0

الکمال کل الکمال

amuzesh2005
amuzesh2005
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 6524

پاسخ به:الکمال کل الکمال
شنبه 25 دی 1389  11:40 AM

مشخصات اولیه امام محمد باقر (علیه السلام)

ابتدا خصوصيات مختصر شناسنامه اي ایشان را  بگویيم:

امام پنجم :

امام محمد باقر (علیه السلام)
نام:
محمد (علیه السلام)

لقب:

باقر

-------------------------------------------------------
« باقـر » یعنی  شکافنده علوم ؛ مگر علم را مي شود شکافت؟

با چه چيزي؟

آیا اگر طرز کار را به من بگويند و من ياد بگيرم به اين شکافتن مي گويند؟

علم در اصل چيست که بشود شکافت؟

در روایات آمده است :

« مَن اخلص لله اربعين صباحاً ،»

«هر کس چهل صبح برای خدا خالص شود»  

یعنی از صبح تصمیم بگیرد که خدايا کارهايي که مي خواهم انجام بدهم فقط براي توخالص باشد و يک ذره هم نمی خواهم ریا بکنم، نتیجه اش این میشود:

« جري الله ينابيع الحکمه من قلبه علي لسانه  »

«خدا چشمه هاي حکمت را از قلبش به زبانش جاري مي کند».

یعنی معلوم می شود علم تنها این نیست که یک سری مطالب را بخوانیم و حفظ کنیم  بلکه چیز دیگری هم هست و آنرا اینگونه تعریف کرده اند:

« العلم نورٌ يقذفُه الله في قلب من يشاء »

«نوري است که خدا در دل هر کس بخواهد مي اندازد.»

یعنی امام باقر (علیه السلام) علاوه بر علومي که از طريق پيامبر اکرم (ص) به ايشان رسيده و تا قيامت را خبر دارند، در آن و لحظه هم از درونشان علم مي جوشد و بيرون مي آيد.

اميرالمومنين (علیه السلام) فرمودند :
پيامبر اکرم (ص) هزار باب علم براي من گشود، که هر بابي خود هزار باب ديگر داشت!

امام (علیه السلام) چه طوری باقر و شکافنده علوم است؟

نمونه هايي از این را می گوييم تا بفهميم اينها واقعاً چه کساني هستند و  چه کساني را متأسفانه امروز در جامعه در بسیاری از اماکن علمي ، اعتقادي و مذهبي داریم فراموش مي کنيم .

امام باقر (علیه السلام) درسال 57 هجري  متولد شدند و واقعه کربلا در سال 61 هجری اتفاق افتاد ، لذا ایشان در کربلا 3 سال و اندی داشتند . یعنی ایشان هم در کنار امام سجاد (علیه السلام) و امام حسین (علیه السلام) در کربلا حضور داشتند و پس حضرت زينب کار عظیمی داشتند که باید از امام حاضر یعنی امام حسین(علیه السلام) و پس از شهادت ایشان از امام حاضر دیگر یعنی امام سجاد(علیه السلام) و همچنین پسر ایشان را که باید بعد از امام سجاد(علیه السلام) امام مردم باشد  نگهبانی می کردند.

ایشان در شهر مدينه، در مقابل باب جبرئيل که کوچه بني هاشم بوده در خانه امام سجاد(علیه السلام) به دنیا آمدند .

القاب دیگر  امام باقر(علیه السلام):

شاکر( این صفت در امام باقر (علیه السلام) خیلی ویژه بود .)، هادی ، امین ، شبیه (چون ایشان شبیه پیامبر اکرم (ص) بودند .)    

پدر:

امام سجاد (علیه السلام)

مادر:

فاطمه دختر امام حسن (علیه السلام)
یعنی دوباره نسل ائمه ما از امام حسن (علیه السلام) و امام حسين (علیه السلام) ادامه پیدا کرد .

فاطمه دختر امام حسن(علیه السلام) مقام بسیار بالایی داشتند به طوری که امام صادق (علیه السلام) در مورد ایشان می فرمایند:

من یکبار شاهد بودم که فاطمه کنار دیواری نشسته بود و دیوار داشت می ریخت که او گفت : نریز ، صبر کن . و دیوار ایستاد و فاطمه کنار آمد و بعد دیوار افتاد. که بعد از آن حادثه امام سجاد(علیه السلام) صد دینار به عنوان صدقه دادند و این نشان می دهد که بعد از رفع حادثه هم می شود به شکرانه دفع آن صدقه داد .

ایشان 3 سال با امام حسين (علیه السلام ) و 34 سال با امام سجاد(علیه السلام) بودند.

مدت امامت : 19 سال      

مدت زندگی : 57 سال

شهادت: 114 هجري

کنيه:

ابوجعفر

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها