غذاهایی که باعث بیش فعالی کودک میشوند
دوشنبه 18 آذر 1398 4:24 PM
به راحتی میتوان گفت که تغذیه نامناسب بر سلامت همه تاثیر میگذارد. با این حال رابطه بین تغذیه و بیش فعالی به طور مشخص، معلوم نیست. قند بیش از حد، غذاهای تصفیه شده بیش از حد، میوه و سبزیجات کم، رنگهای غذایی قرمز و کمبود اسیدهای چرب امگا3 همگی به عنوان عوامل بالقوهای مطرح شدهاند که میتوانند بیش فعالی را تشدید کنند. با وجود این طبق گزارشها برخی از کودکان مبتلا به بیش فعالی با غذاهای سالمتر و طبیعیتری علائم کمتری را تجربه میکنند. با این حال این مختص کودکان مبتلا به بیش فعالی نیست.
اما براساس پژوهشهای انجام شده رژیم غذایی عاری از سالیسیلات موثر است. سالیسیلات ترکیبی گیاهی است که به عنوان ماده نگهدارنده در محصولات غذایی فرآوری شده و رنگها و طعمهای مصنوعی به کار میرود.
برخی شواهد نشان میدهد که کودکان مبتلا به بیش فعالی ممکن است سطح اسیدهای چرب ضروریشان کم باشد. اسیدهای چرب امگا3 بر انتقال برخی از انتقال دهندههای عصبی تاثیر میگذارد. در حالی که تعادل اسیدهای چرب امگا 3 و اسیدهای چرب امگا 6 بر سلامت عمومی ثابت شده است برخی تحقیقات نشان میدهد که بیش فعالی و کمبود امگا 3 دو علامت دارند:
البته در این زمینه تحقیق بیشتری لازم است. اما به طور کلی توصیههای غذایی برای کودکان شامل میوه و سبزیجات، غلات سبوس دار، لوبیا، گوشت بدون چربی و ماهی است.
بیشتر بخوانید: سه تمرین کاردرمانی برای کودکان بیش فعال
اگرچه هنوز دلایل بیش فعالی ناشناخته است اما به بسیاری از والدین توصیه میشود منابع رنگی مصنوعی و مواد افزودنی غذایی از جمله نوشیدنیهای شیرین، آب نبات و غلات رنگی را از بین ببرید و محصولات غذایی فرآوری شده را حذف کنید.
در ادامه با فهرستی از غذاهایی که ممکن است با علائم بیش فعالی مرتبط باشند، آشنا میشوید: