> امام خميني >زندگينامه
جمعه 24 دی 1389 11:33 AM
روح الله و شهادت پدر
نزديك به نود سال قبل شهر خمين صحنه نزاع و درگيري خوانين محلي بود كه كشمكش آنها بر سر تصاحب املاك، مال و جان رعايا را به مخاطره انداخته بود. در اين ميان آقا سيد مصطفي مايه آرامش براي اهالي و مانع بزرگي براي زورگويان دولتي و خوانين بود. او به مقابله با ستمگريها برخاست و خانه خود را با ديوارهاي بلند و برجهاي متعدد سنگر دفاع از اهالي شهر قرار داد. توطئهها بالا گرفت از اين رو آقا سيد مصطفي براي شكايت از خوانين ستمگر ديار خود راهي اراك شد اما در ميان راه توسط عوامل خوانين محلي خلع سلاح گشته و به شهادت رسيد. اين در حالي بود كه روح الله كوچكترين فرزندش پنج ماهه بود. او كه در روز ولادت حضرت زهرا (مصادف با سال 1281 ه.ش) چشم به جهان گشوده بود يادگار كوچك پدر شد.
صاحبه خانم خواهر آقا سيد مصطفي به خانه برادر نقل مكان كرد و به همراه همسر وفادار او كمر به تربيت فرزند او بست. بانو صاحبه زني با تقوا و شجاع بود. پس از چندي به خونخواهي برادر روانه تهران گشت و با تلاش و پيگيري بسيار موفق به گرفتن حكم قصاص قاتل برادر شد و سرانجام پس از دو سال در ارديبهشت ماه 1284 قاتل آقا سيد مصطفي در ميدان بهارستان تهران به دار آويخته شد.
ماجراي مرگ پدر براي روح الله كه او را به خاطر نميآورد حماسهاي بود از شهادت و ايستادگي در برابر ظلم و ستم خوانين و حكام وقت و دفاع از محرومين و مستضعفين تا حد ايثار جان. نفرت و انزجار روح الله از روابط ظالمانه اقتصادي- اجتماعي تا دهها سال پس از آن ادامه داشت و بعدها مباني نظري پيدا كرد و به صورت اصل بدون چون و چراي دفاع از مستضعفين در برابر مستكبرين جلوه نمود.
روح الله پانزده ساله بود كه دو مصيبت او را ماتمزده كرد. اول فوت عمه مهربان و فداكار و پس از آن وفات مادر مهربانش كه او را غرق در اندوه و غم نمود.