0

دریل گیربکسی در مقابل دریل چکشی

 
oskoui
oskoui
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1394 
تعداد پست ها : 2920
محل سکونت : آذربایجان شرقی

دریل گیربکسی در مقابل دریل چکشی
پنج شنبه 2 آبان 1398  6:47 PM

 دریل گیربکسی در مقابل دریل چکشی

در این مقاله قصد داریم عملکرد دریل گیربکسی را با دریل چکشی مقایسه کنیم. این دو دریل چه تفاوت‌ها و شباهت‌هایی دارند و برای چه کارهایی استفاده می‌شوند؟ 

در مقایسه‌ی دریل گیربکسی با دریل چکشی به شما کمک می‌کنیم که چطور انتخاب بهتری داشته باشید و خرید اینترنتی راحتی را تجربه کنید.

به طور کلی باید گفت که دریل چکشی برای یک هدف مشخص طراحی شده است؛ یعنی سوراخ کردن سطوح سخت و محکمی مثل سنگ، بتن و سیمان.

اما دریل گیر بکسی به منظور باز و بسته کردن پیچ‌های بزرگ و بلند در سطوح سخت (بتن، سیمان، سنگ، گچ و …) طراحی شده است. این نوع از دریل‌ها از قدرت بیشتر و عملکرد بهتری در مقایسه با دریل پیچ گوشتی‌ها برخوردار هستند.

بسیاری از افراد برای چنین کارهایی از دریل‌های معمولی استفاده می‌کنند؛ اما قطعا با مشکلاتی مثل سوختن یا شکستن مته‌، کج شدن پیچ‌ها و هرز شدن سر پیچ مواجه شده‌اند،‌ به همین دلیل است که باید برای هر کاری از ابزار مناسب استفاده کنیم.

اگر از دریل گیربکسی یا دریل چکشی به‌ درستی و برای کار مناسب استفاده کنید، متوجه می‌شوید که چه فشاری به دریل معمولی خود وارد می‌کردید. استفاده‌ی نادرست از ابزارها به کاهش عمر مفید آنها و افزایش هزینه‌های شما منجر می‌شود.

 

دریل چکشی

 

تفاوت اصلی دریل گیربکسی با دریل چکشی

یکی از اصلی‌ترین تفاوت‌های این دو دریل در مته‌های آنهاست. دریل‌های چکشی از این زمینه کاربرد وسیع‌تری دارند. سه نظام ۳ فک آنها به گونه‌ای طراحی شده که می‌توان هر دو نوع مته‌ی گرد و شش سر را به آنها وصل کرد. اما دریل گیربکسی به نوعی سوکت قفلی مجهز است که تنها مته‌هایی با شنک شش سر به آن متصل می‌شود.

گاهی اوقات در هنگام استفاده از دریل معمولی با مشکلاتی روبرو می‌شوید؛ به این دلیل که فشاری بیش از توان دریل وارد می‌کنید. احتمالا احساس کرده‌اید که سه نظام نمی‌تواند کنترل لازم را بر مته داشته باشد یا اینکه اصلا قدرت پیچ کردن یا دریل کردن را ندارد. لازم است بدانید که هنگام استفاده از دریل گیربکسی با این مشکلات روبرو نخواهید بود.

عملکرد دریل گیربکسی و دریل چکشی

در ابتدا باید به عملکرد دریل معمولی اشاره کنیم. این نوع از دریل‌ها دو حالت اصلی دارند؛ دریل کردن برای ایجاد سوراخ و حرکت چپ‌گرد راست‌گرد برای باز و بسته کردن پیچ‌ها.

اما در دریل چکشی باید گفت که حرکت چرخشی برای ایجاد سوراخ با حرکت ضربه‌ای چکشی ترکیب شده است. مدل نیرویی که به سطح وارد می‌شود دقیقا به عملکرد ضربه‌های چکش شباهت دارد. بنابراین زمانی که می‌خواهید سطوح سخت سیمانی یا بتنی را سوراخ کنید، ضربه‌های محکم چکشی را همراه با چرخشی احساس خواهید کرد.

اکثر دریل‌های چشکی به تنظیماتی مجهز هستند که با روشن کردن آن می‌توانید حالت ضربه‌ای یا چکشی را فعال کنید. شاید حتی دریل شما هم از چنین تنظیماتی برخوردار باشد و شما از آن بی‌اطلاع هستید.

عملکرد دریل گیربکسی به صورت چرخشی است و هیچ نیرویی از بالا به پایین روی مته‌ها وارد نمی‌شود. این نوع از دریل‌ها می‌توانند انواع پیچ‌ها را در سطوح مختلف باز و بسته کنند؛ اما در اصل برای پیچ‌های بزرگ و بلند در محیط‌های تنگ با دسترسی سخت طراحی شده‌اند. دریل گیربکسی با وارد کردن نیروی چرخشی بیشتر می‌تواند پیچ‌های سفت شده را به آسانی باز کند. به همین دلیل این نوع از دریل‌ها برای پیچ کردن در سطوح سخت و محکم بسیار مناسب هستند و البته که قدرت آنها از دریل پیچ گوشتی معمولی بیشتر است.

 

دریل گیربکسی

خلاصه: موارد استفاده

دریل چکشی برای سوراخ کردن سطوح سختی مثل بتن، سیمان و سنگ طراحی شده است. اگر هنگام سوراخ کردن این سطوح از دریل چکشی (به جای دریل معمولی) استفاده کنید، قطعا با مشکلاتی مثل شکستن مته مواجه نمی‌شوید و می‌توانید سوراخ دقیق‌تری ایجاد کنید.

دریل گیربکسی برای باز و بسته کردن پیچ‌های بزرگ و بلند در سطوح سخت سیمانی، سنگی و بتنی استفاده می‌شود. برای مثال، بستن پیچ‌های قوی برای پایه‌ی کابینت‌های دیواری از جمله موارد استفاده‌ی دریل گیربکسی است. گشتاور و نیرویی که این دریل‌ها به سر پیچ وارد می‌کنند، از تمام دریل پیچ گوشتی‌ها بیشتر است.

تفاوت دیگری که هنگام خرید اینترنتی باید در نظر داشته باشید، اندازه و ابعاد کوچک‌تر دریل گیربکسی در مقایسه با دریل معمولی و چکشی است. این دریل‌ها معمولا از سه نظام بزرگ و قطور برخوردار نیستند. علاوه بر این، کنترل این دریل‌ها در محیط‌های تنگ آسان‌تر است.

از آنجاییکه گشتاور بیشتر در دریل گیربکسی به صورت چرخشی وارد می‌شود، بنابراین نیرو را مثل دریل چکشی به دست یا مچ احساس نمی‌کنید؛ به همین دلیل کار کردن طولانی با این دریل خسته کننده نخواهد بود.

دریل گیربکسی بخریم یا دریل چکشی؟

قبل از هر چیر باید نوع مصرف و پروژه‌های خود را در نظر داشته باشید. برخی از دریل‌های برند آ.ا.اگ،‌ توسن و دی‌والت به گونه‌ای طراحی شده‌اند که عملکرد دریل گیربکسی و چکشی را در قالب یک ابزار در اختیار خریداران قرار می‌دهند. فراموش نکنید که این دو نوع دریل می‌توانند همانند دریل‌های معمولی (سوراخ کردن سطوح) عمل کنند، اما تفاوت‌هایی در آنها وجود دارد که عملکرد آنها را دقیق‌تر می‌کند.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها