چگونه بهتر دورکاری کنیم؟
دوشنبه 19 اسفند 1398 11:29 PM
روزنامه همشهری: با شیوع ویروس کرونا بسیاری از شرکتها به دورکاری روی آوردهاند و حالا جمع کثیری از کارمندان، لااقل در شرکتهای خصوصی مشغول فعالیتهای روزمره شرکت خود در داخل منزل هستند. دورکاری امری است که برای بسیاری از این سازمانها و نیروهای آنها تازگی دارد و با آن آشنایی کاملی ندارند. تغییر روند کاری شرکتها و فعالیت روزانه نیروها نیازمند دانستن برخی نکات است که در این مطلب سعی کردهایم به برخی از آنها اشاره کنیم.
فضای دورکاری در منزل
موضوع اولی که در دورکاری شما را درگیر خواهد کرد این است که تنها زندگی میکنید یا با خانواده؟ اگر در خانه خود تنها هستید، چالشهای بهمراتب کمتری خواهید داشت. یک فرد تنها با خیالی راحتتر میتواند فضایی برای خود فراهم کند که در آن به دورکاری مشغول باشد، اما اگر در یک خانواده دو یا چند نفره باشید چطور؟ بهخصوص آنکه در این روزها احتمالاً اکثر اعضای خانه در منزل کنار شما هستند و کار کردن در کنار آنها در حالیکه مشغول گذران وقت هستند کار سختی است.
برای حل این مسئله اول از همه سعی کنید که یک فضای کار اختصاصی برای خود ایجاد کنید. اگر اتاق شخصی دارید که بهتر و اگر به چنین اتاقی دسترسی ندارید، هرجای خانه را میتوانید تبدیل به قلمرو خود کنید؛ حتی فضای کوچکی در آشپزخانه. باید به دیگر اعضای خانواده خود توضیح دهید که مشغول کار کردن هستید.
قواعد دورکاری را رعایت کنید
سعی کنید وارد بحثهایی که میدانید طولانی هستند، نشوید؛ این روزها صحبت در مورد کرونا میتواند یکی از همین بحثهای خطرناک و بیانتها باشد. تا حد امکان، فضایی که برای مقر کاری خودتان انتخاب میکنید، دور از تلویزیون باشد، چرا که این جعبه جادویی میتواند آغازگر صحبتهای متعددی شود. به اعضای خانواده توضیح دهید که درگیر کار هستید و برای آنکه بتوانید تمرکز خودتان را روی کارتان بگذارید و سروصدا و صحبتهای آنان حواستان را پرت نکند، از هدفون استفاده کنید. سعی کنید برای صرف ناهار یا هر میانوعده دیگری، دائم از جای خود بلند نشوید. فراموش نکنید دورکاری در منزل هم نیازمند استراحت است و حتماً در طول روز حداقل جز ساعت ناهار، نیم ساعت تا یک ساعت بهخودتان استراحت بدهید.
ملزومات دورکاری را فراهم کنید
حال که آشنایی با فضای دورکاری را تجربه کردید، بهتر است به نخستین رکن مهم دورکاری بپردازیم؛ یعنی میز کارتان، همان نقطهای که قرار است در تمام طول روز با آن سر و کله بزنید. سعی کنید این میز کار را از وسایل شلوغ خالی کنید و یک محیط کار نیمهحرفهای برای خودتان فراهم کنید. مهیا کردن شرایط مناسب دورکاری از همان میز کار آغاز میشود؛ جایی که قرار است در تمام طول روز پشت آن باشید و آن را تبدیل به همان میز اداری خود در شرکت کنید. اینترنت، رایانه مناسب و خوراکیهای کافی، الزامهای اولیه هستند. هرکس ممکن است با توجه بهکار خود به ادوات دیگری نیاز داشته باشد.
اعتماد کارفرما را به باد ندهید
جدا از محیط دورکاری، باید به زمانبندی خود دقت کنید و آن را متفاوت از ساعت کاری خود ندانید. این مسئله را بهخودتان بقبولانید که قرار نیست با کار در منزل وقت کمتری را مشغول کار کردن باشید و اجازه ندهید این باور در ذهن کارفرمای شما نیز شکل بگیرد. اینکه کارفرما به سلامت تیم اهمیت داده و فرایند کاری را وارد چرخه دورکاری کرده، اعتمادی است که باید در یک جریان دوطرفه قرارگیرد.
منظم باشید
منظم نبودن، نقطه ضعفی است که باعث میشود درصورت دورکاری، انجام کار را به تعویق بیندازید. تعویق کار موجب انباشتگی میشود و در نهایت سر از کمکاری و کاهش کیفیت درمیآورد. برای برطرف کردن این مشکل، باید هر طور که شده برای خودتان یک برنامه منظم بچینید.
حتی اگر عادت ندارید از این قبیل برنامهها برای خود تهیه کنید، این بار را باید به آنها پایبند باشید و در یک جدول برای خودتان برنامهریزی کنید. هنگام دورکاری با مدیر یا هماهنگکننده خود تعامل داشته باشید. فرقی نمیکند در پیامرسانهای اجتماعی در ارتباط هستید یا با تلفن. در هر حال بدانید که موظف هستید پاسخ آنها را بدهید و اعتمادشان را جلب کنید. اعتماد به یک نیروی دورکار، عنصری است که خودبهخود بهوجود نمیآید و باید از عینک آنها نیز به مسئله نگاه کرد.
از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست