نان لقمهای شکم پر
جمعه 4 مرداد 1398 7:50 PM
برترین ها: نان لقمهای شکم پر تکههای نان حجیم است که میان آن سبزیجات تفت داده شده ریخته میشود. این نان به دلیل ظاهر نرم و پف بسیار، به راحتی خورده میشود و مورد علاقه همه بخصوص کودکان خواهد بود.
نان لقمهای یکی از نانهای نرم و پفی است که به دلیل اندازه کوچک و جمع و جور خود برای ساندویچهای کوچک و یا همراهی با صبحانه عالی است. نانهای شکم پر همانند نان اشترودل و سایر نانهای شکم پر به عنوان یک میان وعده و یا حتی وعده اصلی برای افرادی که حوصله نشستن کنار میز به مدت طولانی و خوردن یک غذای عادی را ندارند، انتخاب خوبی است. شما میتوانید نان شکم پر لقمهای را به تعداد افراد خانواده و یا بیشتر درست کنید. چون اندازه تعداد نانها دست خودتان است. میتوانید لقمهها را کوچک و یا بزرگ بگیرید. این نان یک ویژگی جالب دارد که در انتها خواهید دید.
مواد میانی شامل سبزیجات، گوشت و یا مرغ است. من فقط از سبزیجات استفاده کردم تا هم سادهتر باشد و هم برای کسانی که علاقهای به خوردن گوشت ندارند مناسب باشد. در مورد میزان مواد انتخاب با شماست که میخواهید بخش زیادی از نان را مواد میانی تشکیل دهد یا خود نان حجیم. من مواد را به اندازهای انتخاب کردم که مواد دقیقا در وسط قرار میگرفت و در واقع بخش کمی از آن سبزیجات و بخش بزرگتر نان بود. توصیه میکنم مواد را دو برابر کنید و در عوض با دستانتان خمیر را پهنتر کنید تا بتوانید مواد را در میان آن جای دهید.
چرا باید نان لقمهای درست کنم؟
خب درست کردن نان بخصوص برای افراد مبتدی کار بسیار سختی به نظر میرسد حالا شکم پر هم باشد. علاوه بر این زمان طولانی صرف درست کردن آن میشود آیا واقعا لازم است آن را درست کنم؟ خب من به شما میگویم بله یکبار امتحان آن کافی است. یکبار امتحان کردن باعث میشود به پختن نان علاقهمند شوید و باز هم دلتان بخواهد آن را درست کنید. این نوع نان بسیار حجیم و پفی است و به سادگی درست میشود. نتیجهای که به دست میآورید کاملا راضی کننده است حتی اگر در تمامی مراحل خرابکاری کنید. من مطمئنم اگر یکبار آن را درست کنید این نان انتخاب همیشگی شما خواهد بود.
جایگزینها
من برای نان از شیر استفاده کردم، چون شیر آن را لطیف میکند. اگر به شیر حساسیت دارید و یا بنا به دلایلی از آن اجتناب میکنید، خیلی ساده از آب استفاده کنید. برای رو مال کردن هم میتوان تنها از آب استفاده کرد. مواد میانی هم هر چه دوست دارید استفاده کنید. من قارچ استفاده نکردم، چون به نظرم آب میاندازد و داخل نان را خمیر میکند و برای بعضی از آنها پنیر پیتزا هم کمی همراه مواد اضافه کردم که امتحانش بد نیست.
مواد لازم
برای خمیر
مواد میانی
طرز تهیه:
۱. ابتدا شیر را گرم میکنیم تا به اندازه لازم حرارت ببینید. نگذارید بجوشد. میگذاریم تا به اندازه لازم ولرم شود. برای تست کردن انگشتتان را در شیر فرو کنید اگر به مدت ۶ ثانیه توانستید آن را نگه دارید یعنی حرارت مناسب است. ۱/۲ پیمانه شیر را با ۲ قاشق غذاخوری آب و ۱ قاشق غذاخوری شکر مخلوط کنید. مخمر را داخل شیر بریزید. خوب بهم بزنید تا هیچ بخش گلوله مانندی روی آن نماند. من از مخمر فوری استفاده کردم که میتوان بدون عمل آمدن آن را روی آرد ریخت و سایر مواد را اضافه کرد. اما بر حسب احتیاط مثل همیشه اول مخمر را عمل آوردم.
۲. روی ظرف مخلوط مخمر را با یک بشقاب کوچک بپوشانید. به مدت ۱۵ دقیقه بگذارید بماند. پس از این مدت مخمر حسابی پف میکند و بالا میآید. نمک را روی آرد بریزید و با ویسک دستی هم بزنید. حالا مخلوط مخمر را روی آرد بریزید. لازم است که یادآوری کنم که حتما آرد را الک کنید. مهم نیست که از چه مارک آردی استفاده میکنید. هر آردی از هر نوعی و حتی بهترین مارک هم که باشد باید الک شود.
۳. حالا ۱/۲ پیمانه شیر را روی آرد بریزید و با دست بهم بزنید. مخلوط را با دست چنگ بزنید وقتی میبینید خمیر رطوبت کافی ندارد مقدار بیشتری شیر به آن اضافه کنید. در اصل باید یک پیمانه شیر باشد، ولی میزان شیر بستگی به آرد هم دارد در صورتی که از آرد سفید استفاده کنید، شیر کمتری بریزید.
۴. بعد از افزودن شیر دوباره خمیر را ورز دهید. اگر خیلی شل است کمی آرد اضافه کنید. حالا روغن را اضافه کنید و خمیر را دوباره ورز دهید. این نان نیاز به ورز دادن حسابی دارد. ابتدا خیلی شل و چسبناک پس از ۵ دقیقه ورز دادن بافت بهتری پیدا میکند. ۲ قاشق غذاخوری کره را به آن اضافه کنید و کمی هم ورز دهید. خمیر نباید چسبناک باشد اگر چسبناک بود کمی آرد اضافه کنید البته خیلی کم. ملاک چسبناک نبودن خمیر نچسبیدن آن به طرفین ظرف است نه ته ظرف. البته این خمیر در انتها کاملا لطیف و بدون چسبندگی است.
۵. خمیر آماده شده را به یک کاسه چرب انتقال میدهیم و روی آن را با پلاستیک سلفون یا پارچه میپوشانیم. من از روش ماست استفاده کردم و چند لایه پارچه ضخیم روی آن گذاشتم تا سریعتر ور بیاید. به اندازه خمیر توجه کنید. سپس بگذارید تا خمیر شما ور بیاید و سایز آن دو برابر شود. اگر دو برابر نشد دوباره بگذارید بماند.
۶. در این فاصله به سراغ مواد میانی میرویم. هویج، سیب زمینی و پیاز را نگینی خرد میکنیم.
۷. یک ماهیتابه را روی گاز گذاشته و ۲ قاشق غذاخوری روغن در آن میریزیم. پیازها را به روغن اضافه میکنیم و میگذاریم کمی نرم و سبک شوند.
۸. مواد را به ترتیب سختی یعنی اول هویج را اضافه کرده و تفت میدهیم پس از تفت دادن، سیب زمینی را اضافه میکنیم. زردچوبه و فلفل را هم در این مرحله اضافه میکنیم. خب حالا نگاه کنید اگر مواد خوب سرخ نشدهاند و نمیخواهید مواد شما خام بمانند، اندکی آب به مواد اضافه کنید، درب ماهیتابه را بگذارید و اجازه دهید تا مواد نرم شوند. وقتی آب بخار شد، نخود فرنگی پخته را افزوده و بگذارید تفت خورده و با مواد ترکیب شود. حالا مواد میانی را کناری بگذارید تا خنک شوند.
۹. بعد از پف کردن خمیر، برای تست کردن میزان ور آمدگی از همان روش فرو کردن انگشت استفاده کنید. انگشتتان را در خمیر فرو کنید و اگر خمیر بلافاصله به حالت اولش برنگشت یعنی به اندازه کافی ور آمده. من این بخش را خیلی دوست دارم و چندین بار این کار را انجام میدهم میبینید که سوراخهای روی خمیر تکان نخوردهاند.
۱۰. در این مرحله باید دوباره خمیر را ورز دهید. ورز دادن در این مرحله خیلی مهم است، چون به پفی و نرم شدن نان کمک میکند. من از روش فولد کردن استفاده میکنم. یعنی خمیر را پهن کرده و روی خودش تا میکنم. ثابت شده که این بهترین روش ورز دادن خمیر است.
۱۱. وقتی خوب خمیر را ورز دادید آن را به تکههای مساوی تقسیم کنید. تعداد تکهها به سلیقه شما بستگی دارد. من معمولا آنها را به ۱۲ یا ۱۶ تکه تقسیم میکنم که یک اندازه منطقی است، اما امروز آنها را تنها به ۸ تکه بزرگ تقسیم کردم که نانهای بزرگی به شما میدهد. سعی کنید تکهها مساوی باشد من دو تکه را بزرگتر گرفتم که آنها برای سازنده نان هستند!
۱۲. تکههای خمیر را با دست گرد کنید تا یک توپ را تشکیل دهند. بعد آن را کف دست باز کرده و از مواد میانی داخل آن بریزید. اگر میخواهید مواد میانی شما زیاد باشد میزان آن را دو برابر کرده و خمیرتان را بیشتر پهن کنید. برای هر یک ۱ قاشق غذاخوری بریزید و یا بیشتر. میتوانید مقداری پنیر پیتزا هم داخل خمیرها بریزید.
۱۳. حالا همه لبههای خمیر را به هم بچسبانید و آن را کاملا ببندید. دوباره در کف دست گرد کنید تا سطح آن گرد و صاف شود.
۱۴. فر را با حرارت ۲۰۰ درجه سلسیوس روشن کنید. یک ظرف پیرکس یا یک ظرف تفلون مخصوص فر را که ارتفاع دارد، با کره یا روغن چرب کرده و تکههای خمیر را با فاصله در آن بچینید.
۱۵. روی خمیرها را پوشانده و در جای گرمی بگذارید بمانند. پس از ۱۵ دقیقه به این اندازه بزرگ میشوند.
۱۶. پس از نیم ساعت خمیر حسابی پف میکنند و فضای بین آنها بسته میشود شما روی خمیرها را نیز حفرههایی داخلی میبینید.
۱۷. روی خمیر را با شیر رومال کنید و در صورت دلخواه کنجد و یا تخم خشخاش بپاشید. نوع کنجد بستگی به سلیقه شما دارد من از کنجد سفید استفاده کردم.
۱۸. ظرف خمیر را در فر بگذارید. به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بگذارید داخل فر بماند. میزان ماندن آن بستگی به نوع فر و دمای آن بستگی دارد. من ابتدا حرارت را کمتر از ۲۰۰ گذاشته بودم و برای همین برای من بیشتر طول کشید و همچنین به دلیل خراب بودن گریل برای اینکه روی نانها برشته شود زمان بیشتری گذاشتم بماند.
۱۹. پس از پختن نانها، روی آنها را البته با احتیاط کامل گریل کنید، چون در غیر اینصورت روی آنها میسوزد. اگر هم گریل ندارید بگذارید بیشتر در فر بمانند تا روی آنها برشته شود.
۲۰. وقتی نان را از فر خارج میکنید، بلافاصله روی آن کره بمالید. کره جامد روی حرارت نان به سرعت ذوب میشود. اگر روی نان شما به دلیل ماندن زیاد کمی خشک است. روی نان را بلافاصله پارچه بگذارید بگذارید دو دقیقه بماند سپس پارچه را بردارید، حالا نان شما نرم شده است. اگر نان به حد کافی نرم نبود، دوباره پارچه را بگذارید بماند.
۲۱. اجازه دهید نان کمی خنک شود، اما نباید مدت طولانی در ظرف بماند، چون در غیر اینصورت ته آن خمیر میشود. حالا با یک چاقوی مخصوص کره (چاقویی که تیز نباشد و دندانه نداشته باشد)، لبههای نان را از ظرف جدا میکنیم. نان را در ظرف برمیگردانیم و میگذاریم ته آن نیز خنک شود. حالا نانها را تکه تکه کنید و در یک ظرف بزرگ بگذارید تا کاملا خنک شوند. من آنها را در یک سینی و جلوی کولر میگذارم تا به سرعت خنک شوند. نان شما باید به این اندازه پفی باشد.
۲۲. وقتی روی نان را فشار میدهید نان فرو رفته و بعد از رها کردن دست به سرعت بالا میآید همانند فنر! و این راز این نان لقمهای انعطاف پذیر است.
۲۳. مواد میانی درست در وسط نان قرار گرفتهاند.
نکات مهم
از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست