بریانی مرغ و سبزیجات؛ سفری به هندوستان!
جمعه 4 مرداد 1398 7:18 PM
برترینها: بریانی مرغ یک غذایی بسیار معطر و خوشمزه هندی ست که یک ترکیب کامل از گوشت مرغ، برنج و سبزیجات است. این غذا یک وعده غذایی کامل برای هر کسی ست که میخواهد از همه نوع گروههای غذایی را در وعده غذایی خود داشته باشد.
بریانی یا بیریانی (Biryani) غذایی هندی است که در این کشور و همچنین کشور پاکستان، بنگلادش و برخی کشورهای مجاور دیگر به همان اندازه مشهور و پرطرفدار است. این پلوی پر مخلفات سرشار از ادویهها و چاشنیهای مختلف است. جالب است که این غذا علاوه بر هند و کشورهای اطرافش در بعضی کشورهای عربی هم جایی در فرهنگ غذایی دارد مثل بریانی عراقی که من اخیرا دیدهام.
واژه بریانی به قولی از واژه فارسی برنج یا Birinj گرفته شده و بعضی هم منشا آن را کلمه بریان یا بریون به معنای برشته و پخته است که این هم باز کلمهای فارسی ست. این غذا به صورت ترکیبی از برنج و گوشت که میتواند گوشت مرغ، گوشت گوساله یا گوسفند و حتی میگو باشد، به همراه انواع ادویههای خوشبو و معطر، سبزیجات و لبنیات است که برای ماریناد کردن استفاده میشود، نمونه گیاهی آن نیز به همان میزان خوب است. در کشور پاکستان به هنگام مراسمات خاص مذهبی مثل روز عاشورا این غذا به عنوان نذری در دیگهایی بزرگ درست میشود.
بریانی بر حسب منطقهای که درست میشود نام میگیرد مثل بریانی حیدرآبادی که در اصل از حیدرآباد هند منشا گرفته و از همه مشهورتر است. بریانی در اصل غذای مسلمانان کشور هند است که همانند بسیاری از مردم شرق برنج نقش مهمی در سبد غذایشان دارد و بخاطر فرهنگ غذایی هندی که سرشار از ادویههاست این غذا نیز بسیار معطر و خوشبوست. تنوع این غذا به قدری زیاد است که هر کس میتواند دستورالعمل خودش را داشته باشد. بریانی امروز، بریانی مرغ است، اما همانطور که قبلا هم گفتم میتوان آن را با انواع گوشت هم درست کرد. اگر موافق باشید نمونههای دیگر را هم روزهای بعد به شما خواهم گفت.
مواد لازم برای بریانی مرغ
مواد مرغ
مواد بریانی
طرز تهیه:
۱. مرغها را بشویید و روی تخته آشپزخانه بگذارید، آنها را با حوله خشک کنید و با نمک مزه دار کنید (۱ و ۱/۲ قاشق چایخوری). مرغها را داخل کاسهای بریزید سپس سیر، زنجبیل، فلفل سفید و زیره را افزوده و مخلوط کنید. ماست را هم به این ترکیب اضافه کنید. بهم بزنید و در یخچال بگذارید تا زمان استفاده برسد. وقتی مرغها را برای استفاده از یخچال خارج کردید، مواد اضافی ماریناد را دور بریزید.
۲. مرغها را در یک ماهیتابه ضخم قرار داده و هر طرف گوشتها را به مدت ۳ دقیقه سرخ کنید. خیلی دقت کنید، چون نباید مرغها بسوزند. آنها را از ماهیتابه خارج کرده و کناری بگذارید. حالا فر را با حرارت ۱۷۵ درجه روشن کنید. اگر بخشهایی از مرغ سوخته شده آن را از ماهیتابه درآورید.
۳. حدود ۲ قاشق غذاخوری روغن به ماهیتابه اضافه کنید وپیاز، فلفل دلمهای، سیر و برگ بو را داخل ماهیتابه بریزید. آنها را تفت دهید تا زمانی که نرم شوند یعنی حدود ۲ تا ۳ دقیقه. سپس زیره، تخم گشنیز، کاری، هل، چوب دارچین، فلفل دلمهای و بادام هندی را اضافه کنید. برای دقایقی آنها را بهم بزنید و تفت دهید.
۴. حالا برنج را به مواد اضافه کنید و بهم بزنید.
۵. آب مرغ یا آب ساده را افزوده و مرغهای سرخ شده را هم به ترکیب اضافه کنید. بگذارید قابلمه به جوش آید.
۶. قابلمه را بدون درب داخل فر گرم بگذارید. به مدت ۳۰ تا ۳۵ دقیقه یا تا زمانی که مرغ کاملا پخته شود بگذارید غذا در فر بماند. آن را از حرارت برداشته و بگذارید خنک شود حالا در صورت دلخواه میتوانید مقداری گشنیز خرد شده به آن اضافه کنید و میل کنید.
نکتهها و ترفندها
منبع: africanbites
از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست