0

غذای کمکی نوزاد، بهترین روش شروع

 
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

غذای کمکی نوزاد، بهترین روش شروع
دوشنبه 11 شهریور 1398  11:24 AM

غذای کمکی نوزاد، بهترین روش شروع

یکی از مهم ترین پروسه های بزرگ کردن نوزاد شروع دادن غذای کمکی به آن هاست. همه ما می دانیم که شیر مادر واقعا غنی ترین غذایی است که کودک می تواند بخورد اما از یک زمانی به بعد حتما باید با غذا های کمکی به این نوزاد جان بدهیم تا بتواند بزرگ شود، رشد کند و تقویت شود. اما اینکه چه غذایی بدهیم، از چه زمانی شروع کنیم و با چه غذا هایی شروع کنیم خیلی اهمیت دارد. تو چی؟ آیا برای شروع غذا های جامد به کودک خود آماده ای؟ اگر آره که پس بزن برویم تا به نشانه های زیر دقت کنیم!
خب قبل از هر کاری سعی کن این روند را با اسباب بازی ها، قاشق های جذاب، ظروف رنگی و از این قبیل وسایل استفاده کن که توجه نوزاد به این چیز ها جلب شود.
۱- کودک تو باید بتواند بدون کمک بنشیند؛ او همچنین باید دهان خود را باز کند تا اشتیاق خود را به خوردن نشان دهد.
۲- زمان صحیح را انتخاب کن. پس از آنکه کودک خوب استراحت کرده و در حال گرسنه شدن است به او غذای جامد بدهید.
۳- میوه ها و سبزیجات را جداگانه به کودک بده. نیازی نیست تا طعم مواد غذایی را تغییر بدهی. در کمال خوشحالی متعجب خواهی شد وقتی ببینی که کودک تو تا چه حد در بهره مندی از مزه های جدید ماجراجو است.
۴- پروتئین ها را فراموش نکن. گوشت، ماهی و سایر پروتئین ها مانند لوبیا، می توانند ترکیبات خوبی برای غذای کودک باشند. آن ها سرشار از آهن و چربی های سالم هستند که برای رشد کودک تو مفیدند.
۵- عسل برای کودک تو مفید نیست. از عسل یا غذا هایی که با عسل ترکیب شده اند برای کودکان زیر یک سال اجتناب کنید. عسل می تواند حاوی باکتری کلوستریدیوم باشد که باعث مسمومیت شدید کودک شده و حتی می تواند کشنده باشد.
۶- هنگامی که کودک تو حدودا ۸ ماهه است، می توان طعم های مختلف را به غذای او اضافه کرد تا کم کم جویدن را تمرین کند. مقدار کمی کینوا، کوسکوس یا ماکارونی را به غذای خالص او اضافه کن. با این کار طعم جدیدی را بدون خطر خفگی تجربه خواهد کرد.
۷- چربی ها مفیدند. هیچ محدودیتی برای میزان چربی ای که به کودک زیر دو سال می دهی، وجود ندارد. اضافه کردن یک قاشق چایخوری روغن زیتون، روغن کانولا یا نارگیل به غذای خالص کودک، علاوه بر اینکه مزه غذا را بهتر می کند، مواد مغذی بسیاری را نیز برای او فراهم می کند.
۸- با مواد حساسیت زا چه کنیم؟ تخم مرغ، بادام زمینی و سایر مواد آلرژی ‌زا، در صورتی که در خانواده سابقه حساسیت به برخی مواد غذایی وجود ندارد، می توانند برای اولین بار در شش ماهگی به کودک ارائه شوند.
۹- غذا دادن به کودک، فرصتی بی نظیر برای تو فراهم می آورد تا با کودک خود پیوندی عاطفی ایجاد کنی. زمانی را صرف کن تا کمی درباره غذا و محتویات آن، به او توضیح دهی.
۱۰- اگر کودک اشتها ندارد، نگران نشوید. اشتهای کودک تو پس از یک دوره بهتر می شود. هیچ وقت او را مجبور به غذا خوردن نکن و صبور باشی؛ کودک به تو خواهد فهماند که چه زمانی نیاز به غذا دارد و گرسنه است.

منبع: منودلیار

تشکرات از این پست
sherkat_ghala borkhar
دسترسی سریع به انجمن ها