همه چیز درباره درود نیشابور
یک شنبه 26 آبان 1398 6:50 PM
یکی از جاذبه های گردشگری کشورمان شهر دَرود است. درود در بخش زبرخان از توابع شهرستان نیشابور استان خراسان رضوی است و تا مشهد ۱۰۰ کیلومتر فاصله دارد. در این مطلب می خواهیم این شهر ییلاقی و زیبای کوهستان را به شما معرفی کنیم. شهر درود به دلیل شرایط طبیعی مناسب برای زیستن باعث شده تا جمعیت انسانی این مکان مناسب را برای سکونت انتخاب کند.
آب و هوا و شرایط جغرافیایی درود
در این منطقه ییلاقی تابستانها با آب و هوایی معتدل و زمستانهایی سرد و مرطوب است و به طور کلی آب و هوای درود با آب و هوای منطقه بینالود تفاونی ندارد. برف و باران زیادی در این نقطه می بارد، حتی بیشتر از نیشابور و مشهد! انگور، ریواس، سیب، آلو سیاه، گردو، بادام، آلبالو و گیلاس، گندم و جو، زرشک محصولات درود هستند.
اهالی درود
شغل مردم دوست داشتنی درود قالی بافی است که می توانید به عنوان سوغات خرید کنید . از دیگر مشاغل مردم درود به کشاورزی و دامداری می توانیم اشاره کنیم. این شهر قطب ورزش کوهنوردی استان خراسان است.
به نظر می رسد واژه دَرود از واژه هایی مثل درهٔ رود، دورود، دَه رود و یا دِه رود گرفته شده است. از آن جایی که رودخانهٔ درود از دو رود به وجود آمده و سرچشمه آن دو، خانه سفید و درهٔ کمر زرد است در جایی به نام دو رو به هم می رسند، یعنی نقطه به هم رسیدن دو رودخانه! احتمال قوی وجود دارد که این مورد دلیل این نام گذاری باشد. البته یک نظر دیگر هم وجود دارد که عده ای معتقدند رودخانه درود در گذشته های دور از پیوند ده رود کوچک و بزرگ در یک نقطه بوجود آمده است. یکی از محققین درود را کلمه ای فارسی می داند و معتقد است درود از ترکیب دو واژه در به معنی باب و رود به معنی نهر است. در تاریخی بودن و قدمت نیشابور و همچنین شهر درود جای هیچ بحثی نیست. وجود شواهد تمدنی در این منطقه با وجود ساخت و سازهای جدید در اطراف این شهر این گفته را تصدیق می کند.
در همین نقطه در اطراف منطقه امبرون ویرانه هایی از سال های بسیار دور را می توانید ببینید. از نقاط اولیه قابل سکونت در درود باید به منطقه جعفرآباد و استیمن یا هست ایمن اشاره کنیم. این دو نقطه از مکان های قدیمی اطراف شهر درود هستند که با مهاجرت ساکنان آن به منطقه خانقاه بخشی از درود شده است.
در این منطقه آثار مربوط به ۱۰۰۰ سال پیش وجود دارد، این آثار رباطها و امامزادهها ی سنگی می باشند. همچنین درختان چنار با حدود ۷۰۰ سال سن در این منطقه وجود دارد. محله خانقاه نیز از دارای قدمت زیادی است، براساس منابع باستان شناسی سفالهایی از قلعه سرخ به دست آمده که قدمت این نقطه را حدود ۲۵۰۰ سال و دوران تاریخی می رساند.
زبان مردم نیشابور فارسی با گویش محلی است که برای غیر بومیان نیشابور این گویش قابل فهم نیست. اقوام ترک این شهر به زبان ترکی خاصی حرف می زنند، که بسیار به زبان فارسی نزدیک است. کردهای این شهر هم مانند ترک ها ، به زبان خودشان یعنی کردی تکلم می کنند اما در سطح شهر و اماکن عمومی به فارسی حرف می زنند.
مردم نیشابور دینشان، اسلام و مذهبشان شیعه ۱۲ امامی است. از خاندان های معروف نیشابور می توان به خاندان میکالیان و سیمجوریان اشاره کنیم. از اقوام و طوایف ساکن در شهر نیشابور نیز می توان به اقوام فارس، کرد زبان ها، بلوچ و کولی ها اشاره کرد. به این شهر دارالمومنین می گویند که وجود مساجد زیاد در این شهر نشان از مذهبی بودن شهر درود است.
از مساجد مهم می توان به مسجد شاه پسند، مسجدسرمزار، مسجدسرمیدان، مسجدچنارستان، مسجدسرپل، مسجد شوده، مسجد بالاده، مسجدامام حسن، مسجد امام صادق، مسجد حضرت خضر اشاره کرد
سوغات درود همان سوغات شهر نیشابور است که معروف ترین آن فیروزه است. فیروزه بیشتر برای عنوان نگین در انگشتر، گردن بند، دست بند به کار می رود. فیروزه از نظر کیفیت متنوع است و انواع گوناگونی دارد که چند نمونه را معرفی می کنیم: فیروزه عجمی، عجمی نیم رنگ، عربی، توفال ، توفال نیم رنگ، توفال، چغاله، شجری، فیروزه چال یا نرم، فیروزه درشت.
یک سوغاتی خوشمزه و هیجان انگیز دیگر از درود ریواس است! ریواس میوه کوهستانی است که در نیشابور می روید و گیاهی خودرو بوده که در کوههای بینالود رشد می کند و ریواس این منطقه از بهترین نوع ریواس در ایران است. ریواس در تولید انواع خوراکی ها، شربت، خورش، مربا به کار می رود.
در پایان چند جاذبه گردشگری این شهر را به شما معرفی می کنیم تا با سفر به این شهر و گردش در کوچه باغ های این شهر زیبا خاطرات زیبایی را برای خود رقم بزنید.
آبشار درود
آبشارهای درود این آبشارها جلوه زیبایی از زیبایی های طبیعی این شهر را نشان می دهد، سکوت و آرامش این شهر و پاکی و تمیزی هوای آن در کنار صدای دل انگیز آب و آبشار آرامش و نشاط خاصی برای انسان به یادگار می گذارد.
مهمانسرای زیبای درود
مهمانسرای زیبای درود؛ یکی از بهترین مهمانسراهاست که در عین زیبایی جایی تمیز و دلچسبی است.
درخت چنار ۷۵۰ ساله درود
همان طور که اشاره شد درختان کهنسال زیادی در درود و نیشابور وجود دارد که این درخت یکی از آنها است.
قله فلسکه سماقزار
این قله در واقع کوهی است در قسمت شرقی درود که از درختچههای سماق پوشیده شده است.
نرم پا
نرم پا دره ای زیبا و با رودخانه چشم نواز در بین کوههای درود است.
از دیگر مناطق تفریحی و گردشگاهی می توان اشاره کرد به: استیمن، همتآباد، سایت پرواز پاراگلایدر درود، جاده ساحلی درود، امرون ،سد خاکی شهر درود واقع در جنوب شهر، مسیر رودخانه شهر درود. همچنین مکان های زیارتی مانند امامزادگان عین علی و زین علی و مساجد سبعه درود از اماکن دیدنی این شهر است.
از اماکن تاریخی می توان از حمامهای تاریخی این شهر و همچنین قلعههای تاریخی اطراف درود نام برد