چقدر از کیست میدانیم؟
چهارشنبه 27 آذر 1398 11:55 AM
عوامل مختلفی در به وجود آمدن کیست در بدن نقش دارند:
گاهی خودتان با دیدن برآمدگی غیرعادی روی بدن میتوانید به وجود کیست پی ببرید. به عنوان مثال، کیستهای روی پوست و یا کیستهایی که روی بافتهای زیر پوست قرار دارند، به سادگی قابل رویت هستند. کیست پستان نیز قابل لمس است؛ به این معنی که با حرکت انگشت خود در ناحیه مربوطه میتوانید آن را حس کنید. از طرفی دیگر، کیستهای موجود در ارگانهای داخلی همچون کبد یا کلیه میتوانند هیچ مشخصهای نداشته باشند و یا توسط خود شخص مبتلا شده شناسایی نشوند. کیستهایی از این دست ابتدا به وسیله انواع عکسبرداریها (همچون اشعه ایکس، اولتراساند، توموگرافی، سیتی اسکن و یا اِم آر آی) مشخص میشوند که اغلب به خاطر پی بردن به مشکلات دیگر انجام شدهاند.
کیست، صدها نوع مختلف دارد. شناخته شدهترین انواع آنها عبارتند از:
بخش عمدهای از کیستها خوشخیم هستند اما برخی دیگر از آنها به واسطه اندازه و یا جایگاهی که در بدن دارند میتوانند منجر به بروز مشکلات دیگری نیز بشوند. نشانههای به وجود آمده ناشی از کیست به موقعیت عضوی که کیست، در آن به وجود آمده بستگی دارد. به عنوان مثال، کیستهای تخمدانی، بسته به دلیل به وجودآمدنشان، میتوانند به اختلالات قاعدگی، درد در ناحیه لگن و یا رابطه جنسی دردناک ختم شوند. کیستهای پستان نیز ممکن است به التهاب پستان و یا به وجود آمدن غده در پستان منجر شود.
کیستها به شکلی نادر ممکن است به تومورهای بدخیم (سرطانی) و یا عفونتهای پر خطر نیز منجر شوند. اگر بابت هرگونه برآمدگی غیرعادی یا تودهای در بدن خود نگران هستید، به پزشک مراجعه کنید. پزشک شما میتواند با انجام آزمایشات مربوطه علت کیست، را تشخیص دهد.