امتيازات قطعنامه 598 در عمليات كربلاي 5 حاصل شد
جمعه 24 دی 1389 3:29 PM
خبرگزاري فارس: مشاور عالي مقام معظم رهبري گفت: پس از شكستن دروازه بصره در عمليات كربلاي 5، عراق مجبور شد به خواستههاي ايران تن دهد و با قطعنامه 598 امتيازاتي را به ايران داد كه اگرچه ايران سال 67 آن را پذيرفت اما خط مستحكم دشمن در هم شكست.
به گزارش خبرنگار ايثار و شهادت باشگاه خبري فارس «توانا»، يادواره بزرگ شهدا و رزمندگان عمليات كربلاي 5 شب گذشته با حضور سرلشگر سيدرحيم صفوي دستيار و مشاور عالي مقام معظم رهبري، سردار محمد كوثري فرمانده اسبق لشگر 27 محمد رسولالله «صلي الله عليه و آله» و نماينده مجلس شوراي اسلامي، جمعي از فرماندهان و رزمندگان اين لشگر و خانواده معظم شهدا و ايثارگران در حسينيه شهداي بسيج تهران برگزار شد.
در اين مراسم با ايجاد نمايشگاهي از دستاوردهاي عمليات بزرگ كربلاي 5 در قالب بخشهايي چون دفتر فرماندهي عمليات، تداركات، تبليغات، مخابرات، پشتيباني و اطلاعات و پخش كليپهاي از اين عمليات غرورآفرين، ياد و خاطره شهداي سرافراز دفاع مقدس به ويژه شهداي عمليات كربلاي 5 را در اذهان تداعي كرد و شهداي گمنام آرميده در حسينيه شهداي بسيج نيز موجب شد تا رشادتها و حماسههاي شهيدان و رزمندگان اسلام در مقابل كفر جهاني بار ديگر به زيبايي تمام جلوه كند.
*ملت ايران جهاد را در هشت سال دفاع مقدس احياء كرد
سردار سرلشگر سيدرحيم صفوي دستيار و مشاور مقام معظم رهبري اظهار داشت: از نظر من شهيدان شجاعترين، بصيرترين و مومنترين افراد ملت ما بودند و با بصيرت امام بر حق، يعني خميني كبير تا آخرين روزهاي دفاع مقدس يك لحظه ترديد به خود راه ندادند و به عهد و پيماني كه با حسينبن علي (عليهالسلام) بسته بودند، صادقانه وفا كردند.
وي ادامه داد: شهيدان هم شجاع بودند و هم صادق و احياگر جهاد فيسبيلالله كه ساير ملتها آن را فراموش كرده بودند؛ ملت ايران جهاد را در هشت سال دفاع مقدس احياء كرد و نشان داد راه عزتي كه سعادت و شهادت را دربردارد، از مسير جهاد ميگذرد.
صفوي با بيان اينكه مقاومت حزبالله لبنان برخواسته از ايستادگي رزمندگان اسلام در هشت سال دفاع مقدس است، يادآور شد: شهداي جنگ تحميلي، بنيانگذار مكتب مقاومت اسلامي بودند كه امروز در لبنان و فلسطين شاهد آن هستيم.
وي با اشاره به رشادت رزمندگان در عمليات كربلاي 5، گفت: ثمره خون شهدا در هشت سال دفاع مقدس و دلاوريهاي رزمندگان لشگر 27 محمدرسولالله (ص)، ساقط شدن رژيم بعثي عراق را درپي داشت و امروز شاهديم كه ملت عراق، سرنوشت خودش را به دست گرفته و صداميان به شكل ذلتباري نابود شدند.
صفوي خاطرنشان كرد: صدام مانند يك انسان حقير و زبون، اعدام شد و كشورهاي عربي ديدند سردار قادسيه به دار آويخته شد؛ اگرچه به دست ظالم بزرگتري از بين رفت.
وي با اشاره به اين بيان امام خميني (ره) كه فرمودند «راه قدس از كربلا ميگذرد»، يادآور شد: شهداي ما زماني اين جمله راهبردي و استراتژيك حضرت امام (ره) را دريافتند كه بعد از عمليات آزادي خرمشهر در خردادماه 61، رژيم صهيونيستي به جنوب لبنان حمله كرد.
مشاور عالي مقام معظم رهبري گفت: در آن زمان دو يگان براي كمك به سوريه اعزام كرديم كه يكي از آنها همين تيپ 27 محمدرسولالله (ص) بود؛ بعد از مدتي بنا به دلايل سياسي، امام (ره) فرمان بازگشت دادند و فرمودند «راه قدس از كربلا ميگذرد» و شما جوانان بابصيرت اكنون ميدانيد كه ثمره خون شهدا باعث شد راه كربلا باز شود.
*اجراي عمليات كربلاي 5 در شرايط پيچيده سياسي و نظامي داخلي و بينالمللي
وي در ادامه افزود: عمليات كربلاي 5 در يك شرايط پيچيده سياسي و نظامي داخلي و بينالمللي انجام شد؛ محور تبليغاتي ما اين بود كه يك عمليات سرنوشتساز انجام دهيم؛ لذا عمليات كربلاي 5 را در جنوب كشور ساماندهي كرديم و با حضور 30 هزار پاسدار رسمي و مجموعه بسيجيان و لشگر محمد رسولالله (ص)، در شرق بصره كمتر از دو هفته بعد از عمليات ناموفق كربلاي 4 آماده اجراي عمليات بزرگ كربلاي 5 شديم.
مشاور عالي مقام معظم رهبري با بيان اينكه عمليات كربلاي 5 در مدت 15روز طرحريزي شد، گفت: اين عمليات ساعت يك و 30 دقيقه بامداد 19ديماه 65 در حالي كه عراقيها از لحاظ استراتژيكي غافگلير شده بودند و حتي برخي فرماندهان عراقي در مرخصي بودند، اجرا شد.
*به كارگيري 800 قبضه توپخانه در عمليات كربلاي 5
وي افزود: مناطق شلمچه و شرق بصره با حمايت كارشناسان خارجي، داراي دهها مانع طبيعي و مصنوعي بود و يكي از مستحكمترين جبهههاي عراق محسوب ميشد، اما با وجود اينكه گفته بودند كسي از اين موانع نميتواند عبور كند ولي خردمندي رزمندگان و فرماندهان باعث شد كربلاي 5 با موفقيت اجرا شود.
صفوي با بيان اينكه در اجراي عمليات كربلاي 5، 800 قبضه توپخانه به كار گرفته شد، افزود: با وجود اينكه آتش توپخانه عراقيها در اين عمليات زياد بود و قدرت عمل نيروهاي ما محدود شده بود، ولي توپخانه نيروي زميني سپاه و ارتش طي 15 شبانهروز 385 هزار و 875 گلوله بر روي دشمن ريخت.
وي با اشاره به ابعاد بينالمللي عمليات كربلاي 5 خاطرنشان كرد: از نظر بينالمللي كشورهاي سوريه، آمريكا، فرانسه و آلمان از اجراي اين عمليات متحير شده بودند و تصور نميكردند يك سال بعد از فتح فاو چنين عمليات بزرگي انجام شود.
*واكنش آمريكا و ساير كشورهاي غربي به نتيجه عمليات كربلاي 5
مشاور عالي مقام معظم رهبري اظهار داشت: آمريكا بعد از اين عمليات از هراس فروپاشي رژيم بعث عراق به پشتيباني او آمد و در سال 65 در خليجفارس سكوهاي نفتي و هواپيماي مسافربري كشورمان را زد؛ سپاه نيز در يك اقدام متقابل هليكوپتر آپاچي و ناو آمريكا را هدف قرار داد؛ دشمن جزيره خارك را كه بيش از 90 درصد نفت ما را تأمين ميكرد، بمباران كرد تا با زدن كشتيهاي نفتكش اقتصادي ما را با شكست مواجه سازد و نيروي سپاه هم با هدف قرار دادن كشتيهاي دشمن در 41 عمليات تا سال 67 به مقابله با دشمن پرداخت كرد و شرايط بينالمللي به گونهاي بود كه شوروي پيشرفتهترين ميگ 29 را به عراق داد و بُرد موشكي را از 500 به 700 رساندند.
*عراق در سال 65، 12 هزار ايراني را به شهادت رساند
صفوي افزود: در سال 65 دشمن با حمله به شهرهاي كرمانشاه، شيراز و تهران، 12هزار نفر را در يك سال به شهادت رساند و درست در يك روز در حمله به كرمانشاه فقط 70 نفر شهيد شدند و به اين ترتيب دشمن جنگ را به شهرها كشاند.
دستيار و مشاور عالي مقام معظم رهبري دلايل موفقيت اين عمليات را اينگونه تشريح كرد: معتقدم هيچ عملياتي به اندازه كربلاي 5 داراي پيچيدگي نبود. نيروهاي ما در اين عمليات به سلاح نظامي «تك احاطه يكطرفه» يعني به جاي اينكه سينه به سينه درگير شوند با عبور از كانال پرورش ماهي و مناطق آبگرفتگي و درست دو ساعت بعد از اجراي اين عمليات، لشگر يك ثارالله هم توانست عبور كند.
صفوي با بيان اينكه كانال پرورش ماهي به عنوان سد دفاعي عراق در كربلاي 5 محسوب ميشد، گفت: صدام با مشاهده عبور موفقيتآميز رزمندگان از اين كانال، روز سوم عمليات جانشين خود به نام ارتشبد عدنان خيرالله را به منطقه فرستاد و به دنبال آن دوسوم نيروهاي عراقي براي بازپسگيري مناطق تحت تصرف به شلمچه آمدند و در اين شرايط رزمندگان، قدم به قدم پيشروي كردند كه در برخي مواقع ديگر جنگ تن با تانك بود و در نهايت در اثر مقاومت، شجاعت و حماسه عاشورايي بسيجيان سراسر كشور به ويژه دو لشگر 27 محمد رسولالله (ص) و 10 سيدالشهدا (ع) اين عمليات با موفقيت به پايان رسيد در حالي كه متر به متر شلمچه به خون شهدا آغشته است.
وي با اشاره به دستاوردهاي سياسي نظامي عمليات كربلاي 5 گفت: پس از شكستن دروازه بصره، عراق مجبور شد به خواستههاي ايران تن دهد و با قطعنامه 598 امتيازاتي را به ايران داد كه اگرچه ايران سال 67 آن را پذيرفت اما خط مستحكم دشمن در هم شكست.
*تلفنهاي شهر بصره را شنود ميكرديم
مشاور عالي مقام معظم رهبري گفت: كربلاي 5 نشان داد كه جنگ ما از يك منطق و دانش نظامي بالايي برخوردار است و فرماندهان ما از نظر اطلاعاتي نسبت به فرماندهان عراقي برتر بودند.
صفوي با بيان اينكه سپاه پاسداران در سال 65 اين قدرت را داشت كه تلفنهاي شهر بصره عراق را شنود كند، يادآور شد: در اجراي عمليات كربلاي 5 اطلاعات نظامي ما برتر بود؛ چرا كه تمام تلفنهاي شهر بصره را علاوه بر بيسيمها كنترل ميكرديم و سپاه اين قدرت را داشت كه براي نخستين بار كدهاي بيسيم را كه داراي رم بود، بشكند و تمام مكالمات آنها را شنود كند.
وي تعداد شهداي اين عمليات را هفت هزار و 651 شهيد خواند و خاطرنشان كرد: لشگر بدر كه از ميان اسراي عراقي تشكيل شد سازمان رزم جديدي بود كه در برابر دشمن صفآرايي كرد و اين دستاورد كربلاي 5 بود.
سردار صفوي در پايان با اشاره به سخني از مقام معظم رهبري، گفت: حضرت آقا، شبهاي كربلاي 5 را شبهاي قدر انقلاب توصيف كردند كه هر كس آن را فراموش كند، نامش از اردوگاه انقلاب خط ميخورد.