آموزش تهیه خوراک لوبیا کوفته با لوبیا چیتی
شنبه 9 شهریور 1398 11:04 PM
برترینها: لوبیا کوفته یا پوره لوبیای سرخ شده یک خوراکی ساده و سریع است که با لوبیای پخته درست میشود. این خوراکی خودش یک غذای کامل است، اما برای بسیاری از غذاهای مکزیکی مثل انواع بوریتو به عنوان یک پای ثابت و بخش پوره یا سس این ساندویچ مکزیکی مورد استفاده قرار میگیرد.
خوراک لوبیا کوفته در واقع چیزی شبیه به دیزی گیاهی است. معمولا در دیزی از گوشت، لوبیا، نخود، پیاز، گوجه و رب گوجه استفاده میشود. دیزی را در جنوب ایران گوشت کوفته مینامند و در صورت حذف گوشت میتوان آن را لوبیا کوفته نامید. لوبیا کوفته به معنای لوبیای کوبیده شده است. اگر گیاهخوار هستید و دلتان دیزی میخواهد این خوراک لوبیا کوفته همان دیزی گیاهی شماست. این غذا بدون گلوتن و پرفیبر و در عین حال پر پروتئین است و برای کسانی خوب است که به هر دلیلی از خوردن گوشت اجتناب میکنند.
این خوراکی در اصل متعلق به آشپزی مکزیکی است. این غذا هم با لوبیای پخته و هم لوبیای خشک درست میشود. برای لوبیای پخته ابتدا پیاز و گاهی هم سیر با ادویهها سرخ میشود. لوبیای پخته و سرخ شده با گوشتکوب دستی یا سیب زمینی لهکن له و قدری پوره میشود سپس در صورت دلخواه با گواکامول به عنوان غذا سرو میشود و یا در انواع تاکو، بوریتو، انچیلادا و کوئسادیلا همانند یک دیپ بسیار غلیظ مورد استفاده قرار میگیرد. برای استفاده از لوبیای خشک، پیاز سرخ شده و پس از تفت دادن ادویهها، لوبیای خشک در آن ریخته شده و آب هم به قدر کافی به آن افزوده میشود. وقتی لوبیا به طور کامل پخت با گوشتکوب له میشود. میتوان به جای آب از آب مرغ یا آب گوشت هم استفاده کرد تا طعمی بهتر داشته باشد.
اکثر ما مقداری لوبیای پخته در فریزر داریم، اما اگر فقط لوبیای خشک دارید و برای غذا پختن عجله دارید بهتر است از زودپز استفاده کنید. اگر هم عجله ندارید میتوانید از قابلمه معمولی با مقدار آبی بیشتر و صرف زمانی حدود ۱ ساعت تا ۱ و نیم ساعت، لوبیاها را بپزید. بهتر است حتما لوبیاها را از قبل بخیسانید تا نفخ آنها از بین برود. موقع پختن هم در اوایل زمان پخت چرک روی لوبیا را بگیرید تا غذای شما بد رنگ نشده و بوی بد هم ندهد.
مواد لازم
طرز تهیه
۱. در قابلمهای با اندازه مناسب و روی شعله متوسط گاز، روغن زیتون را گرم کنید تا قدری به حرکت بیفتد. پیاز و نمک را اضافه کنید. پیازها را تفت داده و گاهی بهم بزنید تا پیازها نرم شوند و تغییر رنگ دهند. حدود ۵ تا ۸ دقیقه را به این کار اختصاص دهید.
۲. سیر، پودر چیلی و زیره را به آن اضافه کنید، مرتبا بهم بزنید تا زمانی که عطر آنها بلند شود یعنی حدود ۳۰ ثانیه. لوبیای پخته و آب گرفته و آب معمولی را داخل قابلمه بریزید. درب قابلمه را گذاشته و به مدت ۵ دقیقه بپزید.
۳. حرارت را کاهش دهید و درب را بردارید. با استفاده از گوشتکوب دستی یا پوره ساز سیب زمینی یا حتی چنگال نیمی از لوبیاها را به اندازه دلخواهتان له کنید. به پختن لوبیا با درب باز ادامه دهید و به مدت ۳ دقیقه دیگر پخته و مرتب بهم بزنید.
۴. قابلمه را از روی گاز بردارید و گشنیز را داخل آن بریزید و آب لیمو را داخل آن بریزید. مزه کنید و در صورت نیاز مقدار بیشتری نمک و آب لیمو بریزید. اگر لوبیا به نظر خشک میرسد مقدار خیلی کمی آب به آن اضافه کنید و بهم بزنید تا ترکیب شوند. روی آن را بگذارید و تا زمان سرو کنار بگذارید.
نکات مهم
منبع: cookieandkate
از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست