شهیدان رجایی و باهنر خادمان امین مردم
دوشنبه 4 شهریور 1398 1:59 PM
امام خمینی(ره):ارزش آقای رجایی، ارزش آقای باهنر ... به این بود که خودی بودند، با مردم بودند و برای مردم خدمت می کردند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما،مرکز اصفهان؛ هفته اول شهريور كه مصادف با شهادت شهيدان رجايي و باهنر و به نام هفته دولت نامگذاري شده فرصتی ارزشمند برای تجليل و تبیین شخصیت شهدايي است كه در اوج اقتدار سياسي،با داشتن صفات بارز انساني از جمله تواضع ،عشق به مردم و خدمت براي آنان ،پرهيز از فرادستي و نخوت، حتی یک لحظه هم از خدمتگزاري به خلق کوتاهی نکردند.
شهیدان رجايي و باهنر نمونه هاي بارز خادمان امين مردم و مسئولان وفادار به ملت و دولت بودند كه خالصانه خود و علم و آگاهي خود را وقف مردم کردند.
نگاهی کوتاه به زندگی شهید رجایی
محمد علی رجایی سال 1312هجری شمسی، در قزوین متولد شد .وی در دانش سرای عالی دوره لیسانس خود را در رشته ریاضی به پایان برد و به عنوان دبیر ریاضی در وزارت فرهنگ استخدام شد و ضمن تدریس، به فرا گرفتن علوم اسلامی و انجام فعالیت های سیاسی همت می گماشت .
درسال 1340 به عضویت نهضت آزادی درآمد كه منجر به دستگیری وی و زندانی شدن پنجاه روزه وی شد . پس از آزادی از زندان با شهید باهنر به سازماندهی مجدد هیات موتلفه پرداخت و برای پرورش افرادی كه بتوانند نبردی مسلحانه را اداره کنند ، به اعزام داوطلبانی به جبهه فلسطین دست زد . وی چهار سال در زندان های رژیم انواع شکنجه ها را تحمل کرد و درسال 1357 با اوج گیری انقلاب اسلامی همراه دیگر زندانیان سیاسی آزاد شد.
شهید رجایی پس از پیروزی انقلاب اسلامی وزیر آموزش و پرورش شد و در زمان وزارت خود موفق به دولتی كردن تمام مدارس شد . سپس به عنوان نماینده مردم تهران درمجلس انتخاب و سال 59 با رای قاطع نخست وزیری شد . شهید رجایی به دنبال عزل بنی صدر از ریاست جمهوری ، با رای اكثریت مردم محرومی كه شاهد تلاشهای صادقانه این فرزند صدیق ملت بودند به ریاست جمهوری انتخاب شد اما دشمنان قسم خورده انقلاب اسلامی كه توان تحمل وجود این مایه امید مستضعفان و عنصر ارزشمند و دلسوز را نداشتند هشتم شهریور 1360 او را به همراه یار قدیمی اش شهید باهنر در انفجار دفتر نخست وزیری به شهادت رساندند.
نگاهی کوتاه به زندگی شهید باهنر
شهید محمد جواد باهنر، درسال 1312 درشهر كرمان به دنیا آمد و خواندن و نوشتن و قرائت قرآن را در مكتب آموخت همزمان، تحصیلات ابتدایی و متوسطه را نیز ادامه داد و پس از اخذ دیپلم درسال 1332 به قم رفت و سطوح عالی علوم اسلامی را درحوزه علمیه قم طی كرد. وی فقه را در محضر مرحوم آیت الله بروجردی ، فقه واصول را در محضر امام خمینی ( ره ) و تفسیر و فلسفه را نزد علامه طباطبایی فرا گرفت.
شهید باهنر سپس به تحصیلات دانشگاهی رو آورد و موفق به اخذ دكترای الهیات از دانشگاه تهران شد.
شهید باهنر علاوه بر تدریس و تالیف كتب درسی فعالیتهای اجتماعی خود را نیز ادامه داد و در تاسیس " دفتر نشر و فرهنگ اسلامی " ، " كانون توحید" و" مدرسه رفاه " نقش موثری داشت .
وی از سال1350 ممنوع المنبرشد و در سال 1357 به فرمان امام ( ره) و به همراه چند تن از یاران ، مامور تنظیم اعتصابات شد و در همان سال نیز با فرمان امام ( ره ) به عضویت شورای انقلاب اسلامی درآمد .
مسئولیت نهضت سواد آموزی ، نماینده مردم كرمان در مجلس خبرگان ، نماینده شورای انقلاب اسلامی در وزارت آموزش وپرورش ، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی از مسولیت های وی در دوران پس از انقلاب بود.
ویژگی های اخلاقی شهید رجایی
شهید رجایی هرگز فروتنی خود را از دست نداد. او همیشه خود را از مردم، همراه مردم و برای مردم میدانست و برای رضای خدا خدمت میکرد. او مردی با حوصله، پرکار و خستگیناپذیر بود. بهطوری که در یکی از جلسات، که طولانی و خسته کننده بود، و یکی از دوستان به ایشان گفتند: «خسته نباشید، شهید رجایی در جواب گفتند کسی که به خاطر اعتقادش کار میکند خسته نمیشود».
ویژگی دیگر صلابت و تعهّدی بود که در راه انقلاب داشت. او هرگز سازشپذیر نبود، چه در دوران زندان با آنهمه شکنجه که هرگز حاضر به عقب نشینی از آرمانهایش نشد، و چه در دوران خدمت و مسئولیت که با جدیّت آنها را انجام میداد و خود را متعهد به اجرای این ارزشها میدانست و حیات انقلاب را به بقای آنها میدانست. چهارمین ویژگی سادهزیستی اوست هرگز زندگیاش از سطح مردم عادی فراتر نرفت و جلوههای کاذب زندگیِ تجمّلاتی نتوانست او را از مردم جدا کند. از زمانی که دست فروش بود تا وقتی که معلم و وزیر و رئیس جمهور شد، همدل و همسان با مردم زیست و همچنان فرزند انقلاب باقی ماند
همسر شهید رجایی میگوید: او در زندگی برای من یک معلم واقعی بود؛ چرا که فقط حرف نمیزد، بلکه عمل میکرد .
شهید رجایی در وصیت نامه اش عنوان می کند:وصیت حقیقی من مجموعه زندگی من است....به کسی تکلیف نمی کنم ولی گمان می کنم اگر تمام جریان زندگی مرا به صورت کتاب در آورند برای دانش آموزان مفید باشد.
ویژگی های شخصیتی شهید باهنر
خلوص و ساده زيستي؛ جاذبه و دافعه؛ سكوت، صبر و سخن گفتن در وقت معيّن از جمله ویژگی های شهید باهنر بود.
با توجه به اين كه وی بيشتر با آموزش و پرورش كار كرده بود، كار هدايت وروشن گري افكار عمومي، يعني كار فرهنگي را بر امور ديگر، ترجيح مي داد و در نيرويابي از استعداد فوق العاده اي برخوردار بود. آرامش روحي و متانت در زندگي،قدرت بيان و سخنوري،عدم دخل و تصرّف در بيت المال و دقت در حفظ نگهداري اموال عمومي،صلابت، توأم با متانت؛ قاطعيت در برخورد با عوامل اغتشاش و استفاده از نقش علم و آگاهي در كارها از دیگر ویژگی های این شهید بزرگوار بود.
باهنر هميشه سعي در انتخاب شايسته سالارانة افراد داشت پس از آن با اعتمادي كه داشتند، تفويض اختيار مي كردند تا سرعت انجام امور بالا رود.
از دیگر ویژگی های اخلاقی و شخصیتی شهید وی می توان به اطاعت پذيري از رهبر، فداكاري، شجاعت، رازداري، ايجاد اعتماد بين زيردستان، مسئوليت پذيري، مشاركت پذيري،خستگي ناپذيري، جاذبه و نفوذ و تأثير بر افراد، دقت در امور اشاره کرد.
هفته دولت ، هفته مردان خدمتگزار
هفته دولت، هفته اقتدار و پیروزى دولتى است که حمایت و پشتیبانى میلیونها تن از ملت خود را همراه دارد.
هفته دولت، هفته سپاس و قدردانى از دولتى است که هدفش اجراى حدود الهى و احکام آسمانى اسلام و ایجاد جامعه اى سرشار از عدالت، نظم و امنیت است.
همراهى ملت با دولت و پشتیبانى آحاد مردم از آن، از عوامل ثبات دولت و اقتدار آن است و این رابطه، تا هنگامى که دولت یک دولت ارزشى و خدمت گزار باشد، پایدار خواهد بود.
امام على (ع) در قالب نامه اى به مالک اشتر، خطاب به همه دولت مردان اسلامى درباره تکبر و غرور ریاست چنین هشدار مى دهد:
"اگر با مقام و قدرتى که دارى، دچار تکبر و یا خود بزرگ بینى شدى، به بزرگى حکومت پروردگار که برتر از توست بنگر که تو را از آن سرکشى نجات مى دهد و تندروى تو را فرو مى نشاند و عقل و اندیشه ات را به جایگاه اصلى باز مى گرداند."