راهکارهای ازدواج پایدار و موفق چیست؟
یک شنبه 30 تیر 1398 4:49 PM
نکات کلیدی در شکل گیری و تداوم و ضمانت اجرایی در زندگی مشترک پایدار و موفق خانوادگی
نکات کلیدی در انتخاب همسر
نمونه ای وضعیّت خانواده زن سالار
http://jamejamonline.ir/online/2709431020975575147/%D8%B2%D9%86-%D9%85%D9%86-%D8%B2%D9%88%D8%B1%DA%AF%D9%88-%D8%A7%D8%B3%D8%AA
نظر معصوم در انتخاب همسر
هرگز هنگام انتخاب و بعد از ازدواج این کارها را نکنید:
هرگز به ازدواج اجباری تن ندهید. به لحاظ شرعی و قانونی والدین نمی توانند فرزند دختر یا پسر یا نوه خود را ملزم و مجبور به ازدواج با فرد مورد نظر خود نمایند.
هرگز با فرد صدرصد مخالف با عقاید دینی خود و فامیل درجه یک و دو ازدواج نکنید، نتیجه، بروز اختلافات عمیق دائمی زن و شوهر و خانواده های طرفین و کاهش و قطع ارتباط فامیلی خواهد شد.
هرگز به دلیل ارتباط فامیلی و دوستی و شغلی و... تحقیق دقیق و لازم را حذف نکنید. شرائط انتخاب دوست با همسر بسیار متفاوت هست.
هرگز تمام اسرار و شرح حال زندگی گذشته خود را تعریف نکنید، مگر مواردی که در زندگی آینده دو نفر تأثیر خواهد داشت. زندگی همه پر از فراز و نشیب و اشتباه و درستی هست که به مرور زمان و افزایش سنّ و آگاهی و علم و تجربه های تلخ و شیرین و عدم موضوعیّت برخی موارد، هرگز تکرار نشده و هیچ تأثیری در زندگی مشترک جز افزایش تجربه و بصیرت فرد نخواهد داشت.
هرگز تلاش در نمایاندن آنچه نیستید نکنید، چون دیر یا زود قطعا برملا می شود، ولی با هزینه ای سنگین و غیرقابل جبران به خاطر دروغ و فریب شریک زندگی و خانواده وی.
هر گز تلاش در تغییرعقیده و رفتار و نوع علائق طرف مقابل و خانواده وی نکنید. نتیجه، بروز اختلاف و شروع جدایی عاطفی و جدایی فیزیکی خواهد بود. شخصیّت اصلی و ثابت همه تا 7 سالگی تکمیل می شود و آموزش های تربیت اوّلیّه قابل اصلاح و حذف نیستند، مگر با توبه نصوح خود فرد در بزرگسالی، پس با خیال عوض کردن رفتار طرف مقابل، انتخاب نکنید.
هرگز قبل و بعد از ازدواج در غیاب خانواده زن یا شوهر، کلمه ای بر علیه آنها و بدگویی و ایرادگیری و... و تلاش به قطع ارتباط همسر با خانواده وی نگوئید، چون طبق شواهد بسیارو علل اصلی برخی طلاق ها، به محض بیان، میزان علاقه، کاهش و جبهه گیری و برخورد تهاجمی علنی و غیرعلنی در دفاع از خانواده خود آغازمی شود. این مورد بیشتر در مورد برخی خانم های فاقد توان لازم در اداره زندگی و توانمندی های اخلاقی و عقیدتی و تجربی و آگاه از برخی عیوب خود، با والدین کم توان تر از خود انجام می شود، تا با قطع ارتباط شوهر با خانواده خود، در خیال خود راه دیدن عیوب و نقائص زن را مسدود نماید.
هرگز تحمّل همسر و خانواده وی را در انواع اختلاف افکنی و بدگویی و ... موفقیّت خود در همرنگ کردن آنها با خود و فامیل خود محاسبه نکنید، چون واقعیّت فقط ممانعت آنها از هم پاشیدن زندگی فرزند و فامیل شان هست، پس حدّ خود را نگه داشته و برای دیگران احترام و حقّ آزادی قائل شوید.
هرگز برخورد توهین آمیز و ناسازگاری تعمّدی برای الزام به انجام خواسته غیرمعقول و مغایر با اعتقاد و اخلاق همسر و فحاشی و داد زدن و دعوای لفظی و فیزیکی را شروع نکنید، چون، نتیجه قطعی این رفتارها حتی به میزان کم، سست شدن پایه زندگی مشترک و باز شدن راه جدایی عاطفی و فیزیکی و قانونی خواهد شد.
هرگز در مورد آینده در خیالات و تصوّرات خود، برنامه ریزی نکنید و قولی ندهید، چون، در گذشته بیشتر کارها و افکاری که داشتید در آینده نیز انجام خواهید داد. افزایش سنّ و تجربه و علم، توان تغییر عقاید و رفتارهای ناشی از تربیت اولیّه والدین را ندارد. افرادی که غرق در انواع گناه و... بوده و در اثر جرقه ای، موفق به توبه نصوح می شوند، از این قاعده مستثنی هستند.
در عصر حاضر به دلیل تفاوت و فاصله ها و تضادّهای فرهنگی و عقیدتی واجتماعی زیاد بین والدین و فرزندان، هر گز بر اساس ویژگی های والدین فرزند را انتخاب نکنید، بلکه خود وی را از جهات اصلی مذکور در فوق و مورد نظرتان بررسی کنید.
هرگز برای شناخت طرف مقابل ازدواج موقّت نکنید. ( قابل توجّه دختران)
هرگز برای شناخت طرف مقابل ارتباط اینترنتی و تلفنی و خیابان گردی و پارک و سینما و... نروید. جز احساس و علاقه بدون پشتوانه دینی و عقلی چیزی اضافه نخواهد شد. با تحقیق کافی با نظارت والدین در منزل و رفت وآمدخانوادگی شناخت کافی ایجاد می شود.
هرگز به حرف یک نفر مورد اعتماد در شناخت اکتفا نکنید. مراقب تهمت ها و دروغ پراکنی و... با مقایسه با وضعیّت مشهود فرد باشید.
هرگز به خاطر رابطه فامیلی و دوستی و شغلی و... مرحله سرنوشت ساز تحقیق نامحسوس و محسوس را حذف نکنید.
مقدمات ضروری در ازدواج موفق و پایدار
1- تصمیم قطعی برای ازدواج براساس آمادگی روحی و اخلاقی و توان اداره خانواده
2- نوشتن دقیق ویژگی های اعتقادی و اخلاقی پایدار خود در زندگی گذشته تا حال و هرچه که خیلی خوشتان می آید و خیلی بدتان می آید و نیز خصوصیاتی که در همسر خود خیلی خوشتان می آید و یا خیلی بدتان می آید. خیالی تصمیم و قضاوت نکنید.
3- نوشتن ویژگی های خیلی ضروری در طرف مقابل که نبود آنها موجب عدم پذیرش طرف خواهد شد با مشورت با والدین و افراد خبره در شناخت افراد
4- بررسی از افراد یا جاهایی که چنین دخترانی پیدا می شود (ویژه آقایان)
5- مشاهده اولیّه از دور بدون هیچ گونه صحبت و ایجاد علاقه بررسی وجود یا عدم وجود شرائط ظاهری موردنظر(در صورت معرّفی توسّط دیگران)
6- تحقیق محلّی کامل و همه جانبه و دقیق و نامحسوس از وجود یا عدم وجود حداقلی تا حداکثری ویژگی های خیلی مهم با نقش تعیین کننده در تصمیم نهایی.
7- بررسی بدون ایجاد علاقه و پیش داوری در نتایج، جهت مطابقت واقعی با خواسته ها
8- تعیین دقیق شرائط ضمن عقد به ویژه خانم ها به طور دقیق با درج در سند نکاح و امضای طرفین، با مشورت با کارشناس مجرّب حقوق قضایی یا حقوق خانواده از جمله در موارد اختلاف برانگیز اجازه اشتغال زن و رفتن بیرون از منزل و ارتباط با خانواده و درآمد حاصله از اشتغال زن و میزان و نوع حجاب زن و عدم اعتیاد به مواد مخدّر و ...
طبق آیه 32 سوره نساء در قرآن کلیه درآمدهای حاصله از اشتغال زن متعلّق به خود زن بوده و پدر و شوهرو... بدون رضایت زن، مجاز به تصرّف در اموال زن نمی باشند: "لِّلرِّجَالِ نَصِيبٌ مِّمَّا اكْتَسَبُوا ۖوَلِلنِّسَاءِ نَصِيبٌ مِّمَّا اكْتَسَبْنَ"
"مردان نصیبی از آنچه به دست می آورند دارند، و زنان نیز نصیبی از آنچه به دست می آورند دارند"
9- مرد باید در تعیین مهریّه زن، مطابق شرع فقط توان مالی خود را در نظر گرفته و جدّا از دخالت دادن عواملی همچون آداب و رسوم و علاقه شدید به دختر و چشم و هم چشمی بافامیل و... پرهیز نماید، چون، بعد از انعقاد شرعی و قانونی عقد دائم، درصورت عدم پرداخت، علاوه بر دین شرعی در هر دو دنیا، در صورت اقدام قضایی زن، موجب تبعات زندان نیز خواهد شد.
خداوند حکیم در آیه 4 سوره نساء پرداخت مهریّه بر شوهررا واجب نموده و مهریّه را جزو حقوق زن قرار داده است:
"وَ آتُوا النِّساءَ صَدُقاتِهِنَّ نِحْلَةً فَإِنْ طِبْنَ لَكُمْ عَنْ شَيْءٍ مِنْهُ نَفْساً فَكُلُوهُ هَنيئاً مَريئا"
"و مهرهاى زنان را با ميل قلبى و به عنوان هديه بدهيد (گرچه فريضه واجب شما و عطيه الهى آنهاست) و اگر چيزى از آن را به رضاى خاطر به شما ببخشند آن را نوش و گوارا مصرف نماييد."
10- در اسلام دختر و پدر دختر وظیفه مالی به عنوان جهیزیّه نداشته واین امور در آداب و رسوم و فرهنگ مردم ریشه دارد. در قرآن و روایات مرد مدیرخانواده معرّفی شده و همه امور مالی به عهده وی هست،لذا، یکی از علل زیاد بودن ارث مرد همین تعهدهای مالی شرعی مرد نسبت به زن هست.
در اول زندگی، به جای مقایسه مهریّه و جهیزیّه های فامیل و...، مصلحت مالی حال و آینده دختر و پسر در نظر گرفته شود.
چرا در دو دهه اخیر آداب و رسوم بیش از خود ازدواج اهمیت و جایگاه پیدا کرده است؟
مطالب مرتبط
http://mansurevatani.ir/index.aspx?pid=99&articleid=78279
http://mansurevatani.ir/index.aspx?pid=99&articleid=83773
پاسخ به سوالات در همین پست و پیام رسان سروش mansurevatani@ در فرصت های مقدور
منصوره وطنی
msnsurevatani.ir