دیدنی های کرج
جمعه 1 فروردین 1399 10:33 AM
اغلب ما در سفر به شهرهای از کرج عبور میکنیم اما کمتر به این فکر میکنیم که سری به جاذبههای آن زده و این شهر را به عنوان مقصد سفر خود انتخاب کنیم. این شهر ایران کوچک است و مردمی با فرهنگها و قومیتهای مختلف در این شهر زندگی میکنند. در این مقاله میخواهیم دیدنیهای این کلانشهر را به شما بیشتر معرفی کنیم:
جاده چالوس را شاید پرخاطرهترین جادهی ایران برای ایرانیها نامید. این جاده با طبیعت بکر و بهشتمانندش یکی از زیباترین جادههای ایران است. نام اصلی این جاده جاده ۵۹ است و اهمیت زیادی دارد. این جاده از میان شهر کرج کشیده شده و تا شهر چالوس امتداد مییابد.
پارک جنگلی جهان نما بزرگترین پارک شهر کرج است. در این پارک گونههای گیاهی مختلف و دریاچهای زیبا قرار دارد که قدمت آنها به نیم قرن میرسد. این پارک در زمینی به مساحت هزار و چهارصد هکتار، در حد فاصل اتوبان تهران-کرج و بزرگراه شهید همت قرار دارد. قدم زدن در این پارک قدیمی و مشاهدهی دریاچهای زیبا، میتواند لحظات خوشی برای شما در سفر به کرج ثبت کند.
آبشار خور در نزدیکی روستای خور، در فاصلهی ۱۷ کیلومتری جادهی کرج-چالوس قرار دارد. ارتفاع این آبشار ۵۰ متر است و از روستای خور، تقریبا ۲ کیلومتر فاصله دارد و با پیادهروی ۳۰ الی ۴۵ دقیقهای از میان درختان سیب ترش، گوجهسبز، زردآلو و گیلاس و منطقهای زیبا به این آبشار میرسید. در فصل سرد سال به علت سردی هوا آب آبشار یخ میزند و منظرهی بسیار زیبایی خلق میکند.
نمایشگاه و باغ پرندگان چهارباغ یکی از بزرگترین مجموعهی کبوتران و ماکیان زینتی است که مجموعهای از پرندگان آبزی، کنارآبزی، پرندگان شکاری، طوطیها و ... را در خود جای داده است. این باغ از شنبه تا پنجشنبه پذیرای گردشگران و بازدیدکنندگان است.
غار یخ مراد یکی از زیباترین و کمیابترین غارهای کشور است و کارشناسان اعتقاد دارند که در گذشته زیر آب بود. این غار در حوالی روستای آزادبر و روستای کهنهده قرار دارد. دریچهی ورودی این غار در ارتفاعات کوههای منطقه قرار دارد و ارتفاع آن از سطح دریا ۲۶۴۰ متر است. در اعماق کوه چشمههای یخزده در کف زمین و استالاکتیتهای اسفنجی به چشم میخورد. در بخشی از این غار چهار طبقه با اختلاف ارتفاع بیش از ۳۰ متر دیده میشود. یادتان باشد که اگر دوست داشتید به این غار بروید، حتما وسایل حرفهای غارنوردی به همراه داشته باشید.
روستای برغان یکی از روستاهای تاریخی و گردشگری کرج است و به دلیل قرارگیری در رشتهکوههای البرز در بهار و تابستان آبوهوای بسیار معتدلی دارد. این روستا در ۱۳ کیلومتری شمال غربی کرج قرار دارد. گفته میشود قدمت این روستا از کرج بیشتر است و به دوران قاجار بازمیگردد. در این منطقه طبیعت سرسبزی را میبینید که گفته میشود قدمت درختهای آن بیش از هزار است. از آثار تاریخی روستای برغان میتوان به حسینیه اعظم، پل تاریخی برغان، چنار کهن مسجد جامع، درخت پیر سپیدارک و تپهی باستانی قلعه کشکلا اشاره کرد.
مسجد جامع این روستا قدمتی ۸۰۰ ساله دارد و حسینیهی اعظم نیز بر طبق نوشتهی کتیبهی سنگی سردر، قدمت آن به بیش از ۵ قرن میرسد. درخت چنار این روستا بسیار قطور بوده و حدود ۱۲ متر است و داخل آن کاملا خالی شده و به شکل اتاقی درآمده است که میتواند بیش از ۱۰ نفر را در خود جای دهد. در تپهی کشکلا هم در گذشته قلعهای باستانی وجود داشت و امروزه تنها قطعاتی از سفالهای مربوط به دوران اسلامی (به خصوص دوران ایلخانی تا دوران قاجار) باقی مانده است.
روستای شهرستانک یکی دیگر از روستاهای تاریخی کرج است که در شمال کوه توچال قرار دارد. ناصرالدین شاه در این روستا کاخ ویژهای داشت که آن را کاخ شهرستانک مینامند. جادهی ناصری راهی بود که در گذشته ری را به مازندران وصل میکرد و در دوران حکومت قاجار گسترش یافته است و از این روستا عبور میکند. با توجه به آثار تاریخی موجود، قدمت این روستا را به قرن ششم هجری قمری نسبت میدهند. از دیگر دیدنیهای این روستا میتوان به قلعهی دزدبند (قلعه دختر) و تپه شنستون (شن ستون) اشاره کرد.
روستای واریان یکی دیگر از روستاهای مسیر کرج-چالوس است که مردم آن به زبان تاتی صحبت میکنند. بعد از پیریزی سد امیرکبیر، تنها راه ارتباطی به این روستا، عبور از سد کرج با قایق است. به عبارت دیگر برای ورود به این روستا هیچ راه زمینی دیگر وجود ندارد! این روستا به همراه دو روستای دیگر به نامهای زرکان و کوشکبالا، ابتدا در جایی قرار داشت که هماکنون سد امیرکبیر قرار دارد. در پی ساخت این سد، مردم این روستاها به مناطق بالاتر کوچ داده شدند.
پارک چمران کرج بعد از میدان امام حسین این شهر قرار دارد و یکی از بزرگترین و زیباترین پارکهای کرج است. این پارک در زمینی به مساحت ۳۷ هکتار ساخته شده است. این پارک نیمهطبیعی پوشیده از درختان انبوه است و عبور رودخانهی کرج، از این پارک محل مناسبی برای استراحت و تفریح خانوادهها ایجاد کرده است.
باغ فاتح در منطقهی جهانشهر کرج قرار دارد. این منطقه در گذشته یکی از سرسبزترین مناطق این شهر بوده و مردم آن را «باغشهر» مینامیدند. بنیانگذار باغ فاتح (و میتوان گفت کل شهر کرج) فردی به نام حاج محمدصادق فاتح یزدی بود؛ قصه از این قرار است که حدود نیم قرن پیش، در پی خشکسالی، قحطی و بیکاری، گروهی از اهالی یزد برای یافتن مکان مناسب برای اسکان و سرمایهگذاری به منطقهی کرج نقل مکان کردند و وجود سرمایهگذاران سبب رونق اقتصاد و بازار کار کرج قبل از انقلاب شد.
باغ فاتح را نیز در آن دوران این سرمایهدار یزدی بنا کرد که در گذشته وسعت آن بین ۱۳۰ الی ۳۰۰ هکتار بود اما امروزه متاسفانه کمتر از ۲۰ درصد آن باقی مانده است.