر با تلفن و نرم افزارهائیکه میتوانند ارتباط تصویری داشته باشند و تماشای برنامه های تلویزیونی و مطالعه مطالب و کتب مختلف میپردازم و به نظرم یکی از بهترین کتابها کتاب ملت عشق که نویسنده آن الیف شافاک و ترجمه ارسلان فصیحی میباشد و خلاصه ای از این کتاب بشرح ذیل میباشد که قواعد عشق شمس تبریزی و یا چهل قاعده عشق را بیان میکند و توصیه میکنم عزیزانی که رمان دوست دارند این رمان جذاب را بخوانند:
ملت عشق شامل دو داستان است که به شکل موازی روایت میشود. روایت معاصر آن مربوط به زنی متاهل یهودی خانهدار و غمگین به اسم اللا است که در نورث همپتون ماساچوست زندگی میکند. اللا برای یک انتشاراتی شروع به کار میکند و به تازگی کتابی به اسم شکنجه شیرین – Sweet Blasphemy – نوشته نویسندهای به اسم عزیز زاهارا به او دادهاند تا بخواند. (کتابی که به اللا داده شده است در ترجمه فارسی، ملت عشق ترجمه شده است.) او از طریق همین کتاب با تصوف آشنا شده و زندگیاش دچار تحول میشود. ملت عشق روایت دوم این رمان است.
ملت عشق داستانی مربوط به قرن سیزدهم است. داستان درویش فارس و اهل تصوف به نام شمس تبریزی و رابطه الهامبخش او را با مولانا بزرگترین شاعر طریقت تصوف روایت میکند. نهایتا مولانا از طریق عشقش به شمس متحول میشود و همین عشق منشا الهامی برای نوشتن مثنوی میشود، اثری کلیدی از تصوف که تحلیلهایی قرآنی را در قالب شعر، داستانهای روزمره، افسانهها و معجزات بیان میکند. این آغاز طریقت تصوف مولوی بوده که از طریق شعر موسیقی و سما صورت میگرفته است.