خواص آناناس
جمعه 22 آذر 1398 3:47 PM
در میوهی آناناس مواد مغذی ارزشمندی مانند پتاسیم به وفور یافت میشود که مصرف آنها برای حفظ سلامت بدن بسیار مفید و فوقالعاده بیان شده است. پتاسیم از بالا رفتن فشار خون جلوگیری کرده و به کنترل آن کمک خواهد کرد. افرادی که هر روز آناناس مصرف میکنند تا 20 درصد کمتر از سایرین دچار ابتلا به فشار خون خواهند شد.
آناناس حاوی مقدار مناسبی از بروملین است که مادهای مفید و تاثیرگذار در از بین بردن یا دفع ترشحات بینی، برونشیت یا سینوزیت خواهد بود. افرادی که به مدت زمان حدود یک هفته بروملین را مصرف کردهاند، تقریبا 80 درصد بیش از سایرین، قادر به مقابله با التهابات مجاری تنفسی بوده و این بیماری زودتر از بدن آنها خارج شده است.
از مهمترین ویژگیهای غذایی آناناس، آنزیم بروملین است که به میزان بسیار زیادی در این میوه یافت میشود. این آنزیم نوعی ضد التهاب بوده و از ایجاد التهابات بدن میکاهد. به گونهای که با مصرف آناناس میتوان در مبارزه یا پیشگیری از بروز آسیبدیدگیهای بدون بهویژه ورم مفاصل، گام مفیدی برداشت.
مصرف این میوه مخصوصا آب آن نوعی نوشیدنی طبیعی و بسیار مقوی است، برای افراد مبتلا به ورم مفاصل همانند دارویی ضد التهاب بوده و خوشبختانه با نوشیدن آن، با عوارض احتمالی داروهای ضد التهاب شیمیایی مواجه نخواهند شد. طبق توصیهی کارشناسان تغذیه و سلامتی مبتلایان به این بیماری بهتر است زمانی که ناشتا هستند، از این میوهی شگفتانگیز استفاده کنند تا خاصیت آنزیم بروملین چند برابر شده و تاثیر بهتری را در برطرف شدن ورم پاها و محبوس شدن آب بدن خود، ایجاد کنند.
برای کسب انرژی بیشتر روزانه برای خود آب آناناس تهیه کنید و صبح زود میل کنید تا روز با نشاطی آغاز کنید. میزان بالای ترکیبات مفید موجود در این میوه به بدن کمک میکند تا سرحال و سرزنده باشید. این میوه سیستم ایمنی بدن تان را تقویت میکند و مصرف منظم آن بیماریهای متعددی را از شما دور میسازد.
هیچ کس دوست ندارد تمام طول روز را مدام عطسه و فینفین کند. این میوهی فوقالعاده به میزان فراوانی ویتامین C و بروملائین دارد که با عفونتهای میکروبی مبارزه میکنند. خوردن آناناس همراه با داروهای تجویزی میتواند به درمان سرماخوردگی و سرفه کمک کند.
در سال 2010 محققان هندی تأثیر شربت تهیه شده با مخلوطی از آب آناناس، نمک، فلفل سیاه و عسل را روی بیماران آزمایش کردند. نتایج نشان داد که این نوشیدنی نسبت به شربت سرفه در آرام کردن سرفه و رفع ناراحتی گلو مؤثرتر است. آناناس حاوی آنزیم بروملین و ویتامین های A و C، منیزیم، منگنز و پتاسیم است که با تقویت سیستم دفاعی بدن، مقابله با عفونت ها را برای بدن آسان تر می کند.
نوشیدن آب آناناس طبیعی یکی از بهترین راهحلهای خانگی برای کاهش تب و حرارت بدن است. به یاد داشته باشید که حتما از میوه آناناس – و نه کمپوت آن – برای پایین آوردن حرارت بدن بیمارتان استفاده کنید.
برای این منظور کافی است میوه تازه آناناس را قطعه قطعه کرده و آن را در مخلوط کن ریخته و با یک استکان آب مخلوط کنید. نوشیدن این آب میوه طبیعی در طول روز به جای آب و در زمانی که بیمار احساس عطش میکند به کاهش تب و حرارت بدنش کمک خواهد کرد.
این میوه را به رژیم غذاییتان اضافه کنید و به این ترتیب میتوانید به سرعت صاحب استخوانهایی قویتر شوید. منگنز فراوان موجود در آناناس به تقویت استخوانها و بافتهای همبند کمک میکند. این میوه همچنین حاوی مواد معدنی است که برای داشتن بدنی سالم و قوی ضروری هستند.
خوردن آناناس باعث تقویت لثهها میشود و دندانهایتان را سالم و قوی نگه میدارد، به این ترتیب شما به اندازهی کافی برای لبخند زدن رو به دوربین اعتماد به نفس خواهید داشت.
با وجود فواید شگفتانگیز و تاثیرگذار آناناس بر حفظ سلامتی بدن انسان، مصرف این میوه برای برخی از افراد مضر و نامناسب است.
استفاده از این میوه برای افراد مبتلا به بیماری آسم (افراد مبتلا به آسم و مشکلات تنفسی با مصرف آناناس مبتلا به ناراحتیهای پوستی از جمله اگزما، ایجاد دردهایی ناخوشایند در قسمتهایی از شکم و مبتلا به آبریزش بینی خواهند شد)، کودکان زیر 6 سال (آناناس سرشار از آنزیم بروملین است و مخاط گوارشی این افراد با تاثیرات این آنزیم ناسازگار است) و همچنین استفادهکنندگان از داروهایی مانند آسپرین و داروهای ضد انعقاد خون منع شده است.
پزشکان میل کردن آناناس را برای بیماران دیابتی به دلیل وجود مقدار زیادی قند مضر دانسته و معتقدند مصرف آن برای سلامتی ایشان مضر خواهد بود.