طرز تهیه خورش بامیه
دوشنبه 6 آبان 1398 10:38 PM
برترینها: بامیه سرشار از ویتامینها و املاح معدنی همچون ویتامین K، منگنز، ویتامین C، فولات، منیزیم، تیامین و ویتامین B است. علاوه بر ویتامین ها، این ماده غذایی سرشار از پروتئین و فیبر است و مصرف آن میتواند سبب کاهش ابتلا به دیابت، چاقی و بیماریهای قلبی - عروقی شود. در ادامه با دستور پخت چند نوع خورش بامیه آشنا خواهید شد. خورش بامیه جنوبی چی لازم دارم؟
خورش بامیه جنوبی
مواد لازم:
طرز تهیه:
۱. پیازها را خرد کنید و با گوشت تفت دهید. وقتی خوب تفت خورد زردچوبه و بقیه ادویهجات را روی گوشت بریزید.
۲. بعد به گوشت آب سرد اضافه کنید و اجازه دهید خوب بپزد.
۳. تمبر هندی را در یک کاسه آب جوش بریزید. سپس آن را با قاشق کمی هم بزنید و اجازه دهید خیس بخورد. سیرها را رنده کنید و تفت دهید. وقتی سرخ شدند گوجه پورهشده را اضافه کرده و صبر کنید تا آب گوجه کشیده شود و کمی تفت بخورد.
۴. چوب بامیهها را بگیرید، فقط حواستان باشد خیلی از ته آنها را نگیرید، چون بامیه لزج میشود.
۵. شیره تمبر هندی را از صافی رد کنید و در نیم ساعت آخر پخت خورش، همراه گوجه سرخشده و بامیه به خورش اضافه کنید.
۶. در آخر نمک بزنید و اجازه دهید خورش جا بیفتد.
فوت کوزهگری
به جای گوجهفرنگی میتوانید از یک تا دو قاشق رب گوجه هم استفاده کنید. اگر هم به چاشنی تمبر هندی علاقهای ندارید، میتوانید از آبلیمو استفاده کنید.
خورش بامیه با میگو
مواد لازم:
طرز تهیه:
۱. اول از همه پیاز را نگینی خرد کرده و در ماهیتابه روی اجاق گاز همراه یک قاشق غذاخوری روغن سرخ میکنیم. بعد از اینکه کمی سرخ شد، سیر رندهشده را اضافه میکنیم.
۲. کمی بعد میگو را در ظرف میریزیم و منتظر میشویم میگو همراه سیر سرخ شود، سپس زردچوبه، ادویه و رب گوجه را اضافه میکنیم. حالا سیبزمینیها را همراه کمی آب در ظرف میریزیم. مقدار آب باید تا حدی باشد که فقط روی سیبزمینیها را بپوشاند.
۳. در قابلمه را میبندیم تا سیبزمینیها بپزند. حالا کلاهک بامیهها را جدا میکنیم و بعد آنها را در کمی روغن تفت میدهیم. در اواخر پخت آنها را به خورش اضافه میکنیم و میگذاریم در خورش نرمتر شوند.
فوت کوزهگری
بامیهها را در ظرفی ریخته و حدود ۳۰ دقیقه با آب و نمک بجوشانید، سپس آنها را در صافی ریخته و با آب بشویید. وقتی آب آن خوب گرفته شد آنها را درتابه بدون روغن کمی تفت دهید تا لزجیشان کاملا گرفته شود
خورش بامیه و بادمجان
مواد لازم:
طرز تهیه:
۱. مرغ را با یک لیوان آب، پیاز، رب گوجهفرنگی و کمی نمک و فلفل میگذاریم بپزد تا آب آن حدود نصف لیوان شود. کناره بادمجانهای پوست کنده را چاک میدهیم و با نمک در روغن با حرارت ملایم سرخ میکنیم، سپس مرغ را خرد میکنیم، استخوانهای درشت آن را میگیریم و کنار میگذاریم.
۲. غوره را میشوییم وکمی نمک به آن میزنیم و در هر چاک بادنجان کمی غوره میریزیم. بامیهها را در ظرف مرغ میریزیم و میگذاریم در حرارت ملایم کمی بپزد، سپس بادمجانها را روی آن میچینیم و اجازه میدهیم خورش با حرارت ملایم چند جوش بزند و جا بیفتد.
فوت کوزهگری
برای گرفتن روغن اضافی بادمجانها را در آبکش فلزی میچینیم و آبکش را در ظرفی قرار میدهیم. ظرف را چند دقیقه در فر با حرارت ملایم میگذاریم. به این ترتیب روغن اضافی بادمجانها ته ظرف باقی میماند.
خورش بامیه با بادام هندی
مواد لازم:
طرز تهیه:
۱. بادام هندیها را آسیاب کنید. سپس فلفل سبز، زنجبیل و سیر را آسیاب کنید و کنار بگذارید. در آخر گوجه فرنگیها را در همان ظرف آسیاب پوره کنید و جداگانه کنار بگذارید.
۲. سر و ته بامیهها را بزنید و در اندازههای ۳ سانتیمتری نصف کنید. ۱ و ½ قاشق غذاخوری روغن را داخل تاوه بریزید و داغ کنید. سپس بامیهها را در روغن بریزید و مقداری نمک روی آن بریزید.
۳. بامیهها را سرخ کنید تا کمی تیره و اندازه آنها کوچک شود. گاز را خاموش کنید و بامیهها را در ظرف دیگری بریزید.
۴. ۲ قاشق غذاخوری روغن را در همان تاوه بریزید. دانههای رازیانه را به آن اضافه کنید. وقتی صدای ترق تروق دانهها شروع شد پیاز خرد شده را اضافه کنید و تا زمانی که به رنگ قهوهای روشن شدند ترکیب فلفل سبز، زنجبیل و سیر را اضافه کنید و به مدت ۱ دقیقه تفت دهید.
۵. سپس پوره گوجه فرنگی را اضافه کنید و بگذارید تا زمانی که روغن از گوجهها جدا شد بجوشد..۶. پودر زردچوبه، فلفل قرمز، نمک و ادویه را اضافه کنید و خوب هم بزنید.
۷. کشک و پودر گشنیز و زیره و بادام هندی آسیاب شده را اضافه کنید و خوب هم بزنید.
۸. در آخر بامیهها را اضافه کنید و هم بزنید.
۹. سپس بگذارید به مدت ۲ الی ۳ دقیقه روی شعله ملایم گاز بپزد.
۱۰. گاز را خاموش کنید و خورش را در ظرف دیگری بریزید. روی آن را با برگ گشنیز تزئین کنید و تا زمانی که غذا گرم است سرو کنید.
از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست