0

رونق تولید و راهکارهای تحقق شعار سال

 
mhb555
mhb555
کاربر جدید
تاریخ عضویت : مهر 1399 
تعداد پست ها : 2

پاسخ به:رونق تولید و راهکارهای تحقق شعار سال
شنبه 5 مهر 1399  1:29 PM

نقل قول hosinsaeidi

راهکارهایی برای تحقق شعار سال

سال جاری را رهبر معظم انقلاب اسلامی، سال رونق تولید نام گذاری کرده اند. یکی از جدی ترین سوالاتی که در این زمینه به ذهن متبادر می شود پرداختن به زمینه ها و الزامات لازم و رفع موانع برای رونق گرفتن تولید داخلی و حمایت از کالای ملی است که باید برای آن برنامه ریزی نمود.

راهکارهایی برای تحقق شعار سال

راهکارهایی برای تحقق شعار سال

سال جاری را #رهبر معظم انقلاب اسلامی، سال رونق تولید نام گذاری کرده اند. یکی از جدی ترین سوالاتی که در این زمینه به ذهن متبادر می شود پرداختن به زمینه ها و الزامات لازم و رفع موانع برای رونق گرفتن تولید داخلی و حمایت از کالای ملی است که باید برای آن برنامه ریزی نمود.

شاید بتوان یکی از اصلی ترین موانع موجود را برای #تولید_داخلینظام بانکداری و رویه های آسیب زای آن برای تولید کنندگان داخلی دانست. بطوریکه در فضای کنونی #اقتصاد کشور اگر فردی بخواهد سرمایه اش را در تولید هزینه کند نرخ بازدهی سرمایه برای فرد بین 10تا15درصد است و البته همراهاین بازدهی ریسک بی ثباتی قوانین و مقررات اقتصادی، نرخ ارز و ... نیزوجود دارد، در حالیکه فرد این سرمایه رادر بانک سرمایه گذاری کند بدون هیچ ریسک و دغدغه ای سود بیشتری را دریافت خواهد کرد. در این زمینه بنظر می رسد که نرخ بهره بانکی بویژه در زمینه ارائه تسهیلات به تولید کنندگانداخلی باید کاهش یابد تا تولید ملی رونق بگیرد. به واقع اگر سودی که برای خریداران طلا، سکه و ارز در سال97 حاصل شد در زمینه تولید وجود داشته باشد موجبات رونق تولید کشورمان را فراهم می کند و هیچ بهانه ای برای سرمایه گذاری درد این عرصه باقی نمی ماند.

از سوی دیگر، واردات غیر اصولی و بی رویه بویژه در زمینه کالاهایی که مشابه داخلی دارند و یا زمینه تولید ان در داخل کشورمان فراهم است باعث ورود گسترده کالاهای اغلب بی کیفیت به کشور، اشباع بازارو ورشکستگی واحدهای تولیدی خرد و متوسط می شود که می توان با رصد بازار کشور از ورود کالاهای غیرضروریجلوگیری کرد.

نپرداختن به کنترل نقدینگی و هدایت نکرن آن به سوی تولید از دیگر موانع رونق تولید است بطوریکه در حالیکه بسیاری از تولیدکنندگان د اخلی برای تامین مواد اولیه خود و سرمایه در گردش با مشکل کمبود نقدینگی مواجه هستند، وجود هزاران میلیارد تومان سرمایه سرگردان در اختیار مردم یکی از جدی ترین مشکلات است بویژه که این میزان سرمایه با ورود نابجا به هر عرصه اقتصادی موجبات تورم بیشتر و آشفتگی اقتصادی در کشور را فراهم می آورد.

لازمه دیگر رونق تولید را می توان در بهبود فضای کسب و کار و کاهش موانع اداری دانست. در حالیکه ایران اسلامی اکنون در رتبه هجدهمین اقتصاد بزرگ دنیا قرار دارد، رتبه کشورمان در شروع و تداوم کسب و کار 129 است و این خود یکی از مشکلات عرصه تولید است. در این زمینه می توان با تسهیل نمودن فرایندهای گرفتن مجوز و تداوم تولید، برداشتن موانع حقوقی و مقررات زاید ودست و پا گیر، ثبت شرکتها و معاملات و ... انگیزه افراد را برای سرمایه گذاری در املاک صنعتی در زمینه تولید و تدوام آن افزایش داد. نباید افراد را برای سرمایه گذاری برای کسب یک مجوز چندماه و حتی چند سال معطل نگه د اشتو باید راه را برای تولید کنندگان و سرمایه گذاران هموار نمود. البته باید دانست در این زمینه همه قوای کشور قضائیه، مقننه و مجریه با هماهنگی و برنامه ریزی منسجم می توانند این مانع بزرگ تولید را در کشور رفع نمایند.

و نکته پایانی آنکه نمی توان با وجود مدیر محافظه کار و انحصار طلب که در چند شرکت تجاری عضو هیئت مدیره است و بیش از آنکه به فکر تامین منافع ملی باشد، بدنبال تامین منافع شرکت های تجاری و گروه های مختلف اقتصادی است به رونق تولید و حمایت همه جانبه از کالای ایرانی فکر کرد. برای رونق تولید نیاز به مدیران سالم و پاک دستی وجود دارد که بتواند در مواقع ضرور تصمیمات شایسته و شجاعانه ای بگیرد و از ابتکار و خلاقیت برای یافتن راه های جدید جهت تحقق شعار سال که رونق تولید است بهره ببرد.

 

 

تشکرات از این پست
hosinsaeidi
دسترسی سریع به انجمن ها