0

هشت سنت غلط ازدواج از نگاه رهبر معظم انقلاب

 
majid68
majid68
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : بهمن 1388 
تعداد پست ها : 4493
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:هشت سنت غلط ازدواج از نگاه رهبر معظم انقلاب
یک شنبه 20 مرداد 1398  6:19 PM

خانواده امروز ایرانی؛ گرفتار سنت‌های غلط ازدواج/ از شعارزدگی عبور کنیم

گروه اجتماعی: اگر می‌خواهیم سنت‌های غلط را واقعاً در عمل از بین ببریم، باید از بزرگان شروع شود. وقتی مسئولان، روحانیت و افراد شناخته شده مراسم ازدواج ساده‌ای بگیرند، بی‌شک در بین بقیه مردم هم تأثیرگذار خواهد بود.

پاسخ به:هشت سنت غلط ازدواج از نگاه رهبر معظم انقلاب


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان جنوبی، همه روان‌شناسان، جامعه‌شناسان و علمای دین بر این نکته تأکید دارند که ازدواج به‌عنوان یک سنت دیرینه در جوامع بشری که از روز اول خلقت در فطرت آدمیان وجود داشته است زمینه‌ساز تکامل و رشد فرد و اجتماع است.

 


در نهاد خانواده است که افراد با مهر و عاطفه آرامش می‌یابند و فرزندان از آغوش گرم پدر و مادر بهره‌مند می‌شوند. اما متأسفانه گاه در جامعه با سنت‌هایی مواجهه می‌شویم که نه تنها افراد را به سمت این پیوند آسمانی نمی‌کشاند بلکه برعکس مانعی برای تصمیم‌گیری در امر ازدواج می‌شود.

 


عفت خسروی، کارشناس روان‌شناسی در این رابطه به خبرنگار ایکنا گفت: بسیاری از مردم امر ازدواج را سخت می‌گیرند صرفاً به‌خاطر اینکه نخواهند از دیگران چیزی کمتر داشته باشند، معتقدند اگر مهریه دخترخاله من ۱۰۰ سکه است مهریه من حتما باید ۱۵۰ سکه باشد که این طرز تفکر مشکل آفرین است.

 


خاطره‌های زیبا فقط با هزینه زیاد به‌وجود نمی‌آید

 


وی اظهار کرد: بسیاری می‌گویند اگر هزینه زیادی برای مراسم ازدواجمان خرج کنیم اشکالی ندارد زیرا خاطره‌اش برای ما باقی می‌ماند درحالیکه خاطره‌های زیبا فقط با هزینه زیاد به‌‌وجود نمی‌آید.

 


این کارشناس روان‌شناسی بیان کرد: خود من اصلاً مراسم ازدواج نگرفتم و به جای آن با همسرم به سفر زیارتی سوریه رفتم و هنوز هم خاطره آن سفر در ذهنم باقی مانده و هیچ پشیمان نیستم که جشنی نگرفتم.

 


خسروی ادامه داد: یکی دیگر از سنت‌های غلط در جشن ازدواج این است که مرزهای محرم و نامحرم مراعات نمی‌شود و در واقع با یک بیان ساده‌تر داماد به اهل مجلس محرم می‌شود! که این بی‌توجهی‌ها در زندگی مشکل‌ساز خواهد شد.

 


وی یادآور شد: هزینه‌های زیاد موجب می‌شود افراد از خریدهای ضروری زندگی مثل خرید خانه باز بمانند زیرا زندگی‌شان را با قرض و قسط شروع می‌شود.

 


خریدهای غیر ضروری؛ سنت غلط ازدواج‌ها امروزی

 


عصمت برزجی، کارشناس علوم اجتماعی نیز بیان کرد: یکی از سنت‌های غلط در امر ازدواج همین خریدهای غیر ضروری است که انجام می‌شود، ممکن است وسایلی که عروس و داماد می‌خرند ضروری هم نباشد اما چون رسم و عرف است تهیه می‌کنند.

 


وی اظهار کرد: گاه در این خریدها خیلی سخت می‌گیریم و به قول معرف حساب و کتاب می‌کنیم که اگر مثلاً عروس یک میلیون تومان خرید کرده داماد هم باید همین اندازه خرید کند و یا چون عروس حلقه طلا خریده داماد هم حتما باید حلقه طلا بخرد در صورتی که به دلایل شرعی ممکن است داماد اصلاً آن حلقه را دستش نکند!

 


این کارشناس علوم اجتماعی گفت: یا هزینه‌هایی که برای فیلم و عکس عروسی می‌شود هم گاه شکل اسراف به خود می‌گیرد. به‌عنوان مثال ممکن است اصلا فرصت نکنیم بعدها نگاهی هم به این فیلم بیندازیم ولی چون رسم است باید این کار را بکنیم، در حالی که خود من به جای هزینه کردن برای این امر با دوربین خانگی لحظات جشن ازدواجمان را ثبت کردیم.

 


برزجی یادآور شد: البته در استان ما هنوز خیلی از رسم‌های غلط شهرهای بزرگ جایگاه پیدا نکرده است که باید این مسئله را فرصت دانست و تقویت کرد.

 


ابوالفضل عرفانی، شهروند بیرجندی نیز در این زمینه گفت: به عقیده من حتی همان فیلم و عکس عروسی را نیز به‌منظور چشم و همچشمی و نمایش در معرض مردم انجام می‌دهند و هیچ چیز برای خود عروس و داماد نیست.

 


وی اظهار کرد: گاه در شهرهای بزرگتر تبلیغاتی را می‌بینیم با این عنوان که مثلاً تهیه فیلم از عروس و داماد با هلی‌کوپتر یا در دوبی و دریا و...که همه آن نیز هزینه‌های میلیونی برایش صورت می‌گیرد که با آن عکس‌ها و فیلم‌ها کلیپ بسازند تا در مراسم ازدواج در معرض دید مردم قرار دهند.

 


این شهروند بیرجندی گفت: آیا به تأثیر این هزینه‌ها بر دیگر افراد دقت کرده‌ایم؟.

 


هر کار بکنیم باز هم حرف مردم هست

 


عرفانی یادآور شد: اگر هر کار بکنیم باز هم حرف مردم هست که کجای مراسم عروسی ایراد و اشکال داشت پس بهتر است به جای توجه به حرف مردم براساس توان خودمان جشنی معقول و منطقی برگزار کنیم.

 


سپیده قلندری‌اسفدن، خبرنگار مسائل اجتماعی نیز در این زمینه گفت: یکی از سنت‌های غلط در امر ازدواج این است که در ازدواج‌های فامیلی به صرف اینکه فرد فامیل است تحقیق نمی‌کنند و بعدها با مشکل رو‌به‌رو می‌شوند.

 


وی اظهار کرد: یکی دیگر از سنت‌های غلط در امر ازدواج این است که به بهانه تحصیل از ازدواج فاصله می‌گیرند در حالی که بعد از تحصیل هم افراد سخت‌گیرتر می‌شوند و هم امکان ازدواج کمتر فراهم می‌شود.

 


قلندری افزود: البته در این میان از مهریه‌های سنگین هم نباید غافل شد که مانعی برای تصمیم‌گیری ازدواج شده است.

 


فرامز سنگری‌آبیز، پژوهشگر مسائل اجتماعی در خراسان جنوبی با اشاره به برخی از سنت‌های غلط در امر ازدواج در استان گفت: یکی از سنت‌های غلطی که در استان ما مشاهده می‌شود این است که حتماً فرزند بزرگترمان باید ازدواج کند تا نوبت به دومی برسد که این رسمی غلط است که درباره دختران بیشتر مشاهده می‌شود.

 


یکی از سنت‌های غلط در ازدواج تصمیم‌گیری والدین به جای جوانان در انتخاب همسر است

 


وی بیان کرد: یکی دیگر از سنت‌های غلط تصمیم‌گیری والدین به جای جوانان در انتخاب همسر است که نوعی ازدواج اجباری را رقم می‌زند. در مواردی مشاهده شد که مثلاً والدین می‌گویند حال که یک پسرم با برادرزاده همسرم ازدواج کرده فرزند بعدی‌ام باید با برادرزاده یا خواهر زاده من ازدواج کند.

 


این پژوهشگر مسائل اجتماعی عنوان کرد: فاصله گرفتن از ملاک‌های دینی در امر انتخاب همسر هم یکی از سنت‌های غلط است، ممکن است ما در شعار و حرف بگوییم به دنبال همسری با ملاک‌های دینی برای فرزندمان هستیم اما در عمل به گونه دیگری رفتار می‌کنیم.

 


سنگری‌آبیز ادامه داد: آنقدر به قول معروف چشممان تنگ شده که اگر طرف مقابل فقط ذره‌ای به لحاظ مادی با ما تفاوت داشته باشد می‌گوییم او در شأن ما نیست..کجای اسلام این‌گونه گفته شده است؟

 


وی افزود: کجای اسلام گفته شده پدر عروس باید همه زندگی‌اش را هزینه کند، هر چه خودش هم ندارد برای دخترش بخرد تا او به خانه پسر من بیاورد کجای دین این‌گونه مطرح شده؟ اگر سخن دین می‌زنیم آیا دین این مسائل را مطرح کرده؟

 


جامعه‌ای شعارزده شده‌ایم

 


این پژوهشگر مسائل اجتماعی گفت: متأسفانه اکنون در مراسم‌های ازدواج شاهد هزینه‌های آنچنانی، رقص‌های مختلط و لهو و لعب، نمایش عکس و فیلم‌های خصوصی عروس و داماد و استفاده از مشروبات غیر مجاز در بسیاری مناطق هستیم که باید به‌جای شعار زدگی برای رفع آن چاره‌ای یافت.

 


سنگری‌آبیز با اشاره به اینکه جامعه‌ای شعارزده شده‌ایم، یادآور شده: اگر می‌خواهیم سنت‌های غلط واقعاً در عمل از بین ببریم باید از بزرگان شروع شود. وقتی مسئولان، روحانیت و افراد شناخته شده مراسم ازدواج ساده‌ای بگیرند بی‌شک در بین بقیه مردم هم تأثیرگذار خواهد بود.

تشکرات از این پست
hosinsaeidi
دسترسی سریع به انجمن ها