خار پاشنه و راه های درمان
دوشنبه 10 تیر 1398 9:14 PM
تاریخ انتشار : ۵ سال پیش
تعداد بازدید: ۲۵۱۵۲
شفاجویی های عزیز سلام
با یکی دیگه از تازه های سلامت در خدمت شما هستیم و موضوعی که امروز براتون انتخاب کردیم خار پاشنیه پا است.
خار پاشنه شایعترین علت درد پاشنه پا است. پلانتار فاسیا (plantar fascia) یک بافت پهن باند مانند است (رباط) که استخوان پاشنه پا را به انگشتان پا متصل کرده و از قوس کف پا حمایت می کند. اگر پلانتار فاسیا تحت فشار قرار بگیرد ضعیف، متورم و ملتهب شده می شود. در این حالت در هنگام نشستن و بلند شدن پاشنه پا و یا کف پای شما آسیب می بیند.
خار پاشنه در افراد میانسال شایع است. همچنین خار پاشنه اغلب در افراد جوانی که مدت زیادی را سر پا می ایستند (مانند ورزشکاران و یا سربازان) رخ می دهد. خار پاشنه می تواند در یک پا و یا هر دو پا رخ بدهد.
خار پاشنه بر اثر ایجاد فشار بر روی رباطی که از قوس کف پا حمایت می کند به وجود می آید. فشار های مکرر می توانند منجر به ایجاد شدن ترک های ریزی در رباط شوند که همین قضیه می تواند منجر به درد و ورم شود. خار پاشنه در حالت های زیر احتمال وقوع بیشتری دارد:
بسیاری از افراد مبتلا به خار پاشنه در اولین قدمی که بعد از بیرون آمدن از تختخواب و یا اولین قدمی که بعد از یک نشستن طولانی مدت برمی دارند با احساس درد مواجه می شوند. ممکن است بعد از چند قدم اول این درد و سفتی کمتر شود. اما ممکن است در طول روز و انجام فعالیت های روزانه آسیب پای شما بیشتر شود. ممکن است این صدمه با بالا رفتن از گله و یا ایستادن های طولانی مدت نیز بیشتر شود.
اگر شب ها با درد پا مواجه هستید ممکن است مشکل شما چیزی به جز خار پاشنه باشد. درد های شبانه پا ممکن است به علت آرتریت و یا مشکلات اعصاب پا مانند سندروم تونل تارسال (tarsal tunnel syndrome) باشند.
پزشک پاهای شما را معاینه می کند و نشستن و راه رفتن شما را می بیند. همچنین ممکن است در مورد مسائل زیر از شما سوالاتی بپرسد:
اگر پزشک شما نسبت به مواردی مانند شکستگی استخوان مشکوک باشد ممکن است برای شما تصویر برداری با اشعه X را توصیه کند.
نمی توان یک درمان واحد را برای خار پاشنه در نظر گرفت. هر فرد ممکن است به یک روش درمانی بهترین پاسخ ممکن را بدهد. در ادامه به کارهایی که می توانید برای بهتر شدن خار پاشنه تان انجام دهید می پردازیم: