0

چگونه امور اقتصاد خانواده را تنظیم کنیم؟[

 
hosinsaeidi
hosinsaeidi
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1394 
تعداد پست ها : 23615
محل سکونت : کرمانشاه

چگونه امور اقتصاد خانواده را تنظیم کنیم؟[
سه شنبه 24 دی 1398  7:23 AM

چگونه امور اقتصادی خانواده را تنظیم کنیم؟

برای تنظیم امور اقتصادی خانواده، علاوه بر تفاهم و همکاری زن و شوهر، تعاون و همکاری فرزندان نیز لازم است

چگونه امور اقتصادی خانواده را تنظیم کنیم؟

چگونه امور اقتصادی خانواده را تنظیم کنیم؟

برای تنظیم امور اقتصادی خانواده، علاوه بر تفاهم و همکاری زن و شوهر، تعاون و همکاری فرزندان نیز لازم است. اگر اعضای خانواده، تقیدی به درآمد و نحوه خرج کردن نداشته باشند، خانواده را به بدبختی و ورشکستگی گرفتار می سازد. بنابراین پدر و مادر باید در امور اقتصادی با فرزندان مشورت کنند و آن ها را با کار پدر و مادر، درآمد و دخل و خرج خانواده آشنا سازند. به طوری که بچه ها بفهمند برای به دست آوردن پول، تلاش و کوشش لازم است و امور منزل خود به خود و به آسانی اداره نمی شود، بلکه زحمات شبانه روزی پدر و مادر است که منزل را اداره و منظم ساخته است.

اگر اعضای خانواده، تقیدی به درآمد و نحوه خرج کردن نداشته باشند، خانواده را به بدبختی و ورشکستگی گرفتار می سازد.

والدین بهتر است به فرزندان خود یاد دهند، ابتدا باید ضروریات زندگی مثل اجاره خانه، پول آب و برق، غذا و پوشاک و... را تأمین کرد و سپس نوبت به سایر موارد می رسد. به گونه ای که بچه ها از آغاز زندگی عادت کنند از هوس های بی جا و بلندپروازی ها اجتناب کنند؛ خواسته ها و توقعات شان را با درآمد خانوادگی تطبیق دهند؛ خود را فرد ممتازی نشمارند که پدر و مادر موظفند شبانه روز زحمت بکشند و وسایل آسایش آن ها را فراهم سازند، بلکه خود را در اداره منزل، سهیم و شریک بدانند.

این درست نیست که پدر و مادر از احتیاجات خود، کم بگذارند تا بتوانند توقعات غیرضروری فرزندان شان را تهیه و تأمین کنند و آن ها را لوس، پر توقع و قدرنشناس بار آورند.

اگر وضع مادی خانواده خوب است و در رفاه کامل زندگی می کنند، باز هم نباید پدر و مادر اجازه بدهند که فرزندان شان بی حساب و بی قید و بند خرج کنند. خوب است مهارت قناعت کردن را به کودکان آموزش داد به این ترتیب که از وسایل زندگی خود مانند مداد و دفتر به خوبی استفاده کنند؛ به عنوان مثال، از بریده های کاغذ، برای ساخت کاردستی، محاسبات و یادداشت های موقتی استفاده کنند. البته باید دقت کرد که مرز بین بخل و قناعت برای کودکان مشخص شود.

این درست نیست که پدر و مادر از احتیاجات خود، کم بگذارند تا بتوانند توقعات غیر ضروری فرزندان شان را تهیه و تأمین کنند.

5e14585d9b142.jpg

 

بهتر است والدین از سختی زندگی و کمبودهای مالی نزد کودکان شکایت نکنند، بلکه آنان را به صبر و استقامت تشویق کنند و به کار و کوشش برای زندگی بهتر وادار سازند.

قرآن کریم درباره این گونه آدمیان می فرماید: «يَحْسَبُهُمُ الْجاهِلُ أَغْنِياءَ مِنَ التَّعَفُّفِ تَعْرِفُهُمْ بِسيماهُمْ لا يَسْئَلُونَ النَّاسَ إِلْحافاً»؛[1] و از شدّت خويشتن دارى، افراد ناآگاه آن ها را بى نياز مى پندارند؛ امّا آن ها را از چهره هايشان می شناسى؛ و هرگز با اصرار چيزى از مردم نمی خواهند».

والدین می توانند در تنظیم برنامه اقتصادی خانواده، از فرزندان شان نظرخواهی کنند و نظرات آن ها را در جمع خانواده مطرح و از برنامه و نظرهای زیبای آنان با توجه به سن و سال شان تشکر کنند. با این کار می توانند تفکر اقتصادی فرزندان شان را تقویت کنند و به شخصیت اجتماعی آنان، جهت ببخشند. همچنین برای فرزندان شان در بانک، حساب پس انداز همراه با سود افتتاح کنند و پول های جمع آوری شده قلک او را به حساب بانکی اش انتقال دهند. برای این منظور خوب است کودک همراه با والدین خود در بانک حضور یابد.

می توان با کودکان، بازی خرید و فروش انجام داد تا از این طریق، مفاهیم آموخته شده مربوط به تربیت اقتصادی را به خوبی در زندگی نمایشی و بعدها در زندگی واقعی، به کار گیرند.

منبع: کتاب فرزندانی برای آینده: آشنایی با شیوه های تربیت کودک، ص262-260.


پی نوشت ها:

[1]. بقره: 273.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها