پاسخ به:معرفي كتاب هاي سايت مستور
شنبه 25 دی 1389 5:18 PM
اسب نقره ای |
15 مرداد 1389 ساعت 23:11 | |
به من گفتند امیر بخارا به نگه داشتن اسبهای زیبا و نجیب و اصیل، اشتیاقی وصف نکردنی دارد و هر جا وصف اسب رهواری را می شنود با شتاب برای گرفتن یا خریدش پیکی روانه می کند و زین و یراق اسبهایش از طلا و زمرد و زبرجد است. ...امیر هم دستور داد مرا به ستورگاه و اصطبل سلطنتی ببرند تا اسبهایش را خوب بنگرم و عقیده ی خویش را درباره ی آنها اظهار نمایم. وقتی دوباره به محضرش رسیدم گفتم: «امیر به سلامت باد! من هیچ اسبی در آخور مخصوص ندیدم!» امیر شگفت زده شد و از تخت به زیر آمد و گفت: «یا تو در اسب شناسی مردی بصیر و کامل و کاردان هستی یا نیک احمقی و در عقل تو باید شک کرد!...» «ای امیر! شما گاوها را زین می گذارید و مال خویش به هدر می دهید!» امیر از کوره در رفت... *** عنوان «اسب نقره ای» ارتباط عجیب و غریبی با موضوع این کتاب دارد! ارتباطی پیچیده ولی عمیق و تاثیرگذار! زمانی که امیدها اندک بود و عرصه تنگ، زمانی که مردم فارس و ترک و عرب زیر یوغ بردگی خلفای عباسی بودند، مردی از تبار اهل بیت پیدا شد و حق خواهی کرد. نام او بود: محمد بن قاسم علوی. او از نوادگان امام سجاد (ع) بود و در زمان خلیفه معتصم قیامی بزرگ به راه انداخت. داستان «اسب نقره ای» راجع به مردی است که تمام دار و ندارش یعنی اسبی به نام «سمند» را، فدایی این قیام می کند. جالب اینجاست که این قیام از ایران شروع شد و با استقبال ایرانیان نیز همراه بود! نقش اول این داستان نیز ایرانی خون گرم و سرد و گرم چشیده ایست به نام «سامان»! همین آشنایی و قومیت با شخص اول داستان، از جذابیت های این کتاب است. این کتاب توسط نشر عابد با قیمت 600 تومان به چاپ رسیده است. واکنش خواننده در پایان کتاب: دلتان می خواهد دنیای امروز پر باشد از محمدان علوی! پ.میعاد |