۱۰ هدفی که همه مادرها باید برای رسیدن به آن برنامه ریزی کنند
یک شنبه 18 اسفند 1398 12:41 PM
شاید شما هم به عنوان یک مادر متعهد و مسئولیتپذیر خودتان را بیش از حد درگیر و مشغول رسیدگی به کودک و کارهای روزانه کردهاید و از اهداف مادرانه خود به دور افتادهاید. حتما به مرور احساس میکنید که از رسیدن به هدفهایتان جا ماندهاید. اگرچنین حسی دارید، همین امروز دست به کار شوید و برای رسیدن به ۱۰ هدفی که همه مادرها باید برای آن برنامهریزی کنند، خودتان را آماده کنید. اهداف مادرانه منتظر شما هستند!
شاید یکی از مهمترین اهداف مادرانه و هدفی که همه مادرها باید برای رسیدن به آن برنامهریزی کنند، حفظ سلامتی جسمی و روحی است. برنامهای ترتیب دهید که کودکان هم بتوانند ورزش کنند. البته حواستان به سلامتی خودتان هم باشد و حتما برای ورزش کردن خودتان هم برنامهریزی کنید. با خانواده به پیادهروی بروید یا در حیاط خلوت خودتان با بچهها فوتبال بازی کنید. غذای سالم برای خود و خانوادهتان تهیه کنید. فعالیتهای مربوط به سلامتی را هر هفته تغییر دهید و آن را متناسب با آب و هوای بیرون، تنظیم کنید. برنامه را طوری تنظیم کنید که در هر هفته فرصتی برای انجام فعالیتهای گروهی هم وجود داشته باشد.
یکی از اهداف مادرانه بسیار مهم، گسترش میزان درآمد و برنامهریزی برای بودجهی خانواده است. بودجهی خانوادگی را طوری تنظیم کنید که علاوه بر شامل شدن درآمد و هزینهها، مقاصد کوتاه مدت و بلند مدت مالی شما را هم در بر بگیرد. اگر جزو مادران خانهدار هستید، میدانید که زندگی کردن فقط با یک منبع درآمد بسیار سخت است. در مضیقه گذاشتن کودکان برای اینکه پولهایشان را درست خرج کنند یا پسانداز داشته باشند، کار مشکلی است. در صورتی که شما و همسرتان هر دو منبع درآمد داشته باشید، اهداف مالیتان را مشخص کنید تا دقیقا متوجه شوید که وضعیت خرج و مخارجتان به چه صورت است. با در نظر گرفتن میزان هزینه و درآمدتان، بهتر میتوانید برای فعالیتهایی مانند ورزش، تعطیلات، تعمیرات ماشین و کرایه تاکسی فرزندتان برنامهریزی کنید. حتی ممکن است تصمیم به صرفهجویی در هزینهها بگیرید.
حتما دور و برتان شلوغ و ذهنتان آشفته است؛ به طوری که حتی نمیتوانید کلیدتان را پیدا کنید. کارهای زیادی باید در این هفته حتما انجام بدهید، ولی تصور میکنید از عهدهی آن بر نمیآیید. وقت آن رسیده که به عنوان یکی از اهداف مادرانه ، برنامهریزی منظمی داشته باشید. شما به کمک این برنامهریزی و نوشتن کارهایی که در آینده قصد انجام آن را دارید، بهتر میتوانید به کارهایتان رسیدگی کنید. برنامهریزی برای انجام کارها در طول زمان تبدیل به یک عادت مفید و اثربخش خواهد شد.
یکی از اهداف مادرانه که همه باید آن را در اولویت قرار دهند، معاشرت با دوست خوب برای مادران است. اگر جزو مادرانی هستید که تمام انرژیتان را صرف بچهها میکنید و برای خودتان وقتی اختصاص نمیدهید، زمانش رسیده که این رویه را تغییر دهید. اهداف ارتباطیتان را طوری تنظیم کنید که زمانی را برای دیدار دوستان و اعضای خانوادهتان داشته باشید. یک پرستار برای کودکتان پیدا کنید و یک روز را برای گشت و گذار با همسرتان اختصاص دهید. روابط خودتان را با اعضای خانواده از طریق تلفن، شبکههای اجتماعی، ایمیل و غیره حفظ کنید. معاشرت با دوستان به عنوان هدفی که همه مادرها را خوشحال و به تقویت روحیه آنها کمک میکند، شناخته شده است.
شما باید برای زمانهای فراغت از کار و مواقع بیکاری برنامههای مشترکی داشته باشید. به عنوان مثال گاهی پیش میآید که مثلا همسرتان یکی از بچهها را برای دیدن بازی فوتبال برده و شما فرزند دیگرتان را برای کار دیگری همراه خود بردهاید. در این حالت، فعالیتهای متضاد و متفاوتی انجام گرفته است. شاید به عنوان یک خانواده وقت کافی برای یکدیگر اختصاص ندهید. وقتتان را طوری تنظیم کنید که حداقل اعضای خانواده هفتهای یک بار دور هم جمع شوند و وقتشان را در کنار هم بگذرانند. برنامهای ترتیب دهید و از لذت نوشیدن چای دور هم لذت ببرید.
شاید امسال برای گذراندن تعطیلات در ذهنتان برنامهای برای سفر ترتیب دادهاید و شاید هم طرحی برای رفتن به سفر نداشته باشید. بهتر است فهرستی از مکانهایی که قرار است به آنجا بروید و میزان بودجهتان برای سفر تهیه کنید. بودجه مورد نظر را با مقصد مورد نظر تطبیق دهید. این باعث میشود که مقاصد خود را اولویتبندی کنید و با توجه به میزان پولی که دارید، تصمیمگیری بهتری انجام دهید. با این برنامهریزی میتوانید در تنظیم بودجه خودتان بازبینی کنید.
مادران همیشه تمایل دارند پیش از ورود کودک به مراحل بالای تحصیلی متوجه نقاط ضعف و قوت آنها شوند. برای خودتان اهداف علمی در نظر بگیرید و رشد علمی خود را افزایش دهید. از این طریق میتوانید به بهبود نمرات، افزایش اعتماد به نفس و درجات علمی کودک کمک کنید. با معلم کودک در ارتباط باشید و برنامهای در خانه ترتیب دهید تا با کودک تمرین کنید. برای افزایش مهارتهای علمی خودتان میتوانید در کارگاهها و کلاسهای مجازی شرکت کنید یا به کالج بروید. به زودی شاهد تغییرات خوشایندی خواهید بود.
هدفی که همه مادرها باید آن را در برنامههای سال جدید بگنجانند، عضویت در گروهها است. برای شرکت در گروههای مختلف ورزشی مانند فوتبال، والیبال، شطرنج یا گروههای هنری مانند آواز ترتیب دهید. به علایق خودتان توجه کنید و سعی کنید که استعدادهایتان را رشد دهید.
معمولا خانوادهها مدت زمان زیادی را صرف استفاده از شبکههای اجتماعی و سایر لوازم الکترونیک میکنند. در مدت زمان گذراندن در شبکههای اجتماعی، تماشای تلویزیون و بازیهای الکترونیک تجدیدنظر کنید. از همین امروز به عنوان یکی از اهداف مادرانه خود، برنامهای تعیین کنید و در آن مشخص کنید که هر کس در چه زمانی میتواند از لوازم الکترونیکی استفاده کند و چه زمانی باید استفاده از آن را کنار بگذارد.
اهدافتان را برای سال جدید تنظیم کنید. سعی کنید هدفهای شخصی برای خودتان در نظر بگیرید. سعی کنید زمانی که برای خودتان اختصاص میدهید، اولویت قرار داشته باشد. شما میتوانید کسب و کار مخصوص به خودتان را داشته باشید. به یاد داشته باشید که مادر بودن هیچ منافاتی با اهداف، علایق و فعالیتهای شخصی ندارد. بنابراین، حداقل ۳۰ دقیقه در روز را به انجام کارهای شخصی و رسیدن به اهداف مادرانه اختصاص دهید. فهرستی از فعالیتهایی که قرار است سال آینده آنها را انجام دهید، تهیه کنید. این ایدههای شخصی نگرش مثبتی در شما ایجاد میکند.