عمار عزیزی دانشجوی ترم هشتم رشته مهندسی عمران دانشگاه صنعتی سهند تبریز ساکن روستای سه کانی شهرستان اشنویه می باشم. به مدت سه سال( دوم، سوم و چهارم دبیرستان) بورسیه بنیاد علمی آموزشی قلم چی بودم. که با برنامه ریزی دقیقی که کانون داشت موفق شدم رتبه خوبی در کنکور سراسری کسب کنم.
روستای سه کانی ( se kani)، در منطقه دشتبیل از توابع شهرستان اشنویه ، در جنوب آذربایجان غربی قرار دارد می باشد که حدود 250 خانوار و 900 نفر جمعیت دارد و به لحاظ جغرافیایی از سمت جنوب به روستای آغبلاغ، شمال گل ماوران، شرق ترسه بلاغ و عین الروم وصل میشود و حدود 500 راه آسفالتی تا وسط روستا از جاده اصلی ارومیه به اشنویه فاصله دارد. شبکه آبرسانی ، برق، تلفن به طور کامل وجود دارد و در اردیبهشت سال 98 گازرسانی به روستا انجام خواهد شد. روستای سه کانی به لحاظ وجود باغات در منطقه رتبه نخست را دارا می باشد و بخش اعظم آنرا باغات سیب تشکیل میدهند و از طبیعت زیبایی هم برخوردار میباشد که هر ساله میزبان تعداد زیادی مسافر از شهرهای دور و نزدیک در ایام تعطیلات می باشد.
میوه های قابل برداشت در این روستا عبارتند از : سیب، گردو، هلو،زرد آلو، گلابی، شاه توت، شلیل، آلوچه، گیلاس، انگور. و از میوه های وحشی هم زالزالک کوهی موجود می باشد.
تپه ی کهنه ی سه کانی که در زبان کردی با نام “گر قلات”1 معروف است تپه ای تاریخی است و قدمتی چند هزار ساله دارد. و به سدهی 6تا8 ه. ق بر میگردد. از منابع معدنی روستا هم میتوان به معدن سنگ “کورد گرانیت” که از آن سنگ گرانیت استخراج میشد اشاره کرد.
این روستا دارای دو باب مدرسه است که شامل مقطع ابتدایی و دوره اول متوسطه می باشد که یک ساختمان آن تاسیس سال 1353 و ساختمان دیگر سال 1385 می باشد.
علت نام گذاری روستا به نام سه کانی به دیرباز بر میگردد. در قدیم الایام سه چشمه در روستا وجود داشته که علت اصلی تشکیل روستا هم بوده اند و اینکه در زبان کردی به چشمه، ”کانی” گفته میشود که در کنار هم روستایی با نام سه کانی بوجود آمد.