0

دیدنی های تهران

 
fatemeh_75
fatemeh_75
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آبان 1388 
تعداد پست ها : 10557
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:دیدنی های تهران
سه شنبه 30 مهر 1398  10:11 AM

دیدنی های تهران، قلب تپنده ایران (قسمت چهارم)

 

,

%d8%ac%d8%a7%d8%b0%d8%a8%d9%87-%d9%87%d8%a7%db%8c-%d8%aa%d8%a7%d8%b1%db%8c%d8%ae%db%8c-4تهران بزرگ‌ترین شهر ایران است و اغلب ما تصوری که از آن داریم، شهری مدرن با برج‌های بلند و هویت غربی است. اما این فقط یک روی سکه‌ی این شهر است؛ روی دیگر آن مملو از بناها و جاذبه‌هایی است که هنر و معماری شرقی در آن هنرنمایی می‌کند. در ادامه‌ معرفی جاذبه‌های دیدنی تهران، شما را با دیگر زیبایی‌های این شهر آشنا می‌کنیم. با ما همراه باشید.

از همان دورانی که تهران پایتخت شد، سران مملکت شروع به ساخت عمارت‌های زیبا در این شهر کردند. هم چنین بیش تر تکنولوژی‌ها و مراکز فرهنگی و هنری در این شهر شروع به کار کردند و تهران به قلب تپنده‌ ایران تبدیل شد. به همین دلیل امروزه با این که این شهر در شلوغی و آلودگی گم شده است، دیدنی‌های بسیاری دارد که یادآور روزهای باصفا و سرسبز شهر هستند. ناگفته نماند که سازه‌های مدرن تهران هم در کنار دیدنی‌های تاریخی، تلفیقی زیبا از سنت و مدرنیته را به وجود آورده است.

موزه سینمای ایران

%d8%ac%d8%a7%d8%b0%d8%a8%d9%87-%d9%87%d8%a7%db%8c-%d8%aa%d8%a7%d8%b1%db%8c%d8%ae%db%8c-5باغ فردوس یکی از باغ‌های زیبای قدیمی تهران است که در زمان قاجار بنا شده است. امروزه موزه‌ سینمای ایران را به این مکان انتقال داده‌اند. در این موزه گنجینه‌ای از عکس‌ها، اسناد و ابزار و تجهیزات قدیمی سینما از شخصیت‌های سینمایی مثل دوبلورها و فیلم‌سازان به همراه ابزار پشت صحنه‌ فیلم‌های بزرگ، پوسترها و تمامی وسایل وابسته به سینما به نمایش گذاشته شده است.

در موزه‌ سینمای ایران ۲ سالن سینما با ظرفیت‌های ۲۰۵ و ۱۲۱ نفری وجود دارد. به علاوه چند سالن دیگر با عناوین دفاع مقدس، کودک و نوجوان، دوبله و موسیقی هم آماده میزبانی از بازدیدکنندگان است. موزه‌ سینمای ایران در شهریور سال ۱۳۷۲ توسط شرکت فضاهای فرهنگی وابسته به شهرداری آغاز به کار کرد. هدف از ایجاد چنین موزه‌ای حفظ، گردآوری، ثبت و عرضه‌ مناسب میراث سینمای ایران بود. اولین ساختمان موزه در کوچه‌ پیرنیا در خیابان لاله‌زار تهران بود و در سال ۱۳۸۱ این موزه به مکان فعلی خود در باغ فردوس انتقال یافت.

باغ نگارستان

%d8%ac%d8%a7%d8%b0%d8%a8%d9%87-%d9%87%d8%a7%db%8c-%d8%aa%d8%a7%d8%b1%db%8c%d8%ae%db%8c-6باغ نگارستان یکی از زیباترین بناهای دیدنی تهران است که اقامتگاه تابستانی فتحعلی شاه بود و در سال ۱۲۲۱ هجری شمسی ساخته شد. عمارت دلگشا و تالار قلمدان دو عمارت زیبای این باغ هستند. در دو طرف ساختمان مرکزی اتاق‌هایی با درهای چوبی و دو تالار قرار دارد. در باغ نگارستان ۶۴ اتاق، چهار تالار و کتابخانه‌ای با ۴ سالن وجود دارد. قدم زدن در این باغ، با گل‌ها و درختان زیبا روحی تازه به انسان می‌بخشد و بهار وجود آدم را دوباره زنده می‌کند.

باغ نگارستان شاهد رویدادهای مهم تاریخی بوده و شخصیت‌های مهمی در آن حضور داشتند. موزه‌ کمال‌الملک نیز در سال ۱۳۹۲ در باغ نگارستان گشایش یافت. در این موزه آثار این نقاش بزرگ و شاگردان وی به نمایش گذاشته شده است. باغ نگارستان در ۱۱ مرداد ماه ۱۳۷۷ با شماره‌ ۲۰۸۲ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

عمارت بهارستان

%d8%ac%d8%a7%d8%b0%d8%a8%d9%87-%d9%87%d8%a7%db%8c-%d8%aa%d8%a7%d8%b1%db%8c%d8%ae%db%8c-1مجموعه‌ بهارستان تهران با نام‌های عمارت بهارستان، کاخ بهارستان و دارالشورا ملی ایران شناخته می‌شود. عمارت‌های مختلفی در باغ بهارستان قرار دارد که مهم‌ترین آن‌ها عمارت بهارستان است. در سال ۱۲۸۹ قمری، میرزا حسین خان سپهسالار قزوینی این عمارت را بنا کرد و در همین جا نیز زندگی می‌کرد. امروزه بخشی از این بنا به موزه‌ مجلس شورای اسلامی، قسمتی به امور تشریفاتی و بخش دیگر آن به برگزاری همایش‌های مختلف اختصاص داده شده است.

موزه آبگینه

%d8%ac%d8%a7%d8%b0%d8%a8%d9%87-%d9%87%d8%a7%db%8c-%d8%aa%d8%a7%d8%b1%db%8c%d8%ae%db%8c-2یکی دیگر از موزه‌های تهران که در خانه‌ای تاریخی واقع شده، موزه‌ آبگینه است. این خانه ساختمانی ۸ ضلعی است که در باغی به مساحت ۷ هزار متر مربع ساخته شده است؛ قدمت بنا به دوران قاجار می‌رسد و از سال ۱۳۰۰ تا ۱۳۰ محل کار قوام‌السلطنه بود. سپس این بنا در اختیار سفارت مصر قرار گرفت، پس از آن هم سفارت افغانستان و بانک بازرگانی در این محل مستقر شدند. دفتر فرح پهلوی در سال ۱۳۵۵ این بنا را خرید تا آن را به موزه تبدیل کند.

دفتر فرح طراحی موزه را به مهندسان ایرانی و معماری داخلی آن را به یک مهندس اتریشی سپرد. موزه‌ آبگینه در ۲ طبقه ساخته شده و ۵ تالار دارد. در طبقه‌ اول موزه شیشه و سفال مربوط به دوران قبل از اسلام به نمایش گذاشته شده و ۳ تالار طبقه‌ دوم به آثار دوران اسلامی اختصاص داده شده است. در شمال غربی موزه نیز کتابخانه قرار دارد. این بنا در ۷ اردیبهشت سال ۱۳۷۷ با شماره‌ ۲۰۱۴ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

موزه مقدم

%d8%ac%d8%a7%d8%b0%d8%a8%d9%87-%d9%87%d8%a7%db%8c-%d8%aa%d8%a7%d8%b1%db%8c%d8%ae%db%8c-3خانه و موزه‌ مقدم یکی دیگر از موزه‌های تهران است که در خانه‌های قدیمی (مربوط به دوران قاجار) ایجاد شده است. این بنا عمارتی بزرگ و باشکوه است که در گذشته محل سکونت خاندان محمدتقی خان احتساب‌الملک بود. بعدها این خانه در اختیار محسن مقدم قرار می‌گیرد که استاد باستان‌شناسی دانشگاه تهران بود. او به همراه همسرش که کارمند کتابخانه و موزه‌ ملی ایران بود، آثار و اشیا بسیاری را گردآوری کردند تا از میراث فرهنگی و تاریخی کشور حفاظت کنند.

استاد مقدم بسیاری از اشیایی را که طی چند سال جمع‌آوری کرده بود، در جای‌جای این عمارت نصب کرد و برخی دیگر مانند کلسیون پارچه، چپق و قلیان، سفالینه، شیشه، تابلوی نقاشی، مهرها و اسناد تاریخی و … را در خانه‌ پدری خود نگهداری کرد. دکتر محسن مقدم (فرزند احتساب‌الملک) در سال ۱۳۵۱ این عمارت قدیمی را به دانشگاه تهران اهدا کرد. جای‌جای این خانه‌ زیبا ارزشمند است و در هر گوشه‌ای از آن می‌توانید آثار و اشیا قدیمی را ببینید. این خانه و موزه در ۲۰ آذر سال ۱۳۷۹ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها