بهترین روش نگهداری از چای در آشپزخانه
جمعه 4 مرداد 1398 8:05 PM
برترین ها: اطلاع از نحوه نگهداری صحیح از چای در آشپزخانه علاوه بر آنکه عمر آن را افزایش میدهد، برای حفظ کیفیت و طعم آنچه نوشیده میشود امری ضروری به شمار میرود. از آنجایی که چای در فرهنگ ایرانی نیز جایگاه به خصوصی دارد و در محافل مختلف سرو میگردد، نحوه صحیح نگهداری از آن باعث حفظ تازگی و طعم خوش آن میشود. برای این منظور تنها کافی است نکات سادهای را مد نظر قرار دهید.
از این شرایط نگهداری پرهیز کنید
اگر فقط از ۵ عامل مهم در نگهداری دوری کنید، میتوانید تغییر بزرگی در عمر چای خود مشاهده کنید. این عوامل عبارتند از: نور، گرما، رطوبت، بو و هوا.
نور و اشعه ماورای بنفش چای را به سرعت خراب میکند. چای را از فروشندگانی که آن را در کیسههای پلاستیک شفاف نگهداری میکنند، نخرید. البته خودتان هم نباید چای را در محفظه شفاف نگهداری کنید مگر آنکه بخواهید ظرف را درون کابینت تاریک قرار دهید.
گرما و حرارت هم باعث خراب شدن چای میشود. چای را زیر نور خورشید و نزدیک منابع گرمایی مانند گاز و فر نگهداری نکنید.
فاکتور بعدی رطوبت است. رطوبت رسیدن به چای نیز باعث به وجود آمدن مشکل میشود. از آنجایی که چای در حالت معمولی خشک است میتواند به راحتی آب و رطوبت موجود در هوا را جذب کند. به یاد داشته باشید که چای را تا زمان دم کردن باید از آب جوش دور نگه دارید. البته بهتر است چای را از دیگر مناطق مرطوب آشپزخانه مانند کابینت بالای آبچکان ظرفشویی و حتی یخچال نیز دور کنید. به یاد داشته باشید که چای را تا زمانی که قرار است درون قوری ریخته و دم شود، نباید در معرض رطوبت قرار داد.
بو نیز یکی دیگر از عواملی است که سریعا توسط چای جذب میشود. این خصوصیت چای اجازه میدهد که انواع عطری آن نیز مورد استفاده قرار گیرد. به همین دلیل اگر درون قوری چای خود از مواد طبیعی مانند هل، دارچین، گل یاس و گل محمدی استفاده کنید، عطر فوق العادهای به نوشیدنی گرمتان میدهد. این ویژگی همچنین باعث میشود اگر چای را درون کابینت ادویه ها، سطل زباله و دیگر منابع بو دار نگهداری کنید، بوی آنها از بین برود؛ حال ممکن است این رایحه خوشایند باشد یا نامطبوع!
زمانی که چای در معرض هوا قرار گیرد، احتمال جذب رطوبت و بو از فضای اطراف افزایش مییابد. پس چای را در هوای آزاد قرار ندهید، آن را درون ظرف در بستهای نگهداری کنید که هوا وارد آن نمیشود. این نکته را هم به یاد داشته باشید که نباید چای را درون محفظههای نفوذ پذیر مانند کیسههای کاغذی که امکان انتقال هوا وجود دارند، بگذارید.
چگونه چای را به درستی نگه دارید؟
اگر بخواهید از ۵ عامل از بین برنده چای که پیش از این ذکر شد، دوری کنید به این معنی است که باید به محل نگهداری، جنس محفظه نگهداری و مکانیسم این توجه بیشتری داشته باشید. برای فهم بیشتر ادامه مطلب را بخوانید.
محل نگهداری چای
جنس محفظه نگهداری
مکانیسم محفظه نگهداری
در ادامه موارد ذکر شده، این نکات را هم در نظر بگیرید:
از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست