درمان سرماخوردگی یا زکام با استفاده از طب سنتی
یک شنبه 3 آذر 1398 4:59 PM
زکام و سرماخوردگی دغدغه هوای سرد و آلوده است،اما همیشه هم درمان آن تنها خوردن سوپ و غذاهای سبک نیست و گاهی هم می توان با درمانهای گیاهی طب سنتی سریعتر از شر آن خلاص شد
گاهی زکام براثر عوامل خارجی که گرمایی هستند، ایجاد میشود درنتیجه باعث خارج شدن رطوبتهای مغز به سمت بینی و حلق خواهد شد مانند:
که دارای علائم احساس خارش و سوزش در بینی، سرخی چشمها و بینی و احیانا کمی سرخی صورت که معمولا با تب هم همراه است.
اما اگر براثر عوامل سرد این زکام ایجاد شود مانند:
فرد دچار احساس سنگینی در سر میشود و آنچه از بینی و حلق خارج میشود، غلیظ و سفید یا مایل به کبودی است.
گاهی زکام به سمت حلق میرود که در این صورت فرد به:
حتی استرس، اضطراب و وضعیت نامناسب روحی هم میتواند به طور غیرمستقیم از عوامل ایجادکننده زکام شود، فردی که دچار این حالت میشود، میتواند استحمام کند چون عرق کردن برایش مفید است. رطوبتها و بخارها که سبب زکام میشوند با عرق خارج میشوند به شرطی که در هنگام خروج، بدن و سر بهخوبی پوشانده شوند.
مواد لازم:
کلا خوردن غذاهای نرم مانند: آبگوشت، سوپ و شورباهایی که در آن شلغم و اسفناج باشد، توصیه میشود. اینگونه غذاها بهتر هضم میشوند و مانع تجمع اخلاط غلیظ و مواد زائد در بدن میشوند.
اگر تب همراه با بیماری است، بیمار به حمام نرود و در زمان ابتلا به زکام باید از ورزش شدید و از نشستن در کنار آب جاری و در برابر باد پرهیز کرد.
ورزش شدید و کلی مفید نیست اما حرکت دادن اندامهای تحتانی بدن (ورزش و نرمشی که باعث حرکت پایینتنه شود) بسیار مفید است و ماده را به سوی پایین میکشد.
بادام، مغز را تقویت میکند و گشنیز مانع صعود بخارها بهسوی مغز میشود. مصرف چنین حریرهای از دیدگاه طب جدید نیز چون حاوی مواد غذایی امگا-۳ مثل بادام است در کاهش آبریزش بینی آلرژیک و آسم مفید است.
سیاهدانه، بازکننده گرفتگیهای بینی و سینوسهاست و مخصوصا اگر با سرکه باشد برای زکام مفید است، این در حالی است که تأثیر درمانی سیاهدانه در سینوزیت در مقالات طب جدید برابر با آنتیبیوتیک بیانشده است. خوردن تخم کتان به همراه عسل با کمی فلفل سودمند است و مصرف تخم کتان از دیدگاه طب جدید برای آبریزش بینی آلرژیک مفید اعلام شده است.
آویشن با خواص سرشاری که دارد برای عفونتهای ریوی بسیار موثر است. در طول سرماخوردگی پودر آویشن را در غذا، شیر، آب و چای بریزید و میل کنید.
منبع:isna.ir