0

سفر به روستای بزغان

 
hosinsaeidi
hosinsaeidi
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1394 
تعداد پست ها : 23615
محل سکونت : کرمانشاه

سفر به روستای بزغان
دوشنبه 7 بهمن 1398  12:32 AM

گردشی دل انگیز در سفر به روستای برغان

گردشی دل انگیز در سفر به روستای برغان

روستای برغان

برغان نام روستای زیبا و بکری است که در دهستان برغان بخش چندار شهرستان ساوجبلاغ و در کوه های البرز و در میان کرج و هشتگرد واقع شده است. بافت این روستا قدیمی و دارای باغ های بسیاری است که در تمام فصول سال به ویژه بهار و تابستان می تواند پذیرای گردشگران باشد. با ما همراه باشید تا باهم گشتی در این روستای زیبا و دوست داشتنی بزنیم.

بافت این روستا قدیمی و دارای باغ‌های بسیاری است که در تمام فصول سال به‌ویژه بهار و تابستان می‌تواند پذیرای گردشگران باشد.

baraghan2

رودخانه‌های شاهرود و سنج که از کوه‌های البرز مرکزی سرچشمه می‌گیرد، از کنار این روستا می‌گذرد. این رودخانه‌ها سبزی و طراوت را برای روستا و جاده منتهی به آن رقم می‌زنند، به طوری که وقتی وارد جاده برغان می‌شوید،‌ تا چشم کار می‌کند،‌ درخت است و سرسبزی و صدای رودی خروشان که شما را به وجد می‌آورد. عمر بسیاری از این درختان به بیش از هزار سال می‌رسد.

برغان به موازات بهره‌مندی از طبیعتی زیبا، جاذبه‌های گردشگری تاریخی مختلفی را نیز در خود جای‌داده که این جاذبه‌ها نیز طرفداران و گردشگران خاص خود را دارد. برغان از مناطق بسیار زیبای استان البرز محسوب می‌شود و به دلیل نزدیکی به اتوبان کرج – قزوین می‌تواند شاهد افزایش تعداد گردشگران در خود باشد. سرسبزی، طراوت و خرمی روستای برغان گردشگران زیادی را به وجد می‌آورد. رودخانه‌های شاهرود و سنج که از کوه‌های البرز مرکزی سرچشمه می‌گیرند، از کنار این روستا عبور می‌کنند. این روستا، چشم‌اندازها و مناظر دلپذیری دارد و سیمای عمومی روستای برغان از سرسبزی، طراوت و خرمی سرشار است و گردشگران را به وجد می‌آورد به همین دلیل به‌عنوان روستای توریستی و نمونه هدف گردشگری شناخته‌شده است.

baraghan4

دیدنی ها و جاذبه های روستای برغان

روستای برغان چندین جاذبه ی دیدنی را در خود جای داده است که عبارتند از:

رودخانه های خروشان برغان

عبور دو رودخانه از نزدیکی روستا باعث شده تا بر طراوت فضای آن افزوده شود و پوشش گیاهی مناسبی در آن به وجود آید. این رودخانه ها، شاهرود و سنج نام دارند که از البرز مرکزی سرچشمه می گیرند و پس از سیراب نمودن طبیعت سرسبز به مسیر خود ادامه می دهند.

درختان کهنسال برغان

به طور کلی درختان کهنسال در جای جای روستا جای دارند اما دو چنار کهنسال مسجد جامع از ارزش خاصی برخوردار می باشند.

درخت چنار که در ضلع شمالی حیاط مسجد است از همه ی درختان قطورتر است و حدود ۱۲ متر طول دارد. اما این تنها یک درخت قدیمی و زیبا نیست چرا که با کمی دقت سوراخی روی تنه ی آن  به چشم می خورد و متوجه می شوید که تنه ی آن کاملا خالی است. درون تنه ی این درخت به شکل اتاقی که بیش از ۱۰ نفر گنجایش دارد. در میان این اتاق یک حوض تعبیه شده است و اطراف آن نیز سکوهایی برای نشستن وجود دارد. مردم بر این باورند که با بستن دخیل به این درخت به آرزوهایشان می رسند.

درخت کهنسال ضلع جنوبی مسجد که به گرده بینه مشهور است محیطی برابر ۱۰ متر دارد. تنه ی این درخت توپر می باشد و شاخه های سرسبز آن رو به رشد هستند. درختان کهنی در اطراف آن دیده می شود که همگی حاصل شاخه ها و جوانه هایی هستند که از کنار ریشه بسیار قطور آن روییده اند.

درخت دیگری به نام نارون داربیخ نیز در روستا وجود دارد که دسته های مذهبی در عاشورا به سمت آن می روند و سپس به سمت تکیه باز می گردند.

baraghan5

حسینیه اعظم در بالا محله برغان اثر تاریخی ارزشمندی است که قدمت آن بر اساس نوشته کتیبه سنگی سر در به بیش از ۵ قرن می‌رسد و اطراف حسینیه رواق‌هایی در دو طبقه احداث‌شده که علاوه بر دیوارها با تیرچه‌های چوبی منبت‌کاری شده از همدیگر جدا شده‌اند که این رواق‌ها محل استقرار عزاداران و تماشاچیان تعزیه‌هاست. مسجد جامع و حسینیه دو بنای مذهبی قدیمی رو به روی‌هم و در جهت شمال جنوب واقع شده‌اند. طاق‌نمایی که روی معبر عمومی (کوچه) احداث‌شده، این دو بنا را به همدیگر متصل نموده است. در مسجد جامع درخت چنار با قدمت بالای ۱۰۰۰ سال وجود دارد که موردتوجه گردشگران و توریستان قرار گرفته است. در شمال برغان و در ارتفاع ۱۶۷۰ متری از سطح دریا تپه‌ای به ارتفاع ۱۲۰ متر نسبت به زمین‌های اطراف وجود دارد که به کش کلا معروف است.

تشکرات از این پست
mohammad_43
دسترسی سریع به انجمن ها